Καταζητούνται 3 άτομα για την απαγωγή Παναγόπουλου

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξακολουθούν να απαντούν στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο στα χέρια τους.

Φαίνεται όμως ότι αναζητούν τρόπο ώστε να μπορέσουν το συντομότερο δυνατόν να εξετάσουν τρία άτομα τουλάχιστον τα οποία κατά την εκτίμηση της Ασφάλειας είχαν άμεση συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή.

Από τους τρεις ο ένας είχε άμεση συμμετοχή σε μεγάλη οικονομική απάτη. Μάλιστα είχε καταδικαστεί σε πολύχρονη φυλάκιση αλλά κάτω από πραγματικά παράξενες συνθήκες μόλις πήρε ολιγοήμερη άδεια από τη φυλακή φρόντισε να εξαφανιστεί.

Ο δεύτερος είναι γνωστό όνομα της νύχτας στον Πειραιά και οι πληροφορίες λένε ότι μετά την απαγωγή βρέθηκε στο εξωτερικό όπου περιμένει να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να σταματήσουν να τον αναζητούν.

Ο τρίτος, παλιός γνώριμος των αρχών ασφαλείας, για μεγάλο διάστημα είχε συνδέσει το όνομά του με γνωστό απόστρατο στρατηγό. Είναι Κρητικός και οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον κουκουλοφόρο ο οποίος έκανε παρέα στον εφοπλιστή Παναγόπουλο τις μέρες που βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων.

Βέβαια, μέχρι στιγμής ούτε το συγκεκριμένο άτομο έχει βρεθεί, με αποτέλεσμα η φωνή του να μην μπορεί να εξετασθεί στα σύγχρονα εργαστήρια επεξεργασίας φωνής και ήχου των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε περίπτωση που με κάποιον τρόπο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής τον ανέκριναν, θεωρείται σίγουρο ότι θα μπορούσαν να τον μαγνητοφωνήσουν και να συγκρίνουν την εκφορά του λόγου του με εκείνην που έχουν στα χέρια τους από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες των απαγωγέων με μέλη της οικογένειας του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Οι έρευνες πάντως στρέφονται κυρίως στον εντοπισμό του δραπέτη των φυλακών, που θεωρείται ο εγκέφαλος της απαγωγής και στον άνθρωπο που στο παρελθόν κινούσε τα νήματα στον υπόκοσμο του Πειραιά.

Μάλιστα για τον τελευταίο είχε ξεκινήσει συστηματική αναζήτηση πριν από τις πρόσφατες… τραγικές αλλαγές στην Ασφάλεια Αττικής, που σηματοδοτήθηκαν με μετακινήσεις ικανών αξιωματικών σε επαρχιακές υπηρεσίες.

Ένας ιδιαίτερα έμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής τον αναζητούσε συνέχεια και τα ίχνη του βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις ΗΠΑ, όπου βέβαια δεν ήταν δυνατόν να συλληφθεί.

Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας δήλωσε στο «ΠΑΡΟΝ» ότι μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι απαγωγείς του εφοπλιστή Παναγόπουλου δούλεψαν πολύ καλά και δεν έκαναν τα λάθη αυτών που είχαν απαγάγει τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.

Τι ακριβώς συνέβη;

Φαίνεται ότι οι δράστες κατάφεραν να μάθουν σημείο προς σημείο τον τρόπο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην προηγούμενη απαγωγή, πετυχαίνοντας να διαβάσουν, άγνωστο πώς, ολόκληρη τη δικογραφία!

Ο εισαγγελέας στον οποίο διαβιβάσθηκε η δικογραφία για την απαγωγή Μυλωνά είχε ζητήσει να επεξηγήσουν οι αστυνομικοί με κάθε λεπτομέρεια όλες τους τις κινήσεις.

Η Ασφάλεια Αττικής κυρίως, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αλλά και το Τμήμα Ασφαλείας της ΕΥΠ παρουσίασαν όλα τα λάθη των απαγωγέων του μεγαλοβιομήχανου, με το πλήθος των παρακολουθήσεων σε κινητά τηλέφωνα, αλλά και τον τρόπο που εντόπισαν το μέλος των απαγωγέων στα Χανιά της Κρήτης, από όπου και ξεκίνησε το ξήλωμα της σπείρας.

Έτσι η σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα με σορτσάκι στο κρησφύγετό του στη Θεσσαλονίκη και οι αστραπιαίες συλλήψεις όλων των μελών της ομάδας και κυρίως εκείνων που προέρχονταν από τον αναρχικό χώρο… οδήγησαν τους απαγωγείς του εφοπλιστή Παναγόπουλου στο να μην πέσουν σε παρόμοια λάθη.

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αφήνει να εννοηθεί ότι κάποια στιγμή από την πλευρά των απαγωγέων θα υπάρξει μια λανθασμένη κίνηση.

Ποια και πότε βέβαια, θα γίνει, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει.


Σχολιάστε εδώ