Αποστολικά και… άλλα

=Μπήκαμε στον αστερισμό των Ομπαμοτσάβες… Έχει ακόμα πολλούς κομήτες να φανούν στο αστρικό στερέωμα…

=Κάποιοι πονηροί νομίζουν ότι έβαψαν πάλι με πορδές κόκκινα αυγά. Σε λίγο που θα αρχίσει το τσούγκρισμα θα δουν τα χάλια τους.

=Τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Παυλίδη: Μπόλαρης, Πεταλωτής, Ρήγας. Γιατί τώρα τυγχάνουν οι δύο πρώτοι μιας ιδιαίτερης προβολής, αυτό είναι θέμα της 12ης Νοεμβρίου. Διότι ο Ρήγας στήριζε Βενιζέλο και τώρα το πληρώνει επικοινωνιακά.

=Από τη μια στην πυρά και στη διαγραφή ο Τσουκάτος και από την άλλη οι ΠΑΣΟΚοι αντιγράφουν τις θέσεις του για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Θόδωρε, ζήτα πνευματικά δικαιώματα.

=Ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πασχαλιάτικα έψηνε σε σούβλα Ζήμενς τους συντρόφους του; Δεν φοβάται μήπως την πατήσει, διότι τυγχάνει κολλητός του προέδρου;

=Φάγατε, ήπιατε, σουβλίσατε, μα πάλι στην Αθήνα πίσω γυρίσατε. Έχουν δίκιο οι τοιχογράφοι των Αθηνών που φωνάζουν να γυρίσουν οι βλάχοι στα χωριά τους.

=Σε κάποιους δεν άρεσε η πληροφορία ότι παίζει γερά για κυβερνητικός εκπρόσωπος ο υφυπουργός Κώστας Τασούλας. Περαστικά τους και λίγο ξιδάκι δεν βλάπτει.

=Με συνταγές Ράλλη δεν σώζεται η γαλάζια παράταξη, κύριοι της Ρηγίλλης. Το πάθημα ας γίνει μάθημα επιτέλους.

=Κι όμως, πολλοί ευρηματικοί Έλληνες πουλούσαν Ν-εφραιμιές τις πασχαλινές μέρες για να παθαίνουν ορισμένες Νευρωνιές.

=Ανακαλύπτουν, λένε, τον τάφο της βασίλισσας Κλεοπάτρας της Αιγύπτου. Εμείς έχουμε ανακαλύψει από χρόνια την ομορφιά της Κλεοπάτρας των Αθηνών, για την οποία κυκλοφορεί ότι την ανακάλυψε και το ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτιά του, μάλλον τα δημοτικά.

=Στις ευρωεκλογές του Ιούνη μια τάση ΠΑΣΟΚων εμφορείται από ρεαλιστικό οπορτουνισμό και τα μυαλά στα κάγκελα.

=Ποιος υποψήφιος στον Νομό Αττικής συνολικά δαγκώνει ορισμένους λόγω εκλογών; Δυστυχώς για εκείνον, ο πρόεδρος αντελήφθη τα καμώματά του και ετοιμάζει μεγάλο σφάξιμο…

=Α, ρε μακαρίτη, Παγορόπουλε, φίλε Μήτσο, πόσο χρήσιμος θα ήσουν σήμερα με τη χατζάρα σου…

=Ωρέ πατριώτες, μην τη γλωσσοτρώτε τη γυναίκα με μαντινάδες, γιατί στο τέλος, όπως πάει το πράγμα, θα της μείνουν οι μαντινάδες.

=Πρόσωπα που είναι στον Τειρεσία για Χι λόγους, πώς θα πάρουν τις πράσινες κάρτες; Αλήθεια, ποιος θα ελέγξει το σύστημα; Τι θα γίνει με τα προσωπικά δεδομένα των συντρόφων;

=Κατά τον κ. Ιωαννίδη, το Πάσχα για τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ είναι αυτήν την Κυριακή, την Κυριακή του Θωμά, δηλαδή του άπιστου Θωμά. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί οι εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ μέχρι και την Τρίτη 21 του Απρίλη δεν είχαν εισπράξει το δώρο τους και το δεκαπενθήμερό τους. Ο κ. Ιωαννίδης και η κυβέρνηση έψησαν τα αρνιά και τα κοκορέτσια. Σε κάποιους βέβαια τα στέρησαν. Ελπίζω ο υπουργός του Πολιτισμού να έχει αντιληφθεί την κατάσταση και να δράσει αναλόγως, γιατί αλλιώς η σούβλα Καραμανλή θα χωρέσει δύο άτομα.

