Μόλις 894 εμποροϋπάλληλοι ψήφισαν για νέο ΔΣ στον σύλλογό τους!

– Γ

Από τους δεκάδες χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους της Αθήνας, ένα απειροελάχιστο ποσοστό είναι τελικώς συνδικαλισμένο, παρότι ο κλάδος δέχεται από τις πιο συντονισμένες εργοδοτικές παραβιάσεις στα εργασιακά του δικαιώματα. Μόλις 894 εμποροϋπάλληλοι ψήφισαν στις περασμένες εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και προσδοκάται ότι στις επικείμενες νέες αρχαιρεσίες θα αυξηθεί, έστω και λίγο η συμμετοχή – εφόσον έχουν εγγραφεί νέα μέλη.
Δύο συνδικαλίστριες είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων που θα διεκδικήσουν τη νέα διοίκηση: Η πρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) Μεταξία Στεκουλέα και η τωρινή πρόεδρος (ΠΑΜΕ) του Συλλόγου, Μαρία Τσακατάκη.
Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν από 24 Απριλίου έως 3 Μαΐου (αντί των τριών ημερών που προβλέπει το καταστατικό) ενώ το μητρώο μελών δεν έχει τεθεί υπόψη των επικεφαλής του «αντίπαλου» ψηφοδελτίου -τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Είναι γνωστό ότι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων μετά το Συνδικάτο Οικοδόμων είναι προπύργιο του ΠΑΜΕ και δίνει αγώνες για την προάσπιση των συνδικαλιστικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Όμως, καλό είναι να «ανοιχθεί» στους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξαρτήτως συνδικαλιστικής προέλευσης, γιατί η μαζικοποίηση είναι η μόνη προϋπόθεση για αποτελεσματικούς αγώνες.


Σχολιάστε εδώ