Κοντά στη… ρήξη οι σχέσεις του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ!

Ο Γ. Παπανδρέου άργησε επιδεικτικά να απαντήσει στην -από τις 23 Μαρτίου- επιστολή διαμαρτυρίας της Αλ. Παπαρήγα για τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, σύμφωνα με τις οποίες εάν το ΚΚΕ επικρατούσε στον Εμφύλιο του 1946-49 θα σκότωνε όλους τους αντιφρονούντες Έλληνες και μέρος των στελεχών και μελών του.

Στην απαντητική επιστολή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνον κάλυψε επί της ουσίας τα λεγόμενα του Θ. Πάγκαλου αλλά επανέφερε από το παράθυρο τη θεωρία που είχε αναπτύξει στη Βουλή ότι το ΚΚΕ είναι ο «αριστερός ψάλτης της Δεξιάς» αφού σε αυτήν τονίζει ότι ο «διμέτωπος» που έχει επιλέξει το ΚΚΕ, ταυτίζοντας το ΠΑΣΟΚ με την σημερινή κυβέρνηση, «βοηθά τα μέγιστα να αποσιωπούνται οι πραγματικές πολιτικές αλλά και οι ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». Όσο για τους ιστορικούς ισχυρισμούς του Θ. Πάγκαλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους καλύπτει απόλυτα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πεποίθησή μου είναι ότι κανείς δεν μονοπωλεί την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων ούτε κατέχει την απόλυτη αλήθεια για αυτά. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για τους επιστήμονες και τους πολιτικούς, αλλά και για τα πολιτικά κόμματα».

Η κάλυψη αυτή προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την οργή του Περισσού και στελέχη του έλεγαν ότι επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή τους ότι εν όψει και των ευρωεκλογών ο Θ. Πάγκαλος έχει αναλάβει, βάσει «καταμερισμού», την επίθεση κατά του ΚΚΕ προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς το Κομμουνιστικό Κόμμα. Μάλιστα, η ίδια η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «δεν χρειαζόταν τόσος καιρός για να αναλάβει την ευθύνη του ο Γ. Παπανδρέου και να παραδεχθεί ότι ο αντικομμουνισμός είναι προεκλογική επιλογή του ΠΑΣΟΚ».

Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει για λογαριασμό της αστικής τάξης και με τη σιωπηρή αλλά ουσιαστική συγκατάθεση της ΝΔ, να ηγηθεί της αντικομμουνιστικής υστερίας, ευθυγραμμισμένο πλήρως με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την παραχάραξη της πρόσφατης Ιστορίας. Η αναφορά αυτή των στελεχών του ΚΚΕ έχει να κάνει με το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά το οποίο εξομοιώνεται ο κομμουνισμός με τον φασισμό και μάλιστα καλούνται οι χώρες μέλη να διοργανώσουν σχετικές εκδηλώσεις προκειμένου να εμπεδωθεί αυτός ο, αν μη τι άλλο, ανιστόρητος ισχυρισμός.

Ο ισχυρισμός του Γ. Παπανδρέου ότι το ΚΚΕ κάνει «διμέτωπο» αγώνα κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας επί της ουσίας τη σημερινή κυβέρνηση, απορρίπτεται κατηγορηματικά από τον Περισσό. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, λένε στελέχη του, για την Κοινωνική Ασφάλιση για παράδειγμα ή για τις εργασιακές σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εξωτερική πολιτική συμπλέουν με αυτές τις κυβέρνησης και είναι διατυπωμένες στο πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σε αυτές και μόνον τις θέσεις ασκεί κριτική το ΚΚΕ, θέσεις που όσο και αν θέλει να κρύψει ο Γ. Παπανδρέου αποτελούν ”καρμπόν” της κυβερνητικής πολιτικής» τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΚΚΕ αντιπαρερχόμενα την κριτική του Γ. Παπανδρέου. Η Αλ. Παπαρήγα μάλιστα, πριν ακόμα την παραλαβή της απαντητικής επιστολής του Γ. Παπανδρέου και με δεδομένη τη μεγάλη καθυστέρηση της απάντησης, έσπευσε να την απαξιώσει μη γνωρίζοντας το περιεχόμενό της λέγοντας: «Είναι άνευ αξίας πλέον η απάντηση. Δεν έχει καμία αξία. Τι αξία δηλαδή να έχει; Θα την (σ.σ. την επιστολή Γ. Παπανδρέου) αρχειοθετήσουμε».


Σχολιάστε εδώ