=Ποια Ιπποκράτεια κορυφαία, παρ’ όλο που δεν είναι ξανθιά, είναι οπαδός του Γιώργου Λιάγκα;

=Κι όμως, δυστυχώς, τα κόμματα και άσχετοι με τη δικονομία αποφασίζουν για την παραπομπή ή μη των υπουργών. Η κατά συνείδηση ψήφος είναι μια παρωδία…

=Ποιο κυβερνητικό στέλεχος εισήλθε έσχατος στο κλαμπ των βαψομαλλιάδων…

=Πράσινες εκπτώσεις θα υπάρχουν στις κάρτες ΠΑΣΟΚ.

=Συγγνώμη σύντροφοι, αν μια κάρτα δεν πληρώνεται για Χι λόγους, ποιος, αλήθεια, θα την πληρώνει; Η τράπεζα ή το κόμμα;

=Ενοικιάζονται παραλίες, ποτάμια, λίμνες, παραπόταμοι. Δυστυχώς, τα μυαλά που ενοικιάζονται έχουν αποσυρθεί.

=Δώσε Ζήμενς να κυλήσει, το κοστούμι να ξεπαραλύσει.

=Πάλι έπιασαν δουλειά οι μόδιστροι και οι μοδίστρες και ράβουν μοντελάκια για τους πράσινους υπουργούς, που κάνουν όνειρα εξουσίας.

=Αληθεύει ότι κόμμα πλησίασε τον μοντελοπνίχτη και του πρότεινε να είναι υποψήφιος στην Ευρωβουλή;

=Αληθεύει ότι υπάρχει «πράσινο μαντείο» που… ενοικιάζει όνειρα σε πράσινους υποψήφιους πολιτευτές;

=Ούτε ο Δρ Ζαβός δεν θα μπορούσε να κλωνοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου. Τέτοιο μοιασίδι του ενός κόμματος με το άλλο δεν έχει ξαναγίνει…

=Κοντά σου θες να μη σταθεί,

μακριά σου μην πηγαίνει,

σαν πού τον θέλεις να σταθεί

δεν σε καταλαβαίνει.

Η μαντινάδα αφορά στη σχέση Γιώργου – Βαγγέλη.

=Θεού θέλοντος και Παυλίδη επιτρέποντος δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές, μου έλεγε κορυφαίος γαλάζιος υπουργός. Ο λαός ας βάλει το χέρι του.

=Άλλοι παλεύουν για την παράταξη και άλλοι για την παράταση. ΠΑΣΟΚικές σκέψεις.

=Ρώτησα έναν ΠΑΣΟΚο τι κάνει και μου απάντησε προανακριτικές. Σπέρνουν, αλλά το τι θα θερίσουν θα το δείξει το χωράφι τον Ιούνη.

=Ο Καραμανλής δεν έχει ανάγκη από προστάτες και ο Ανοείτω ας νοήσει.

=Από την Ιπποκράτους στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος. Οι ξαφνικές κινήσεις του Γιώργου φέρνουν σε δύσκολη θέση τη γαλάζια κυβέρνηση, που έχει τώρα φουρτούνες…

=Η Δικαιοσύνη, μερικές φορές, δεν είναι τυφλή. Θεόστραβη είναι…

=Αυτή η Δικο…αγραφία για το Βατοπέδι θα πρέπει στο τέλος να τη διαβάσουν παπάδες, δεσποτάδες, ξεματιάστρες και φλιτζανούδες, να δούμε τι θα γίνει επιτέλους.

=Αν πράσινοι σύντροφοι δείχνατε και τέτοιο ζήλο για το έγκλημα του χρηματιστηρίου, για τις κονομησιές των πονηρών ΠΑΣΟΚων, ο κόσμος θα σας είχε ήδη στο Μαξίμου. Τώρα μπαίνετε… βγαίνετε, κοινώς μπαινοβγαίνετε.

=Οι συνταγματολόγοι τρώγονται, όπως οι σεισμολόγοι, για το Βατοπέδι και τη δικογραφία της υπόθεσης.

=Κι όμως είναι απλά τα πράγματα, γνώστες, διαγνώστες και λοιποί με τις υποθέσεις παραπομπών υπουργών. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αλλάζει ο νόμος και πάπαλα. Κύριοι, τα άλλα είναι για τους άσχετους.

=Ποιοι έκαναν τους νόμους στα μέτρα τους και σήμερα ταλαιπωρούν την πολιτική ζωή του τόπου; Μαυρίστε τους, είναι απλά τα πράγματα.

=Τι λένε, αλήθεια, οι δημοσιοφονιάδες των ΜΜΕ που δούλευαν τότε στο New Channel του κ. Μανούση; Δεν ξέρουν πώς έγινε μεγάλος και τρανός; Πόσοι άραγε τον βοήθησαν τότε; Γιατί δεν μιλούν για τη δωροδοκία που έκανε… άραγε;

Των δώδεκα Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