Πήρε σάρκα και οστά η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Η κ. Γιάννα Καραντινάκη, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ορίστηκε γραμματέας Καταναλωτή της Συνομοσπονδίας, κατά την ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Ο ορισμός της έγινε με τη στήριξη του προέδρου (ΠΑΣΚΕ) της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου, του γενικού γραμματέα (ΔΑΚΕ) Κ. Πουπάκη και του μέλους της διοίκησης (Αυτ. Παρέμβαση) Γ. Γαβρίλη. (σ.σ.: το ΠΑΜΕ δεν συμμετείχε σε αυτήν την πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ).

Η κ. Καραντινάκη προέρχεται από τον χώρο της ΔΕΗ και ανήκει στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ όμως όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των δύο άλλων παρατάξεων (ΔΑΚΕ – Αυτ. Παρέμβαση) επιδεικνύει πνεύμα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Βεβαίως, τα πάντα θα κριθούν κατά τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, και την εκπροσώπηση των παρατάξεων σε αυτό. Αν δηλαδή θα υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία μιας παράταξης, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΠΑΣΚΕ ή θα είναι ίση η εκπροσώπηση όλων όσων συμμετέχουν και στηρίζουν το εγχείρημα αυτό, που πραγματοποιείται σε εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες.
Η απουσία της ΑΔΕΔΥ από την κοινωνική αυτή παρέμβαση αποτελεί αρνητικό γεγονός, γιατί από το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα διαιωνίζεται ο διαχωρισμός των εργαζομένων. Συνδικαλιστικά στελέχη τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΑΔΕΔΥ αποδίδουν την απουσία της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων, στις «διαφορές» μεταξύ της ΠΑΣΚΕ/ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΚ/ΔΥ, οι ηγεσίες των οποίων και στο παρελθόν είχαν πολλές αποκλίσεις ακόμη και σε επίπεδο ιδεολογικής προσέγγισης σε σοβαρά ζητήματα.

«Η Ένωση Καταναλωτών ΓΣΕΕ αποσκοπεί να κτίσει έναν μηχανισμό ενημέρωσης των καταναλωτών για να είμαστε σε θέση να κατευθύνουμε τη ζήτησή μας στα φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. Ο στόχος μας δηλαδή, δεν είναι περιστασιακός αλλά συνεχής και δομικός για τη μείωση των τιμών, των επιτοκίων κ.λπ.», είπε μεταξύ άλλων η κ. Καραντινάκη στην ομιλία της μετά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.

Πέραν όμως της προσπάθειας για δημιουργία νέας κουλτούρας καταναλωτή, μήπως η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας πρέπει να προχωρήσει και στον έλεγχο της παραγωγής για να αντιμετωπίσει τις υπερτιμολογήσεις από βιομηχανίες – εμπόριο και τις επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν χρησιμοποιώντας «μαύρη» εργασία κ.λπ.; Μήπως;


Σχολιάστε εδώ