Το ισχυρό σοκ της πτώσης του ΟΦΗ μπορεί να λειτουργήσει και θετικά…

Όμως εκεί όπου είχαν οδηγηθεί τα πράγματα, κάτι σοβαρό, κάτι σαν ισχυρό σοκ, έπρεπε να συμβεί στον μεγάλο και ιστορικό σύλλογο, για να δρομολογηθούν σταθερές και βιώσιμες λύσεις στα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία επτά-οκτώ χρόνια. Και τώρα να πάει κάποιος μια βόλτα στο Ηράκλειο για έναν καφέ, λ.χ. στα «Λιοντάρια», θα ακούσει στιχομυθίες κρητικών οπαδών με δεσπόζουσα φράση: «Δεν πήγαινε άλλο ρε παιδιά!» Μακρύς, ατέλειωτος ο «Γολγοθάς» της ομάδας και των φανατικών φίλων της. Κοντά μια δεκαετία προσδοκούν εναγωνίως την «ανάσταση» του ινδάλματός τους. Αντ’ αυτής, ήρθε η… σταύρωση και η οδυνηρή πτώση, ύστερα από 33 χρόνια! Επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, εκείνο που όλοι φοβούνταν στην Κρήτη.

Η καινούργια σελίδα που υποσχέθηκε ο Φανούρης Βατσινάς, ο εμφανιζόμενος ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, πήγε περίπατο… Έπιασε οριστικά πάτο ο ΟΦΗ και τώρα ο γνωστός στη Μεγαλόνησο επιχειρηματίας και πρόεδρος, έχει στρέψει όλο τον κόσμο εναντίον του. Κυρίως εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών του στον μεταγραφικό τομέα. Τον κατηγορούν όμως και για πολλά άλλα: Μεταξύ αυτών ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου και ότι απλώς λειτουργεί ως εντολοδόχος του Ομίλου Βαρδινογιάννη, που φέρεται ότι ανήκει το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΟΦΗ. Μύδρους εξαπολύουν τώρα και οι υποστηρικτές της λύσης Μαχλά, του πρώην διεθνούς άσου, που το επιθυμούσε σφόδρα και προσπάθησε να τεθεί επικεφαλής επενδυτών, κατά τα πρότυπα Ντέμη Νικολαΐδη και Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά δεν περπάτησε λόγω της άκαμπτης στάσης του σημερινού προέδρου. Ακόμα και οι πρόσφατες, προ ολίγων μηνών, προτάσεις εξαγοράς από τον Μανώλη Παπακαλιάτη δεν συνάντησαν γόνιμο έδαφος συζήτησης ή διαπραγμάτευσης. Ο κ. Βατσινάς δεν «πούλαγε», και δεν «πουλάει» γιατί θέλει αυτός (;) να έχει τον πλήρη έλεγχο της ΠΑΕ. Δεν άκουγε τίποτα, ενώ τα είχε βάλει και με τοπικά μέσα ενημέρωσης που τον επέκριναν σκληρά για την εν γένει πολιτεία και διοίκησή του στον ΟΦΗ. Το αν θα αλλάξει στάση παραμένει άγνωστο.

Ωστόσο η επόμενη μέρα βρίσκει τον φίλαθλο του συλλόγου μουδιασμένο και σοβαρά προβληματισμένο. Και στις Σέρρες «έπεσε» ο τοπικός Πανσερραϊκός, όμως ο κόσμος εκεί, την περασμένη Κυριακή, βροντοφώναξε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα για να επαναληφθεί το εγχείρημα της επιστροφής στη Super League.

Στο Ηράκλειο το σκηνικό της μεγάλης απογοήτευσης ανησυχεί πολύ το κρητικό κοινό και το ερώτημα που αυθόρμητα ανεβαίνει ήδη στα χείλη όλων είναι: «Μήπως μπήκε το καμάρι της Κρήτης στον ατέλειωτο χειμώνα της απαξίωσης;». Κανένας φυσικά δεν το εύχεται, αλλά…


Σχολιάστε εδώ