Μονόδρομος ο Κορυδαλλός

Ιδιαίτερα μετά την απόφαση του ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού να αποστείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογίες, θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και οι πρώτες προφυλακίσεις κατηγορουμένων για το μέγα σκάνδαλο.

Έγκυροι δικαστικοί κύκλοι τόνιζαν στο «ΠΑΡΟΝ» ότι «ορισμένες προφυλακίσεις είναι πλέον μονόδρομος, δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να αντέξει κριτική για συγκάλυψη και παιχνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Και βέβαια πρώτος μεταξύ των υποψήφιων για προφυλάκιση είναι ο Μιχ. Χριστοφοράκος, τέως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ισχυρός άνδρας της Ζήμενς εν Ελλάδι κι όχι μόνο…

Θεωρείται λοιπόν βέβαιο ότι μετά την απολογία του, στις 12 Μαΐου, θα προφυλακιστεί.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν σενάρια περί διαφυγής του στο εξωτερικό, τα οποία ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν την παραμικρή βάση, αφού κάτι τέτοιο, εκτός του ότι είναι επισφαλές, στην ουσία θα ισοδυναμούσε με ομολογία ενοχής του.

Το ζήτημα φυσικά είναι κατά πόσον ένας σαν τον Χριστοφοράκο, που έχει συνηθίσει σ’ αυτό που λένε μεγάλη ζωή, πολυτελέστατη, ένας έως και πρόσφατα ισχυρότατος οικονομικός κι όχι μόνο παράγων, με υψηλότατες γνωριμίες και διασυνδέσεις, μπορεί να αντέξει να πάει απ’ τα σαλόνια σε ένα κελί!

Πολύ περισσότερο που όλες οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος πίστευε πως δεν θα φτάσει σ’ αυτό το σημείο, αφού (όπως υπογράμμισε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ») θεωρούσε πως η εκτίμηση ότι «αν μιλήσει ο Χριστοφοράκος θα διαλυθεί το πολιτικό σύστημα» τον διατηρούσε στο απυρόβλητο…

Φαίνεται όμως ότι υπερίσχυσαν άλλα κριτήρια και αυτή η εκτίμηση δεν βγήκε…

Οπότε, τι θα κάνει;

Είναι πράγματι ένα μείζον ερώτημα, αφού πράγματι ο Χριστοφοράκος ξέρει πολλά για πολλούς, «πράσινους» και «γαλάζιους».

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, που αυτήν τη στιγμή ακούγεται σοβαρή, τον συμφέρει περισσότερο να μη μιλήσει και να το διαπραγματευτεί, παρά να μιλήσει και να αναστατώσει το πολιτικό σύστημα.

Μάλιστα ορισμένοι νομικοί κύκλοι θεωρούσαν περίεργη την κυβερνητική πρόθεση να ψηφίσει διάταξη που θα αποκλείει την προφυλάκιση για οικονομικά εγκλήματα στο στάδιο της ανάκρισης.

Βέβαια, η κυβέρνηση το διέψευσε κατηγορηματικά, αλλά η συζήτηση έγινε.

Και θα ήταν πράγματι περίεργο κάτι τέτοιο, αφού όλα δείχνουν ότι στο σκάνδαλο της Ζήμενς είναι περισσότεροι οι «πράσινοι» εμπλεκόμενοι σε σύγκριση με τους «γαλάζιους» και η περαιτέρω προώθηση της δικαστικής έρευνας φαίνεται να ευνοεί την κυβέρνηση, που είναι στριμωγμένη εξαιτίας καταγγελιών για σκάνδαλα επί των ημερών της…

Εμπλοκή του Τρεπεκλή;

Και τα παραπάνω ενισχύονται περισσότερο, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες και σχετικά με την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, του περίφημου C4I, προκύπτει εμπλοκή του Γ. Τρεπεκλή, στενού φίλου του Γ. Παπανδρέου και της οικογένειάς του και συμβούλου του για κάποια περίοδο.

Βέβαια ορισμένοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι τελικά δεν θα προκύψει εμπλοκή του Τρεπεκλή.

Απ’ την άλλη, είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση οι εκτιμήσεις άλλων κύκλων, δικαστικών και κυβερνητικών…

Αν πάντως όντως προκύψει εμπλοκή Τρεπεκλή, θεωρείται σίγουρο ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ θα την αξιοποιήσουν στο έπακρο, για ευνόητους λόγους…

Από Αύγουστο και βλέπουμε
για τους λογαριασμούς!

Εξάλλου και σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, υπάρχει μια σοβαρή εξέλιξη σχετικά με το άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο Ζήμενς – ΟΤΕ, λογαριασμών που έτσι κι αλλιώς έχει πολύ καθυστερήσει το άνοιγμά τους, καθώς και των λογαριασμών μέσω των οποίων διοχετεύονταν χρήματα απ’ τη Ζήμενς για δωροδοκίες και των οποίων αναζητούνται οι κάτοχοι.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές έχουν μεν τους λογαριασμούς στα χέρια τους, αλλά θα πρέπει να συναινέσουν οι εμπλεκόμενοι για το ποια στοιχεία τους θα δημοσιοποιηθούν. Αν θελήσουν να τους μπλοκάρουν, όπως αναμένεται, θα αποφασιστεί δικαστικά εάν και ποια στοιχεία θα σταλούν στις ελληνικές αρχές. Αυτή η δικαστική εξέλιξη-εμπλοκή διαψεύδει την αισιοδοξία ότι ως τον Ιούνιο τα στοιχεία απ’ τους λογαριασμούς θα έχουν σταλεί. Οι νεώτερες εκτιμήσεις κάνουν πλέον λόγο για τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη…

Κάτι άλλο που συζητείται επίσης, είναι και το γεγονός ότι ο κ. Ζαγοριανός δεν έχει δώσει στους κατηγορουμένους τα ακριβή στοιχεία για τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται.

Ενώ σχετικά με τη στάση των κατηγορουμένων τα στοιχεία και οι πληροφορίες που υπάρχουν έως αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι ο καθένας κινείται στη δική του γραμμή (δεν υπάρχει δηλαδή «συντονισμός»), καθώς και ότι κανείς δεν έχει ανοίξει το στόμα του σχετικά με τις προθέσεις του.

Οπότε εντείνονται τα σενάρια και οι υποψίες για… παζάρια.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε εκπλήξεις, ανατροπές, αλισβερίσια, ακόμα και σοβαρές πολιτικές εξελίξεις!

Περί Βατοπεδίου…

Σχετικά με τις εξελίξεις για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, επί των οποίων «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είχε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ την περασμένη Κυριακή, νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανότερη εξέλιξη είναι να μην πάει στη Βουλή ο φάκελος, αν και η ανακρίτρια κ. Σπυροπούλου έχει διαφορετική άποψη.

Από την άλλη, δικαστικοί κύκλοι επιμένουν ότι η σωστή εξέλιξη θα ήταν να συνέλθει η ολομέλεια των εφετών και να ορίσει εφέτη ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση…


Σχολιάστε εδώ