Δεν θα πάει στις οκτώ μέρες η ημερομηνία λήξης του φρέσκου γάλακτος

Τη δέσμευση αυτή απέσπασαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιώργο Βλάχο (φωτο), οι βουλευτές της ΝΔ, Μ. Χαρακόπουλος, Ν. Σταυρογιάννης και Γ. Κασαπίδης, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του.

Κατά τη συνάντηση, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές μετέφεραν την ανησυχία των κτηνοτρόφων από τις φήμες για αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, γεγονός που φοβούνται πως θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών γάλακτος και περαιτέρω μείωση των τιμών παραγωγού. Όπως τόνισαν κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο, τη στιγμή μάλιστα που μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες εγκαταλείπουν στο μέσον του οικονομικού έτους πολλούς αγελαδοτρόφους-γαλακτοπαραγωγούς, κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα που βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι βουλευτές αξίωσαν την αναγραφή της χώρας προέλευσης στη συσκευασία των γαλακτοκομικών προϊόντων, προκειμένου ο καταναλωτής να γνωρίζει τι καταναλώνει. Τέλος, πρότειναν να τοποθετείται σε διαφορετικό ράφι των σούπερ μάρκετ το γάλα υψηλής παστερίωσης από το ράφι όπου πωλείται τα φρέσκο γάλα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος παραπλάνησης των πολιτών.


Σχολιάστε εδώ