Σύνταξη και σπίτι στην Κούνεβα

Ενώ άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα, οι δύο γυναίκες υπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας συναντήθηκαν και συζήτησαν τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των βούλγαρων και ελλήνων πολιτών στις δύο χώρες.

Εκτενής πάντως ήταν η αναφορά της Φάνης Πάλλη – Πετραλιά προς την ομόλογό της Εμιλία Μασλάροβα, για τη στήριξη της συνδικαλίστριας που δέχτηκε τη βάρβαρη επίθεση. Όπως είπε η κ. Πετραλιά, η κ. Κούνεβα καλύπτεται πλήρως όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη, όπως θα καλυφθούν και όλες εκείνες οι ιατρικές επεμβάσεις που πιθανόν θα χρειαστούν στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα. Επίσης, συλλέγονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση σύνταξης στο θύμα της βάναυσης αυτής ενέργειας, ενώ μαζί με την οικογένεια της κ. Κούνεβα έχουν γίνει ενέργειες για την απόκτηση σπιτιού από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Η κ. Μασλάροβα αφού ευχαρίστησε την υπουργό, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της χώρας της προς την Ελλάδα για τη στήριξη που παρείχε σε όλη την πορεία της Βουλγαρίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στη χώρα μας ζουν και εργάζονται βάσει των επίσημων στοιχείων 12.000 βούλγαροι πολίτες και για τη στενότερη επαφή των δύο υπουργείων, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής εκπροσώπων των δύο πλευρών.


Σχολιάστε εδώ