Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Όπως τονίζει αν και για τα δάνεια αυτά υποτίθεται ότι υπάρχει κρατική μέριμνα ώστε να διατηρούν προνομιακές προδιαγραφές υπέρ των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, η άνοδος των επιτοκίων έχει γονατίσει τους παλιννοστούντες.

>Την άνιση μεταχείριση των κατοίκων της επαρχίας έναντι αυτών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη χρηματοδότηση των αστικών συγκοινωνιών, θέτει με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης ερωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να άρει την άνιση μεταχείριση και την κατάφωρη αδικία σε βάρος των κατοίκων της επαρχίας, χρηματοδοτώντας τις αστικές συγκοινωνίες με το ποσόν των 40 ευρώ ανά κάτοικο. Επίσης, ερωτά εάν βρίσκεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης η μεταβίβαση του συγκοινωνιακού έργου στους ΟΤΑ.

>Η κατσαρίδα που κυκλοφορούσε επί ΠΑΣΟΚ στα νοσοκομεία μεταλλάχτηκε και επί Νέας Δημοκρατίας έγινε ποντίκι!

Όπως διηγείται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, και ερωτά σχετικά τον υπουργό Υγείας, σε δωμάτιο χειρουργημένου ασθενή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που συζητούσε με τους συγγενείς του, επιτέθηκε ποντικός μεγάλου μεγέθους, πιθανώς αρουραίος, ο οποίος δάγκωσε επανειλημμένα τον ασθενή. Από τις φωνές των συγγενών, προσθέτει, συγκεντρώθηκαν νοσοκόμες, οι οποίες τρομαγμένες μπροστά στο μέγεθος του ποντικού προσέθεσαν και αυτές τις δικές τους εκκλήσεις για βοήθεια ανεβασμένες στις καρέκλες (!). Την κατάσταση έσωσαν οι συγγενείς του ασθενούς που απομόνωσαν και εξόντωσαν τον ποντικό «εισβολέα» στις τουαλέτες του νοσοκομείου!

>Παράνομη θεωρούν την πώληση της Ολυμπιακής στη Marfin Investment Group, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Άννα Φιλίνη για λόγους που αντιβαίνουν στις σχετικές κοινοτικές ρυθμίσεις. Όπως τονίζουν, προκειμένου να δοθεί σε επιχείρηση άδεια εκμετάλλευσης αερογραμμών από την αρμόδια αρχή κράτους μέλους, επιβάλλεται «τα κράτη μέλη ή και οι υπήκοοι κρατών μελών να κατέχουν άνω του 50% της επιχείρησης και να έχουν τον πραγματικό έλεγχό της είτε απευθείας είτε έμμεσα μέσω ενός ή περισσοτέρων ενδιάμεσων επιχειρήσεων…». Στη συγκεκριμένη περίπτωση προσθέτουν, η MIG δεν πληροί αυτήν την προϋπόθεση και ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να κατατεθεί στη Βουλή το πλήρες μετοχολόγιό της μέχρι φυσικού προσώπου.

>Σχετικά με την επιλογή διευθυντή στο Ωνάσειο, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ελέγχεται από την αμερικανική Γερουσία, και φέρεται να εμπλέκεται σε ενδεχόμενη παραβίαση της νομοθεσίας που καθορίζει τις σχέσεις ιατρών και εταιρειών ιατρικού αναλώσιμου υλικού, ζητούν εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, Μ. Σκουλάκης, Λ. Γρηγοράκος, Η. Λαμπίρης, Γρ. Νιώτης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Δριβελέγκας, Γ. Πεταλωτής, Χ. Αηδόνης, Δ. Τσιρώνης και Χρ. Αράπογλου. Ερωτούν σε ποιες ενέργειες προέβη προς την αμερικανική Γερουσία προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο επιλεγείς δεν εμπλέκεται σε έκνομες ενέργειες, δεδομένου ότι η επιλογή του συγκεκριμένου διευθυντή έγινε μετά τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική αλληλογραφία μεταξύ Ωνασείου και αμερικανικής Γερουσίας.

