Αλήθειες για την ΠΟΕΣΥ

Κύριε Διευθυντά,
Σε δημοσίευμα στο «ΠΑΡΟΝ» της περασμένης Κυριακής με αόριστες πληροφορίες που διαδίδει «ανώνυμη» πηγή, καλλιεργείται η εντύπωση συγκάλυψης υπόθεσης σχετικά με τα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι υιοθετώντας το… πνεύμα της τελευταίας επιστολής Χατζάρα (ένα από τα πέντε μέλη της Ελεγκτικής), «κάποιοι προσανατολίζονται για δικαστική παρέμβαση».
Καλαμπούρια και παιχνίδια με την ηθική, όπως γνωρίζετε, δεν χωράνε.
Ο Σ. Χατζάρας πουθενά στην επιστολή του δεν γράφει για κακή διαχείριση των οικονομικών της ΠΟΕΣΥ. Ξέρει ότι αν το πει δημόσια είναι συκοφάντης. Οι ισχυρισμοί του αφορούν αν η ΠΟΕΣΥ -υπό δικαστική αίρεση, κατά τον αρχηγό του- έχει δικαίωμα λειτουργίας ή όχι. Κινήθηκε μάλιστα πριν από λίγες μέρες, ανεπιτυχώς, να μπλοκάρει την απόφαση του ΔΣ για ανάληψη ποσού από λογαριασμό στην Εμπορική Τράπεζα, επιχειρεί δε να παρουσιάσει ως ψευδή, υπεύθυνη δήλωση που ξέρει ότι υποβλήθηκε πριν κατατεθεί η ένσταση κατά του κύρους των εκλογών.
Επισημαίνω ότι την έκθεση σωστής διαχείρισης ενέκρινε η πλειοψηφία της Ελεγκτικής και υπενθυμίζω ότι το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (Ιούνιος 2008) με συντριπτική πλειοψηφία δεν ενέκρινε τη διαχείριση του τέως προέδρου Δ. Τσαλαπάτη και του τέως ταμία Θ. Μπερεδήμα – το θέμα παραμένει ανοιχτό.
Αντιπερισπασμοί δεν περνάνε.
Φέτος στην ΠΟΕΣΥ ζητήσαμε κι έγινε απ’ το πρώτο διάστημα έλεγχος διαχείρισης. Όλα τα στοιχεία, για πρώτη φορά, στάλθηκαν στο Γενικό Συμβούλιο και στα ΔΣ των Ενώσεων. Παρουσιάσαμε ισολογισμό, πλήρη αναλυτικό απολογισμό, αποφάσεις ΔΣ για κάθε δαπάνη, σαφή μείωση σε πολλές κατηγορίες εξόδων και κλείσαμε τη φάμπρικα πληρωμής ποσών χωρίς αποδείξεις. Προσωπικά δεν έχω καμιά αντίρρηση και μάλιστα επιζητώ να γίνει έλεγχος (και σκοπιμότητας) από ορκωτό λογιστή στις δύο διαχειριστικές περιόδους (νυν και τέως).
Όσον αφορά την παραίτησή μου, αποτελούσε δέσμευση προς την παράταξη (Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων) που με εξέλεξε και αυτό ήταν γνωστό ήδη από το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Σκοπός της παραμονής μου στην ΠΟΕΣΥ ήταν η ενίσχυση του αγώνα για την αποκατάσταση των πεπραγμένων της θλιβερής διοίκησης Τσαλαπάτη και η επικαιροποίηση μιας σειράς ζητημάτων του περιοδικού Τύπου που τόσα χρόνια κάποιοι (εντός κι εκτός ΕΣΠΗΤ) εμπόδιζαν. Εξακολουθώ να στηρίζω το σημερινό ΔΣ της ΠΟΕΣΥ βάσει συμφωνημένων αρχών, όπως στηρίζω και κάθε προσπάθεια για την απαλλαγή του χώρου από κάθε λογής αυτόκλητο παράγοντα. Γνωρίζω δε ότι το αντίτιμο παρόμοιας αντιπαράθεσης, απ’ όσους δεν έχουν επιχειρήματα, είναι η λάσπη.
Γιάννης Πλαχούρης


Σχολιάστε εδώ