Ο Λαζόπουλος αποκαλύπτει τα σχέδιά του…

«Ο Βιοπαλαιστής στη στέγη» κατέβασε την Κυριακή των Βαΐων την αυλαία του και ο Λάκης Λαζόπουλος, η Χρύσα Ρώπα, ο Σταμάτης Κραουνάκης και όλοι οι συντελεστές της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης που έκοψε 120.000 εισιτήρια συγκεντρώθηκαν στο Θησείο, στις δώδεκα το μεσημέρι, στο εστιατόριο «Κουζίνα», για να το γιορτάσουν και να ανανεώσουν το ραντεβού τους στη σκηνή του «Θέατρον» από το φθινόπωρο.

Ο Λάκης Λαζόπουλος μοιράστηκε με ελάχιστους δημοσιογράφους («Real News», «Ελευθεροτυπία», «Αδέσμευτος Τύπος», «Ελεύθερος Τύπος», «Έθνος», «7 Μέρες ΤV» και «ΠΑΡΟΝ») κάποια από τα νέα σχέδιά του, πολλά από τα οποία όμως είχε αποκαλύψει πρόσφατα στους αναγνώστες της εφημερίδας μας, όπως τη δημιουργία περιοδικού και όχι μόνο…

Στο τραπέζι παρόντες και ο κύριος και η κυρία Εφραίμογλου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η Ζωή Λεφάκη-Μπελούκα από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων «Beluga», η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ομίλου ALPHA Μελίνα Αδαμοπούλου, ο ιδιοκτήτης των εστιατορίων «Everest», «La Pasteria» και «Κουζίνα».

Παραθέτουμε λοιπόν όλα τα τελευταία νέα του Λάκη…

= «Ο Βιοπαλαιστής στη στέγη» θα συνεχιστεί για δεύτερη θεατρική σεζόν από τον Οκτώβριο και το εισιτήριο θα κατέβει στα 35 ευρώ.

= Ο Λάκης Λαζόπουλος έχει συμφωνήσει με την κινηματογραφική εταιρεία Odeon την παραγωγή της ταινίας «Η Κυριακή των παπουτσιών» -ενδέχεται να βγει τον χειμώνα του 2010- η οποία θα βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του έργο. Ο ίδιος θα επιμεληθεί και το σενάριο.

= Το επόμενο καλοκαίρι θα ανεβάσει όχι τη «Λυσιστράτη» αλλά τη «Λακηστράτη», με σκοπό να παντρέψει τους αιώνες. Στο κείμενο αυτό οι ηθοποιοί θα συζητούν τα προβλήματα του επαγγέλματός τους. Όπως ο ίδιος τόνισε: «Ο ηθοποιός πρέπει να παντρεύει το παλιό κείμενο με τον σημερινό ήχο για να έχει αντίκρισμα. Ό,τι ανεβαίνει ως μουσειακό είδος δεν λειτουργεί. Αν δεν βρει ο ηθοποιός το σήμερα μέσα του δεν μπορεί να το ερμηνεύσει».

= Επίσης, θα συνεχίζει και του χρόνου να έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια των Θεάτρων «Βρετάνια» και «Αθηνών», ενώ ανανεώνει τη συνεργασία του με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιώργο Κιμούλη, ηθοποιούς τους οποίους θεωρεί εξαιρετικά ταλαντούχους.

= Στα επόμενα σχέδιά του είναι η έκδοση ενός βιβλίου με στιγμές από τη ζωή του αλλά και η δημιουργία ενός περιοδικού στο οποίο οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν, χωρίς να υπάρχουν από πίσω τα συμφέροντα κανενός.

= Επίσης, έκανε έκκληση στους πολιτιστικούς, εκδοτικούς φορείς της χώρας ώστε να γίνει ένα συνέδριο πάνω στον Αριστοφάνη και τα όρια της σάτιρας. Ο ίδιος είπε: «Τον Αριστοφάνη τον έχω σαν ευαγγέλιο. Τον διαβάζω ανελλιπώς και μάλιστα από το αρχαίο κείμενο. Από το 1991 που ξεκίνησα την επιθεώρηση ολόκληρα καλοκαίρια ασχολήθηκα με το πώς κατέγραφε την κοινωνία ο Αριστοφάνης τότε. Έχει ενδιαφέρον το πώς αντιμετώπιζε στη σάτιρά του όχι τους πολιτικούς αλλά τα άλλα πρόσωπα, τα πιο μικρά, της εποχής. Έχω καταγράψει όλα τα πρόσωπα, μικρά και μεγάλα, στα οποία αναφερόταν ο Αριστοφάνης. Η κωμωδία είναι σαν παρτιτούρα. Ο κάθε άνθρωπος κουβαλά μια μελωδία μέσα του».

= Ο Λάκης θεωρεί ότι για ν’ αλλάξει το τοπίο στο θέατρο θα πρέπει το υπουργείο Πολιτισμού να αγοράζει ένα μεγάλο αριθμό εισιτηρίων από τα θέατρα και να τα διαθέτει στους νέους. Αυτός είναι ένας μοντέρνος διαφορετικός τρόπος επιχορήγησης που δημιουργεί όμως θεατρική παιδεία.

= Όσον αφορά το «Αλ τσαντίρι» στον ALPHA, υπογράμμισε ότι έχει

ακόμη οκτώ εκπομπές μέχρι τις ευρωεκλογές.

Στο ερώτημα αν μιλά αυτήν την περίοδο με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, εκείνος είπε ότι δεν έχει χρόνο για να κοιμηθεί όχι να κάνει ραντεβού, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για τηλεοπτικές συζητήσεις.


Σχολιάστε εδώ