Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ

Πριν να γράψω τούτες τις αράδες προβληματίστηκα αρκετά. Όχι για τον τίτλο. Δεν αποτελεί δα και τίτλο πρωτοσέλιδου, που όπως λέγανε οι εφημεριδάδες είναι «μισή εφημερίδα». Μα για το πού να βάλω τα εισαγωγικά. Στην ανεξαρτησία ή στη συνείδηση; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα εισαγωγικά είναι έμφαση ή απαξίωση, ίσως και τα δύο μαζί.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ως ενεργό πολίτη (αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα, φοιτητής ακόμα), μια φράση-πρόταση-μανδύας τρύπαγε το μυαλό μου σε καθημερινή σχεδόν βάση. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης (χωρίς εισαγωγικά).

Είτε η δικαιοσύνη εκπροσωπείτο από τα στρατοδικεία των συνταγματαρχών είτε, μετά τη μεταπολίτευση, από τα τακτικά δικαστήρια, η εκάστοτε εξουσία διακήρυττε με καμάρι ότι έχει εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη και δεν παρεμβαίνει στο έργο της, ενώ οι ευρισκόμενοι στην αντιπολίτευση κατήγγελλαν ποδηγέτησή της από τους εκάστοτε κρατούντες.

Με την ευρεία όμως έννοια της δικαιοσύνης και την απονομή αυτής, δεν περιλαμβάνουμε μόνον τους τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς, αλλά και κάθε δημόσιο υπάλληλο στα καθήκοντα του οποίου εμπεριέχεται ανακριτικό έργο, όπως για παράδειγμα οι οικονομικοί επιθεωρητές.

Και επειδή δεν πιστεύω στις συμπτώσεις, ιδίως όταν αυτές είναι υπέρ το δέον πολλές και καθοριστικές για την έκβαση σοβαρών υποθέσεων, μου έκανε εντύπωση όταν έμαθα ότι την έρευνα για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου την έκλεισε με το πόρισμα ότι πρόκειται για «ροζ» και όχι για οικονομικό σκάνδαλο (και ας φώναζε ο Χαρδαβέλλας περί του αντιθέτου προβάλλοντας αδιάσειστα στοιχεία) ο οικονομικός επιθεωρητής (εξ Αθηνών ορμώμενος), που αναμείχθηκε και στο σκάνδαλο της Μονής Τοπλού στην Κρήτη και επιχείρησε να αποπροσανατολίσει την έρευνα εκδίδοντας πόρισμα εκ διαμέτρου αντίθετο από εκείνο του οικονομικού επιθεωρητή Κρήτης κυρίου Χριστοδουλάκη, θέτοντας στο απυρόβλητο ηχηρά ονόματα της πολιτικής και δημόσιας ζωής του τόπου.

Σερφάροντας μάλιστα στο διαδίκτυο, παρατήρησα ότι δύο ονόματα επιθεωρητών κυριαρχούσαν στη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Τοπλού. Ο κύριος Χριστοδουλάκης της Κρήτης και ο έτερος των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Και επειδή τα θαύματα δεν έχουν τελειωμό στη χώρα μας, προέκυψε και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Η υπόθεση έπρεπε να διερευνηθεί «αρμοδίως».

Σε ποιον λέτε ότι ανατέθηκε η έρευνα;

Μην το ψάχνετε. Μεταξύ των επιθεωρητών που ορίστηκαν να εξετάσουν τις δραστηριότητες των «αγίων», κυρίαρχο ρόλο είχε πάλι ο επιθεωρητής των βορείων προαστίων. (Ναι, αυτός που αναμείχθηκε στο σκάνδαλο του υπουργείου Πολιτισμού-Ζαχόπουλου και της Μονής Τοπλού).

Κουβάλαγε ο καημένος τα συμβόλαια της κυρίας Πελέκη από τα βόρεια προάστια στην Κολωνού και τανάπαλιν.

«Βαρύ» το φορτίο, αλλά πού να αφήσει να τον βοηθήσουν οι συνάδελφοί του (βλέπετε έχει και συνδικαλιστική συμμετοχή σε συγκεκριμένη παράταξη και τη δόξα την ήθελε μόνο για τον εαυτό του).

Μέχρι που δεν άντεξε το «βαρύ» φορτίο και παραιτήθηκε μαζί με τους άλλους ελεγκτές-επιθεωρητές που θα αποφαίνονταν για τη νομιμότητα των ανταλλαγών των εκτάσεων του Βατοπεδίου, ο έλεγχος των οποίων ανατέθηκε στη συνέχεια στις κατά τόπους ΔΟΥ και με τον κατακερματισμό θα δούμε αποτέλεσμα ένας Θεός ξέρει πότε. (Λέτε να κινδυνεύσουμε με παραγραφή;)

Όμως θαύματα δεν γίνονται μόνο στα μοναστήρια.

Υπάρχει και ο θαυμαστός κόσμος της πληροφορικής (εκεί να δείτε θαύματα).

Και ένας χάκερ (της οδού Χανδρή, στο Μοσχάτο) τι λέτε ότι μου εκμυστηρεύτηκε;

Ανατέθηκε στον κύριο επιθεωρητή των βορείων προαστίων (ναι, τον λεγάμενο παραπάνω, καλά καταλάβατε) να βάλει τάξη στο TAXIS, ως «ειδήμων» στα θέματα πληροφορικής και στα φορολογικά τοιαύτα.

Και βέβαια δεν παραιτήθηκε. «Ειδήμων» βλέπετε στην πληροφορική.

Χάκερς όλου του κόσμου ενωθείτε («ειδήμων» είπαμε ο επιθεωρητής).

Λέτε να έχουμε παρέμβαση Σφακιανάκη;
Ο αρθρογράφος είναι στέλεχος
ου υπουργείου Οικονομικών


Σχολιάστε εδώ