>Σε επιπλέον ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας καθώς αναγκάζονται να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εξαιτίας της έλλειψης ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης. Προσθέτει μάλιστα ότι αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το ΙΚΑ της περιοχής χρήζει μεταστέγασης, επειδή οι κτιριακές υποδομές δεν επαρκούν.

>Απροστάτευτα είναι τα δάση μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2007, επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περίπου 20 μήνες, το έργο της αποκατάστασης των ζημιών και των αναδασώσεων, τονίζει, εναποτέθηκε ουσιαστικά στον «πατριωτισμό» των δήμων και των εθελοντικών οργανώσεων, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο όπως θα απαιτούσε το μέγεθος της καταστροφής και όπως εξάλλου είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.

>Ερωτηματικά προκαλεί, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Στρατάκη, η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για την πληρωμή ενοικίων σε κτίρια όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ Ηρακλείου, που τώρα έχουν εγκαταλειφθεί καθώς μεταφέρθηκαν σε νέο κτίριο. Ο βουλευτής αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία το ΙΚΑ καλείται για τους επόμενους μήνες να καταβάλει ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ σε ενοίκια εξαιτίας της παράλειψης της διοίκησης να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των κτιρίων αυτών για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να αξιώνουν ενοίκια για τις ιδιοκτησίες τους μέχρι τη λήξη των συμβολαίων.

>Είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Κώστα Καρτάλη διαπιστώνουν την εγκατάλειψη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και απαιτούν ένα σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής του ανάπτυξης. Σε σχετική ερώτησή τους στους συναρμόδιους υπουργούς σημειώνουν ότι αντίστοιχα προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε πόλεις του εξωτερικού, αντιμετωπίστηκαν μέσα από την προσέγγιση της πολιτιστικής αναβάθμισης των περιοχών.

>Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Χάρη Τσιόκα, με την οποία καταγγέλλουν τη «βιομηχανία προσλήψεων»… συμβούλων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που επιβαρύνουν με εκατομμύρια ευρώ τον έλληνα φορολογούμενο. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα την τελευταία πενταετία στην ΥΠΑ προσλαμβάνονται πληθώρα «συμβούλων επί παντός επιστητού», όπως σύμβουλοι επικοινωνίας, σύμβουλοι που κατά καιρούς εξετάζουν τη νομική μορφή της υηρεσίας, σύμβουλοι για την ασφάλεια των πτήσεων, σύμβουλοι για τα ατυχήματα, νομικοί σύμβουλοι κ.ά.

>Οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αντιμετωπίζουν τεράστια εργασιακά προβλήματα που απορρέουν από την έλλειψη ικανού προσωπικού να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας όλων των κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου, επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης. Εξηγεί ότι ο Οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει 950 οργανικές θέσεις για τη νοσηλευτική υπηρεσία αλλά αυτήν τη στιγμή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους λιγότεροι από 750 υπάλληλοι και ζητεί την άμεση πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού.

>Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος αναδασώσεων και αντιπλημμυρικών έργων των πυρόπληκτων δήμων του Νομού Λακωνίας, ζητεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος. Σημειώνει ότι το πρόγραμμα είχε ανασταλεί από τις 26/9/2008 ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης και έγκρισης του επιχειρησιακού σχεδίου για να περαιωθούν οι οικονομικές και εργοδοτικές υποχρεώσεις υπέρ των εργαζομένων. Όπως τονίζει στη συνέχεια τροποποιήθηκε, αλλά για να συνεχιστεί απρόσκοπτα προτάθηκε στους ενδιαφερόμενους δήμους να συναφθεί από αυτούς προγραμματική σύμβαση με την ΑΝΕΛ ΑΕ και την ΤΕΔΚ Λακωνίας προκειμένου να καλύψουν αυτοί το επιπλέον κόστος που απαιτείται.


Σχολιάστε εδώ