Στο φως η απόφαση για τον Γερμανό;

• Τα ίδια ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στο «Π» και τέθηκαν σε δημοσίευμά μας της περασμένης Κυριακής, σχετικά με την απαλλαγή του Πάνου Γερμανού και πέντε συνεργατών του από τα πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, φαίνεται ότι βασανίζουν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς αδυνατούν να κατανοήσουν πώς η Επιτροπή «κατάφερε» να χάσει την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο, ενώ είχε πλήθος στοιχείων και γνωμοδότηση ευρωπαϊκού αρμόδιου οργάνου, που τεκμηρίωναν την επιβολή των κυρώσεων για τη στήριξη της μετοχής της Γερμανός μέχρι και τον Μάρτιο του 2006, λίγες εβδομάδες πριν ανακοινωθεί η συμφωνία εξαγοράς από την Cosmote.

• Έτσι, ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη ζητούν από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας να κατατεθεί στη Βουλή το πλήρες κείμενο της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, υπενθυμίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομίας επιμένει μέχρι σήμερα να μην καταθέτει στη Βουλή το πόρισμα των ελεγκτών της Επιτροπής, όπως και τα πρακτικά της συνεδρίασης όπου αποφασίσθηκε η επιβολή προστίμων, δημιουργώντας ατμόσφαιρα συγκάλυψης της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.

• Σε ό,τι αφορά το ποινικό σκέλος του θέματος, πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι η έρευνα έχει αναδείξει στοιχεία που παραπέμπουν σε πιθανές ευθύνες υπουργού και κανονικά θα έπρεπε ο φάκελος να έχει προ πολλού σταλεί στη Βουλή για τα περαιτέρω. Αλλά στην Ελλάδα, όπου υπερηφανευόμαστε ότι μιλούμε μια από τις πλουσιότερες γλώσσες του κόσμου, φαίνεται ότι η έννοια της λέξης «αμελλητί» έχει γίνει… λάστιχο.

• Ωραία έχει στηθεί από την Πολιτεία και τις τράπεζες η δουλειά της διαχείρισης των αποθεματικών του ΙΚΑ. Τρεις μεγάλες τράπεζες έχουν αναλάβει τη διαχείριση της ειδικής εταιρείας Αμοιβαίων Κεφαλαίων που επενδύει τα αποθεματικά, στην οποία το ΙΚΑ ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών. Οι ίδιες μεγάλες τράπεζες έχουν φροντίσει να μοιράσουν στις δικές τους χρηματιστηριακές εταιρείες τη διεκπεραίωση των χρηματιστηριακών συναλλαγών για λογαριασμό της εταιρείας διαχείρισης, σαν να ήταν αυτονόητο ότι ο Γιάννης κερνάει, ο Γιάννης πρέπει και να πίνει – έλα, όμως, που δεν είναι… Πληροφορούμαστε, πάντως, ότι αυτή η ωραία συμφωνία και η ακόμη καλύτερη «μοιρασιά» των συναλλαγών ενός από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές της χώρας δεν θα μείνει πολύ ακόμη χωρίς αμφισβήτηση. Ίδωμεν…

• Έχουν να λένε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον ευπαρουσίαστο νέο, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του Σπ. Ζησιμόπουλου εδώ και ενάμιση χρόνο, μεταξύ άλλων και ως αρμόδιος για την επικοινωνιακή πολιτική. Είναι ο πρώτος δημόσιος υπάλληλος σε τέτοια θέση που έδωσε συνέντευξη, με ολοσέλιδη μάλιστα φωτογραφία, σε γνωστό περιοδικό επιχειρηματικών θεμάτων, με έντονη life-style χροιά. Και δεν σχολιάζουν, βέβαια, το μακιγιάζ της φωτογράφησης ή την επίπλωση του σπιτιού του, αλλά τις φιλοδοξίες που φαίνεται ότι τρέφει. Φτάνουν, άραγε, οι φιλοδοξίες αυτές ως την καρέκλα του γενικού διευθυντή της Επιτροπής, που παραμένει κενή; Στον διαγωνισμό που «τρέχει» δεν έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής, αλλά κάτι μας λέει ότι θα κηρυχθεί άγονος. Και στον επόμενο, όλα είναι πιθανά…


Σχολιάστε εδώ