Τσιμεντοποίηση του Πεδίου του Άρεως καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι ζητούν επίσης τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχουν γίνει μέχρι σήμερα οι προβλεπόμενες ενέργειες εναντίον των παραβατών και επισημαίνουν πως αν συνεχιστεί η αδιαφορία και η αδράνεια που επιδεικνύεται σήμερα, σε λίγο το Πεδίον του Άρεως δεν θα είναι πάρκο, αλλά… πλατεία!

Οι κάτοικοι και επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως προχώρησαν στην επιστολή τους αυτή προς τη Διεύθυνση Δασών Αθηνών διότι:

Σύμφωνα με το 310/17/2/2009 έγγραφό της προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Διεύθυνση Προστασίας Δασών, τμήμα Αλλαγής Χρήσης Δασικών Γαιών, που κοινοποιείται και στον γενικό γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, δηλώνει ότι εισηγήθηκε την έγκριση της φυτοτεχνικής μελέτης (Δεκ. 2008) περί «Ανάπλασης του Πεδίου του Άρεως» που της κατέθεσε η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς. Αναλυτικά αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφό της ότι γνωστοποίησε ρητά στη διεύθυνση της Υπερνομαρχίας το γεγονός «ότι κάθε εργασία ή επέμβαση σε χώρους ή κτίρια-υποδομές που δεν περιλαμβάνονται στον αρχικό σχεδιασμό του Πεδίου του Άρεως δεν είναι εφικτή, καθώς απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία, δεδομένου του αναδασωτέου χαρακτήρα της έκτασης» ο οποίος δεν έχει αρθεί και «ότι η υπηρεσία θα κινήσει τη διαδικασία περί αυθαίρετων κατασκευών σε αναδασωτέα έκταση».

Η διαδικασία όμως αυτή δεν κινήθηκε ποτέ παρότι:

• Υπάρχουν μη αναστρέψιμες καταστάσεις, οι οποίες έστω και με απόφαση του ΣτΕ δύσκολα θα απομακρυνθούν, ιδιαίτερα δε όταν αφορά σκυροδετήσεις τοιχίων και δομικών έργων οπλισμένου σκυροδέματος σε δασικές νησίδες σύμφωνα με τον φάκελο Μελέτης Ανάπλασης 2008 που δύσκολα καθαιρούνται (βλέπετε δεν είναι λεκέδες που εύκολα αφαιρούνται από χρωματισμένη επιφάνεια).

• Στο σχετικό αναφερθέν 310/17/2/09 έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών προηγήθηκε το από 21/1/2009 απαντητικό έγγραφο της Πολεοδομίας του Δήμου της Αθήνας, το οποίο δηλώνει ότι δεν εκδίδει άδεια κατασκευής δομικών έργων για τον δασικό περίβολο του Green Park και η από 11/2/2009 υπογραφείσα άδεια οικοδομής 183/09 αφορά αποκλειστικά και μόνον επισκευή και εσωτερικές αναδιαρρυθμίσεις του υπάρχοντος κτιρίου Άλσους (πρώην Οικονομίδη).

Επικουρικά, οι κάτοικοι και οι θαμώνες του Πεδίου του Άρεως ζητούν τη λήψη μέτρων για να μην τσιμεντοποιηθεί το πάρκο επειδή γίνονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις, για τις οποίες οι αρμόδιοι «κλείνουν τα μάτια».


Σχολιάστε εδώ