Με τον γερμανό εμπορικό ακόλουθο στο ΕΣΡ!

Την υποστήριξη του εμπορικού ακολούθου της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα είχε ενώπιον του ΕΣΡ η γερμανική εταιρεία Torna Media, παραγωγός του τηλεπαιχνιδιού «Call for Cash».

Ο γερμανός ακόλουθος, σύμφωνα με επιστολή της εταιρείας προς τη «Ναυτεμπορική», «επιβεβαίωσε τη νόμιμη κυκλοφορία παρόμοιων τηλεπαιχνιδιών στη Γερμανία».

Είναι ακριβώς η διαφορετική αντίληψη που έχουν οι χώρες μέλη της ΕΕ που υπερασπίζονται τις επιχειρήσεις τους ενώπιον των αρχών, σε αντίθεση συχνά, με τη στάση που τηρούν οι έλληνες διπλωμάτες.

Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί Sport TV και Δέκα δεν απέφυγαν το συνολικό πρόστιμο των 120.000 ευρώ, πλην όμως, όπως προκύπτει από την επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Torsten Narayan, η Torna Media «έχει ασκήσει αιτήσεις ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας» προσβλέποντας «στην ελληνική, αλλά και στην κοινοτική δικαιοσύνη».

Ο Τ. Narayan δηλώνει πως στα περίπου 2,5 χρόνια που κυκλοφορεί το τηλεπαιχνίδι στην ελληνική αγορά έγιναν ελάχιστες καταγγελίες (6) στον εισαγγελέα, ενώ για καμία δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη».

«Αντίθετα», σύμφωνα με την επιστολή, «οι εισαγγελείς έκριναν πάντα ότι δεν συντρέχει οιαδήποτε περίπτωση εξαπάτησης του κοινού».

«Το τηλεπαιχνίδι μας δεν εξαπατά. Αντίθετα δίδει πραγματικά κέρδη σε πραγματικούς νικητές» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και προσθέτει πως η εταιρεία υπέβαλε στο ΕΣΡ στοιχεία με συγκεκριμένα ονόματα νικητών, διευθύνσεις, χρηματικά ποσά και αριθμούς λογαριασμών, όπου κατατέθηκαν τα χρηματικά αυτά ποσά, καθώς επίσης και τον ισολογισμό του 2007, από τον οποίο προκύπτει ότι τα κέρδη νικητών του 2007 ανήλθαν σε 231.660 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