Θέμα ημερών η σύλληψη Παλαιοκώστα και των απαγωγέων του Παναγόπουλου

Ο εντοπισμός του καταζητούμενου δραπέτη-σταρ Β. Παλαιοκώστα και του συνεργού του Ριτζάι είναι μια απόδειξη ότι άρχισαν να δουλεύουν οι υπηρεσίες Ασφάλειας. Και οι διαταγές του Ραχωβίτσα είναι σαφέστατες. Θα δουλέψει η Κρατική Ασφάλεια και τα καπετανάτα θα διαλυθούν…

Οι πληροφορίες της ΕΛΑΣ ήταν ξεκάθαρες για τον χώρο όπου εκινείτο ο δραπέτης και απόλυτα συγκεκριμένες. Γι’ αυτό και η Αστυνομία είχε επικεντρωθεί στον συγκεκριμένο χώρο. Και παρακολουθείτο από «ασφαλίτες» από μέρες η περιοχή. Μαζί ήταν τόσο ο Ριτζάι όσο και η γυναίκα-Φαντομάς, η οποία πρέπει να είναι Ελληνίδα, γιατί, όπως είπε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που είχε νοικιάσει, μιλούσε άπταιστα τα ελληνικά και δεν έδειχνε η προφορά αλλά και το παρουσιαστικό της ότι ήταν ξένη.

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν τον κακοποιό, αυτό έγινε γιατί δεν ήταν σίγουροι ότι επρόκειτο για τον Παλαιοκώστα και φοβήθηκαν μήπως πυροβολήσουν κάποιον άσχετο.

Επίσης δεν τον κυνήγησαν στο δάσος γιατί εκτίμησαν ότι είχε χειροβομβίδες και θα γινόταν μακελειό στο σκοτάδι.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας πάντως αισιοδοξούν ότι είναι ζήτημα χρόνου η σύλληψη του δραπέτη και των συνεργών του. Το κύκλωμα των πληροφοριοδοτών επαναλειτουργεί και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν νέες πληροφορίες για τον τόπο όπου κρύβεται σήμερα.

Σύμφωνα επίσης με έγκυρες πηγές της Αστυνομίας, είναι θέμα ημερών και η σύλληψη των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.


Σχολιάστε εδώ