Να σηκώσουμε τα μανίκια μας και ν’ αρχίσουμε να δουλεύουμε σοβαρά

Αγαπητέ κύριε Κουρή,

Συμφωνώ σε πολλά σημεία με το άρθρο σας. Θα ήθελα όμως να προσθέσω ορισμένες παρατηρηρήσεις μου. Κατ’ αρχήν, οι συναισθηματικές αντιδράσεις του τύπου «μας επρόδωσε ο Ομπάμα» ή «ο τάδε πολιτικός ηγέτης είναι ανθέλλην» πρέπει κάποτε να σταματήσουν. Οι κυβερνήσεις άλλων χωρών υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους πάση θυσία, πλην Ελλάδος. Όπως σωστά επισημάνατε, τα συμφέροντα των ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή εξυπηρετούνται καλύτερα με την προσέγγιση Τουρκίας και Ιράν. Τι υπεσχέθη ότι θα κάνη ο Ομπάμα σε σχέση με την Ελλάδα και δεν τήρησε τον λόγο του; Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι το κέντρο του κόσμου δεν είναι πλέον οι Δελφοί, και η Ελλάδα δεν είναι το πρώτο θέμα της ημέρας για τον εκάστοτε Πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά μόνο του κ. Γκρούεφσκι.

Γιατί πάντα μας φταίνε οι άλλοι, οι κακοί ξένοι, τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι «βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας»; Να υπενθυμίσω μόνο την αποστολή αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια για την υπεράσπιση των «δικαίων του μακεδονικού λαού». Ή τον κ. Βαλλιανάτο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ή την πληθώρα των δημοσιογράφων ΟΛΩΝ των μεγάλων συγκροτημάτων που ουσιαστικά λένε ότι πρέπει να καταλάβουμε τις ανησυχίες Σκοπίων, Τούρκων, και Τσάμηδων και να αρχίσουμε να γίνουμε ανοιχτοχέρηδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Γνωστός «δημοσιογράφος-ιστορικός» μεγάλης «δημοκρατικής» (sic) εφημερίδας ανησυχεί για τους «μακεδονικούς» τάφους που χάνονται στη Β. Ελλάδα! Ακόμη κα η δειλή στάση του υπουργείου Εξωτερικών σε κάθε εξωτερική απειλή είναι τρομερό παθητικό. Άλλοι, μη αριστεροί δημοσιογράφοι είναι πιο «γαλαντόμοι» και δεν έχουν κανένα όνειδος, αλλά μόνο θράσος απύθμενο να υποστηρίζουν τα «δίκαια» των άλλων λαών και ότι εμείς φταίμε για όλα. Να μη μιλήσω για το καθηγητικό κατεστημένο της Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης γιατί θα καταχραστώ τη φιλοξενία σας. Φυσικά η 25η Μαρτίου και η Εθνεγερσία του 21 εγελοιοποιήθησαν προσφάτως δημοσίως και οι αντιδράσεις ήταν ανύπαρκτες.

Η Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια πέρασε από τον απομονωτισμό και την απαξίωσή της από κάθε σοβαρό κράτος στην απουσία της από παντού. Μία Εκκλησία είχαμε, αλλά το νέο μάνατζμεντ της όχι πεφωτισμένης ηγεσίας, είναι απών από όλα τα εθνικά θέματα, ως ακόμη και από κάθε σοβαρό σχολιασμό για την πυρπόληση ναών!

Ας μη λησμονούμε, όσο αυτό κι αν μας πονάει, ότι το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως δεν είναι Βατικανό, αλλά τουρκικό ίδρυμα, και ο Πατριάρχης μας, δυστυχώς, υπάλληλος και αιχμάλωτος του τούρκου νομάρχη. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο κι αν μας λυπεί, όσους λυπεί φυσικά. Και ότι ο Πούτιν έχει τα δικά του οικονομικά και άλλα προβλήματα να σκεφθεί πρώτα.

Το κακό γίνεται χειρότερο γιατί νομίζουμε ότι είμαστε πανέξυπνοι και όλοι οι άλλοι «κουτόφραγκοι» και δεν μαθαίνουν τι λέμε και τι κάνουμε. Αλίμονο, τα γνωρίζουν όλα με κάθε λεπτομέρεια. Πρέπει κάποτε σαν λαός να μάθουμε αυτό που περίπου λέει και η παροιμία, ότι «κανείς δεν σου ξύνει την πλάτη χωρίς όφελος και βγάλε τα δικά σου νύχια γι’ αυτό», και να αποφασίσουμε τι θέλουμε να θυσιάσουμε για να επιτύχουμε τους εθνικούς μας σκοπούς και να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας. Δυστυχώς το μόνο που μας ενδιαφέρει για πολλά χρόνια είναι η μπριζόλα μας (τουρκική λέξη, γιατί χάθηκαν οι ελληνικές!). Νομίζω ότι επήλθε η στιγμή να ανασηκώσουμε τα μανίκια μας και να αρχίσουμε να δουλεύουμε σοβαρά. Βεβαίως αυτό σημαίνει ότι το «θα γίνουν εκλογές κάθε άλλη εβδομάδα από τις 8 Μαρτίου 2004» και οι πολύ συζητήσιμες για την επιστημονική αντικειμενικότητά τους καθημερινές δημοσκοπήσεις να μην είναι το κύριο μέλημα του πολιτικού μας κόσμου και δη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι καιροί ου μενετοί.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Δρ Κώστας Γ. Φούντζουλας
Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ


Σχολιάστε εδώ