Κάτω στον Πειραιά

Ωστόσο οι σύμβουλοι είναι απρόθυμοι να δεχθούν τη συμφωνία αυτή καθώς θεωρούν… ψίχουλα τα χρήματα που διασφαλίστηκαν από τον ΟΛΠ και γι’ αυτό δεν την ψηφίζουν. Έτσι και τις πέντε φορές το θέμα πήρε 10 ψήφους υπέρ και 11 εναντίον. Δηλαδή εκτός των ανεξαρτητοποιηθέντων συμβούλων του Γιάννη Γλύκα δεν το ψήφισαν ούτε οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στη ΝΔ, καθώς και αυτοί θεωρούν ότι ο ΟΛΠ θα μπορούσε να δώσει περισσότερα χρήματα στον δήμο!

Δυσαρέσκεια επίσης υπάρχει και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, αφού, όπως τόνιζαν στελέχη του, σε μια μελλοντική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ πιο εύκολο να «περάσει» καλύτερη σύμβαση. Οπότε κρίνουν ότι αυτό που πάει να κάνει τώρα ο δήμαρχος είναι επιζήμιο για το Πέραμα.

Τελικά άδικα έγινε τόση φασαρία και άδικα παραλίγο να είχαμε επεισόδια εξαιτίας του αποκλεισμού της Σαλαμίνας.

Οι τρεις σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό του Γ. Γλύκα αλλά διαφωνούν με τη σύμβαση και την καταψήφισαν, σε σχετική ανακοίνωση με την οποία αιτιολογούν την ψήφο τους, μεταξύ άλλων τονίζουν:

«Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε με κατάπληξη μια τεράστια ”επιχείρηση” επικύρωσης από το δημοτικό συμβούλιο αυτής της αποικιοκρατικού τύπου συμφωνίας, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Αναιτιολόγητες διακοπές της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ώστε να ανατραπεί η διαφαινόμενη καταψήφιση του ”Μνημονίου Συνεργασίας”. ”Τερτίπια”, ”κόλπα”, ”θεατρικές παραστάσεις” και παραβίαση κάθε έννοιας Δημοκρατίας. Σύγκληση ”έκτακτων” δημοτικών συμβουλίων εν κρυπτώ και μακριά από τον λαό του Περάματος. Εμείς λέμε ότι η πόλη μας, το σήμερά της και το αύριό της, δεν μπορεί να φυλακιστεί για τα επόμενα 25 χρόνια στις επιταγές του ΟΛΠ. Σας καλούμε, να πούμε όλοι μαζί ΟΧΙ στις συμφωνίες του δήμου με τον δυνάστη της πόλης ΟΛΠ, αλλά και τον κάθε δυνάστη, που τον αφορούν τα κέρδη του και μόνον αυτά. Το οφείλουμε στο αύριο των παιδιών μας, στην πόλη που θέλουμε να ζήσουν».

// Ιστορική μέρα ήταν η Μεγάλη Δευτέρα για τον Κορυδαλλό. Ξεκίνησε η κατεδάφιση του πρώην Ασύλου και θα ακολουθήσει η ανέγερση του νέου δημαρχείου. Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης δικαιολογημένα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος. Ένα έργο ζωής για τον Κορυδαλλό και τον ίδιο έπαιρνε σάρκα και οστά. Το νέο δημαρχείο θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2010.

// Μεγάλη έκταση έχει πάρει στον Πειραιά η δραστηριοποίηση γύρω από την ανάδειξη και αξιοποίηση του Δημοτικού Θεάτρου. Πολλοί μάλιστα επιφανείς Πειραιώτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί γνωστοί εφοπλιστές, έχουν εκφράσει την επιθυμία να πλαισιώσουν την επιτροπή που θα το διαχειρίζεται, πρόεδρος της οποίας είναι ο Βασίλης Βασιλικός, και να βοηθήσουν μ’ όλες τους τις δυνάμεις στην επίτευξη των στόχων της.

Στο μεταξύ οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου προχωράνε με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό ενώ τοποθετήθηκε εντός του εργοταξίου και γερανός προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πιο ουσιαστικά έργα. Γενικά πάντως υπάρχει κινητικότητα γύρω από το Δημοτικό Θέατρο και όλα δείχνουν πως όταν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Πειραιά.

// Έτοιμοι να… ρίξουν στην αγορά 485 κατεψυγμένα χοιρίδια από το εξωτερικό σαν ελληνικά και νωπά (!) ήταν ασυνείδητοι έμποροι οι οποίοι τα είχαν αποθηκεύσει στην Κρεαταγορά του Ρέντη. Επίσης κατασχέθηκαν 1.092 κιλά ακατάλληλες συκωταριές αρνίσιες, όπως και 700 κιλά γλυκάδια! Η μαγειρίτσα δηλαδή που θα τρώγαμε θα… μας έτρωγε!

// Μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα και το σημαντικό έργο που επιτέλεσε κατά την περίπου δίχρονη παρουσία του σ’ αυτό, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Γιώργος Δαβάκης έχει να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση: Τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, του γνωστού ως «Σωτηρία», την οποία του εμπιστεύθηκε ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος, δείχνοντας ότι γνωρίζει να επιλέγει συνεργάτες. Ο Γ. Δαβάκης αναλαμβάνει μέσα στην βδομάδα καθήκοντα και σίγουρα θα έχει πολύ δύσκολο έργο καθώς στο νοσοκομείο φαίνεται ότι λειτουργούν διάφορα κέντρα με όχι και τόσο διαφανείς τρόπους. Το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «Π» την προπερασμένη Κυριακή σχετικά με το θέμα αυτό, κατόπιν καταγγελίας ομάδας γιατρών του νοσοκομείου, είναι ενδεικτικό. Πάντως ο Γ. Δαβάκης, ανεξάρτητα από τα νέα του καθήκοντα, δεν θα εγκαταλείψει τις υποχρεώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο και θα συνεχίσει να είναι από τους πλέον τακτικούς σε παρουσία συμβούλους, όπως είναι σήμερα.

/// Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές Πειραιά Θ. Δρίτσα και Π. Λαφαζάνη επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΔΣ της «Αττικό Μετρό» Γιώργο Γιαννή.

Οι δύο βουλευτές, μετά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, τόνισαν:

«Αν και το έργο του Μετρό στον Πειραιά μοιάζει να έχει ξεκολλήσει από ανεπίτρεπτες εμπλοκές, όχι μόνο συνεχίζονται οι καθυστερήσεις, αλλά το χειρότερο, ο σχεδιασμός του έργου είναι ημιτελής και απαράδεκτος.

Θεωρούμε εγκληματική αμέλεια το γεγονός ότι από τις γραμμές άμεσης επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά έχουν παραλειφθεί μεγάλοι ιστορικοί δήμοι και περιοχές, όπως το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα και το Πέραμα στη Β΄ Πειραιά, ενώ στον κεντρικό Πειραιά -που έχει όριο κυκλοφοριακού κορεσμού το 2013 και που υπερφορτώνεται το κέντρο της πόλης (με τερματικό σταθμό το Δημοτικό Θέατρο)- παραλείπεται και εδώ η άμεση επέκταση στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πειραϊκής χερσονήσου (Φρεατίδα, Καλλίπολη, Χατζηκυριάκειο κ.ά.) και στα νοσοκομεία Τζάνειο και Μεταξά».

// Το παλεύει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (της ΝΔ) στον Δήμο Ρέντη, Δήμος Σταματάτος. Με τους πέντε συμβούλους του κάνει συνεπή και συνεχή αντιπολίτευση στον δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη και προσπαθεί, στο μέτρο του δυνατού, να βοηθήσει την πόλη με τις παρεμβάσεις, τις υποδείξεις και την κριτική του. Σύνθημά του είναι «πρώτα ο άνθρωπος» και με γνώμονα αυτό κινείται σ’ έναν δήμο, η σύνθεση του οποίου άλλαξε δραστικά τα τελευταία χρόνια με την ανεξέλεγκτη ανέγερση πολυώροφων κτιρίων στα οποία στεγάσθηκαν οι νέοι κάτοικοι της περιοχής που έχουν νέους προσανατολισμούς και ιδεολογίες.

// Μια πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία του Δήμου Μοσχάτου που τη χειρίστηκε αποκλειστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Συγκεκριμένα ο δήμος, με χρηματοδότηση από τα κοινοτικά κονδύλια, μπήκε στο πρόγραμμα ευρυζωνικότητας και από τώρα και στο εξής ο κάθε κάτοικος του Μοσχάτου θα έχει δωρεάν σύνδεση με ασύρματο ίντερνετ. Πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό και ιδιαίτερα χρήσιμο για τους κατοίκους του Μοσχάτου που δείχνει ότι η δημοτική αρχή διαθέτει τα στελέχη εκείνα, αλλά και τη βούληση, για να κάνει ενέργειες που θα έχουν ευεργετικό αποτέλεσμα στους δημότες.

// Δύο κρουαζιερόπλοια της Louis plc ναύλωσε η ιταλική κυβέρνηση για να χρησιμοποιηθούν ως πλωτά ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου των G8, που θα πραγματοποιηθεί στη Σαρδηνία από 3 έως 13 Ιουλίου 2009. Πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια M/V «Aquamarine» και M/V «Orient Queen» που μαζί αριθμούν περίπου 2.000 κλίνες.

Η απόφαση των διοργανωτών να χρησιμοποιήσουν τα κρουαζιερόπλοια της Louis Cruise Lines για την Παγκόσμια Διάσκεψη των G8, αποδεικνύει για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες διευθετήσεις ούτως ώστε τα δρομολόγια των δύο κρουαζιερόπλοιων να εκτελούνται κανονικά από άλλα πλοία της κατά την περίοδο της ναύλωσής τους.

// Η στήλη εύχεται σε όλους τους φίλους αναγνώστες της όπως η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου να σημάνει την ανάσταση των ελπίδων και των προσδοκιών του καθενός, γιατί μόνο αν έχουμε ακμαίες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες θα φθάσουμε στον στόχο που έχει θέσει για τη ζωή του ο καθένας μας.

Και του χρόνου!


Σχολιάστε εδώ