ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΑΝΘΕΚΤΙΚΟΣ εμφανίζεται ο πρωθυπουργός στις πιέσεις στελεχών (και κυβερνητικών…) που του ζητούν να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με την τύχη που επιφυλάσσει στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου βουλευτές. Η καθυστέρηση δεν οφείλεται μόνο στη… συνήθη βραδύτητα που διακρίνει τις αντιδράσεις του Μαξίμου σε κρίσιμα ζητήματα. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής, όπως υποστηρίζουν συνομιλητές του, δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις. Εκτιμούν μάλιστα ότι αν στη δεδομένη στιγμή διαπιστώσει ότι η Ν. Δημοκρατία μπορεί να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές, ο πρωθυπουργός θα κάνει τη… «μεγάλη κίνηση»: Θα αφήσει εκτός εκλογικών συνδυασμών όσα στελέχη ενεπλάκησαν σε υποθέσεις σκανδάλων. Αντίθετα, αν βλέπει ότι το παιχνίδι είναι οριστικά χαμένο, θα αφήσει το πρόβλημα κληρονομιά για τον επόμενο αρχηγό.

o«ΠΟΙΟΣ είναι τρελός να προκαλέσει εκλογές; Ποιος θέλει να αυτοκτονήσει;». Με το ερώτημα αυτό απαντούν κυβερνητικοί παράγοντες στο… υποθετικό ερώτημα των δημοσιογράφων «αν θα βρεθούν βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας που θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του Παυλίδη». Ωστόσο, πρώην υπουργός με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία δεν είναι το ίδιο κατηγορηματικός. Επισημαίνει μια άλλη παράμετρο της όλης υπόθεσης: «Αν πάμε σε εθνικές εκλογές στις 7 Ιουνίου, μαζί με τις ευρωεκλογές, θα σημάνει αυτόματα παραγραφή των αδικημάτων όσων βουλευτών έχουν εμπλακεί στα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, των Ομολόγων κ.ά.» σημειώνει. Προσθέτει δε με νόημα ότι όλοι αυτοί θα μπουν σε… μεγάλο πειρασμό την ώρα της ψηφοφορίας! Η οποία ως γνωστόν είναι μυστική, άρα κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να βγάλει.

oΣΤΟ Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να… μετακομίσει το Μέγαρο Μαξίμου. Από τις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει, εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας θα πάρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος, ενώ υποψήφιος στην Αργολίδα όπως γράψαμε θα είναι εκτός απροόπτου ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Γ. Αδριανός. Στην ίδια περιφέρεια ωστόσο εκλέγονται ο Γ. Μανώλης και η Έλσα Παπαδημητρίου και τα πράγματα είναι δύσκολα. Πόσω μάλλον αν η ΝΔ ηττηθεί, όπως φαίνεται, στις εκλογές. Εκτός κι αν ο κ. Μανώλης αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική, όπως διαδίδουν ορισμένα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης.

oΟΣΟΙ κυβερνητικοί βουλευτές βρέθηκαν στην επαρχία τις ημέρες του Πάσχα κλήθηκαν να απαντήσουν σε δύο κυρίως ερωτήσεις οπαδών και ψηφοφόρων τους: Πρώτον, αν στις 7 Ιουνίου θα έχουμε εκτός από ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Δεύτερον αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας η Νατάσσα. Ποια οικονομική κρίση, ποιες απολύσεις και ποια ανεργία; Άλλα είναι τα… φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες!

oΕΠΕΙΓΕΤΑΙ… να λύσει ο πρόβλημα με τα Σκόπια ο πρέσβης μας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αλ. Μαλλιάς. Εξ ου και δηλώνει ευθέως, όπως πληροφορούμαι, στη διάρκεια των επαφών που έχει το τελευταίο διάστημα με ξένους διπλωμάτες ότι η Ελλάδα θα συμφωνούσε στο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Φαντάζομαι ότι ο κ. Μαλλιάς δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις, αφού είθισται οι διπλωμάτες να παίρνουν άδεια από τα κεντρικά πριν πουν οτιδήποτε. Εκτός κι αν βιάζονται και στο νεοκλασικό της Β. Σοφίας…


Σχολιάστε εδώ