Τα γεγονότα με δικαίωσαν

Επισημαίνει ότι η εταιρεία του είχε δώσει αρχικά εντολή να καταθέσει αίτημα υπαγωγής στο πρόγραμμα επιείκειας ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά στη συνέχεια η διοίκηση με νέα δήλωση παραιτήθηκε από το αίτημα αυτό. Παράλληλα, ο κ. Μεταξόπουλος χαρακτηρίζει τίτλο τιμής παρά «μομφή» την ποινή που του επέβαλε ο Δικηγορικός Σύλλογος. Σε δήλωσή του ο κ. Μεταξόπουλος τονίζει τα εξής:

1. Η σύμφωνη και με τη σχετική εισαγγελική πρόταση, απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στη γνωστή πλέον υπόθεση των «κουμπάρων», αποκαθιστά την πραγματικότητα και επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μου να παραιτηθώ από τον χειρισμό της συγκεκριμένης υποθέσεως ήδη από τις 14/9/2006, εξαιτίας της στάσης της διοίκησης της ΜΕΒΓΑΛ σε σχέση με την εντολή που μου είχε δώσει για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στο σχετικό πρόγραμμα επιείκειας ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αίτηση από την οποία η ίδια η ΜΕΒΓΑΛ στη συνέχεια με νέα δήλωσή της ενώπιον της ΕπΑ το 2008 παραιτήθηκε, παραιτούμενη ταυτόχρονα και από το προβλεπόμενο από τον Νόμο «ευεργέτημα».

2. Έκτοτε τήρησα απόλυτη σιωπή, παρά το γεγονός ότι για τη στάση μου στην υπόθεση αυτή μου επιβλήθηκε από τα πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ ποινή, την οποία παρά την εκκρεμή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεώς της, επέλεξα να εκτίσω θεωρώντας ότι στην ουσία της και με βάση τον Νόμο και τις αντιλήψεις μου για την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, αποτελεί μάλλον τίτλο τιμής παρά «μομφή». Μετά την έκδοση της αποφάσεως, αλλά και της αποφάσεως της ολομελείας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη καρτέλ στον χώρο του γάλακτος και επιβλήθηκαν σημαντικότατα πρόστιμα σε πολλές γαλακτοβιομηχανίες, η παραπάνω εις βάρος μου απόφαση αποτελεί παραφωνία που όσο παραμένει σε ισχύ εκθέτει τους εκδότες της απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και όχι μόνο.

3. Μια τελευταία αλλά πολύ σημαντική, πιστεύω, επισήμανση. Η γνωστή ως υπόθεση των «κουμπάρων» αφορούσε ένα κύκλωμα διαφθοράς που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας της ΕπΑ για την ύπαρξη και λειτουργία καρτέλ στο γάλα, αδίκημα δηλαδή βαρύτατο και βαθιά αντικοινωνικό, δεδομένου ότι αποτελεί παράνομη μεταφορά τεράστιων οικονομικών μέσων από τις ασθενέστερες στις πιο ισχυρές οικονομικά τάξεις. Σε αντίθεση, όμως, με την ταχύτατη δικαστική διεκπεραίωση της υπόθεσης των «κουμπάρων», η οποία αφορούσε ένα ακόμη από τα πολλά δυστυχώς φαινόμενα διαφθοράς της ελληνικής κοινωνίας, το κατά πολύ βαρύτερο σε κοινωνική απαξία, υπερπολλαπλάσιο σε «μέγεθος» αδίκημα που αφορά τη διαπιστωμένη πλέον με απόφαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού σύσταση και λειτουργία καρτέλ στον χώρο του γάλακτος δεν έχει τύχει ανάλογης αντιμετώπισης, γεννώντας σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους μιας τέτοιας καθυστέρησης».


Σχολιάστε εδώ