Μικρά και… ενοχλητικά

«Διακριτικές» αποστάσεις ακούγεται ότι έχει πάρει ο διευθυντής των οικονομικών της Εκκλησίας Α. Ζαμπέλης όχι μόνο από τον Κ. Δήμτσα αλλά και από τον Ι. Λιάκο. Ο κ. Λιάκος, αφʼ ης στιγμής εξελέγη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τοποθετήθηκε από τον κ. Ζαμπέλη στη διεύθυνση του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος (πρώην ΣΥΜΕΑΝ). Τεχνοκράτης, άνθρωπος με φίλους πολλά «golden boys», έκανε και «εξώφυλλο» σε περιοδικό μάρκετινγκ –όπου συνήθως μπαίνουν τεχνοκράτες και υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών– και στη συνέντευξή του τιτλοφορείται ως ο «μάνατζερ της Εκκλησίας». Ο «τσάρος» των οικονομικών της Εκκλησίας, λένε από το περιβάλλον του, έχει δυσφορήσει για τις τάσεις ανεξαρτητοποίησης που εμφανίζει ο κ. Λιάκος, αλλά και για κάποιες άστοχες κινήσεις που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες. Η δυσφορία του κ. Ζαμπέλη διοχετεύτηκε άλλωστε επιλεκτικά από το περιβάλλον του και προς συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Μάνατζερ, τεχνοκράτες, οικονομικά, κονδύλια κ.λπ. Κατά τα άλλα η Εκκλησία μετά τον Χριστόδουλο θα έκανε στροφή προς το «πνευματικότερο»…

Πολύ σωστή η πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διανέμει συσσίτια σε άπορους και μετανάστες στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ελπίζουμε να μην είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα λόγω των ημερών του Πάσχα και η βοήθεια να συνεχιστεί και όταν θα φύγουν οι κάμερες. Για τις κακές γλώσσες που εκφράζουν αμφιβολίες για την ποιότητα των τροφίμων θα ασχοληθούμε στο προσεχές διάστημα, αφού κάνουμε τη σχετική έρευνα. Το καλό πάντως να λέγεται.

Παρακαλείται ο Μητροπολίτης παραθαλάσσιας και εύρωστης Μητρόπολης, ο οποίος λίαν προσφάτως μετέτρεψε το ιερό βήμα ναού σε δισκοπωλείο απονέμοντας χρυσούς δίσκους σε αοιδό εκκλησιαστικών καταβολών, να διαθέσει μετά το Πάσχα και τον άμβωνα για να μοιράζονται και οι αντίστοιχες κασέτες για εμάς που έχουμε ακόμη κασετόφωνο και ουχί την πολυτέλεια να αποκτήσουμε μηχάνημα με ψηφιακούς δίσκους… Ή μήπως να μοιράζουν οι κυρίες του φιλοπτώχου ταμείου και μπλουζάκια στους πιστούς με το αυτόγραφο του καλλιτέχνη; Έναντι αντιτίμου φυσικά.

Έχουν περάσει σχεδόν δεκαπέντε μήνες από την ημέρα που έφυγε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ακόμη πολλοί δεν λένε να τον ξεχάσουν. Όχι φυσικά ο πιστός λαός κάθε ηλικίας, που τον αγαπά και τον επισκέπτεται συχνά το Α΄ Κοιμητήριο για να αφήσει ένα μπουκέτο λουλούδια. Μιλάμε για τους γνωστούς πολέμιούς του (Ν. Σηφουνάκης, Ν. Μπίστης κ.α.) και κάποιους ψευδοπροοδευτικούς δήθεν αριστερούς που δεν έχασαν ευκαιρία και βγήκαν σε τηλεοπτική εκπομπή μεγαλοβδομαδιάτικα και δεν τον άφησαν στην ησυχία του. Τόσο πολύ τους ενοχλεί πια ακόμη και νεκρός; Γιατί αυτό το απίστευτο μένος; Εκτός αν τους έχει μείνει το απωθημένο και βρήκαν ευκαιρία τώρα που δεν έχουν αντίλογο.


Σχολιάστε εδώ