ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

o ΜΕ τόσα «ανοιχτά μέτωπα» που έχουν να αντιμετωπίσουν στο Μαξίμου, πού να βρουν χρόνο να ασχοληθούν σοβαρά με τη λίστα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές; Πληροφορούμαι ότι ο Κ. Καραμανλής έχει κάνει τουλάχιστον τρεις συσκέψεις με τους στενούς, πολύ στενούς συνεργάτες του, αλλά… καπνός δεν βγήκε. Συζητήθηκαν ορισμένα ονόματα, χωρίς ωστόσο να διοχετευτεί οποιαδήποτε πληροφορία. Δύο ωστόσο πρέπει να θεωρούνται οι «σταθερές» των τελικών επιλογών του πρωθυπουργού: Το «ξεσκαρτάρισμα» της λίστας, αφού το 70% των νυν ευρωβουλευτών δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι και το πρόσωπο-έκπληξη που θα τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό έχει βρεθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπαθεί αυτήν τη στιγμή να κάμψει τις επιφυλάξεις του.

o ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι φωνές των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για απόλυτη γύμνια στον επικοινωνιακό τομέα. Μιλούν για έλλειμμα, που αποδείχθηκε από την απουσία πειστικού λόγου στην υπόθεση Παυλίδη. Είναι η αχίλλειος πτέρνα και αυτό φαίνεται, όπως λένε, από το βαρύ κλίμα και την απογοήτευση των οπαδών της παράταξης. Η απαίτησή τους είναι ότι πρέπει να υπάρξουν αμέσως αλλαγές στο επικοινωνιακό τιμ.

o ΣΤΗΝ… τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει ο Γ. Παπαθανασίου προκειμένου να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να ελπίζει στη συνεισφορά της Εκκλησίας. Ενώ αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δεσμευτεί ότι θα φροντίσει ώστε οι Μητροπόλεις να καταβάλλουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που πληρώνουν όλοι οι κοινοί θνητοί, τώρα χαρακτηρίζει «παραπληροφόρηση» όσα λέγονται ότι δεν τηρούν τον σχετικό νόμο. Στο υπουργείο Οικονομίας δεν θα πρέπει να περιμένουν έσοδα και από άλλες κατηγορίες φόρων. Σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Ιερώνυμος δηλώνει ότι… όσα χρωστάει η Εκκλησία τα δίνει σε αγαθοεργίες! Εξαιρετικά…

o ΣΤΟ κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί, είναι γεγονός, μια κάποια σύγχυση. Σε καθημερινή βάση συμβαίνουν πράγματα και ορισμένα στελέχη ό,τι δεν μπορούν να… εξηγήσουν τα αποδίδουν σε «σκοτεινά παιχνίδια» και «συνωμοσίες». Συζητείται έντονα λοιπόν τον τελευταίο καιρό μεταξύ βουλευτών ότι πίσω από την ανακίνηση όλων των υποθέσεων με «άρωμα σκανδάλου» βρίσκονται επιχειρηματίες. Μέσω δηλαδή των διασυνδέσεών τους με παράγοντες της Δικαιοσύνης και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της κυβέρνησης, επιχειρούν να «σαλατοποιήσουν» την πολιτική ζωή του τόπου! Θέλουν, λένε, η κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές, να είναι αδύναμη για να μπορούν να την ελέγχουν..

o ΚΕΡΔΙΖΕΙ έδαφος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η ιδέα πραγματοποίησης εκτάκτου συνεδρίου αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Οι «θιασώτες» της ιδέας αυτής υποστηρίζουν ότι μετά τη (διαφαινόμενη) ήττα πρέπει να ξεκινήσει προσπάθεια ανασύνταξης και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα συνέδριο. Εκείνοι που διαφωνούν με την προοπτική αυτή επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο την εσωστρέφεια που ούτως η άλλως θα προκύψει μετά τις εκλογές. Σημειώνεται ότι όσοι προτείνουν έκτακτο συνέδριο θέτουν ως προϋπόθεση η ήττα να είναι… διαχειρίσιμη, δηλαδή η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ να μην είναι μεγαλύτερη των 4 μονάδων. Γιατί αν είναι…


Σχολιάστε εδώ