Δήγμα γραφής

Βγήκαμε και πανηγυρίσαμε, σαν χαζοχαρούμενοι (συνήθειά μας), επειδή ο κύριος Ομπάμα απλώς ζήτησε και δεν ΑΠΑΙΤΗΣΕ εδώ και τώρα να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, λες κι αυτό είναι το ΜΕΓΑ θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ξεχνώντας, βάζοντας στο ράφι (άλλη συνηθισμένη πρακτική, όχι μόνο σήμερα) τις απειλές, τις διεκδικήσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στη Θράκη, τη συνεχιζόμενη κατοχή της βόρειας Κύπρου.
Όμως κι αυτό το… κοκαλάκι που μας πέταξε ο αμερικανός Πρόεδρος αποδείχθηκε τελικά ότι δεν ήταν καθόλου άδολο… Συνοδευόταν με ανταλλάγματα (διάβαζε παραχωρήσεις) στη Θράκη (!), που έχουν και τις ευλογίες της νέας ηγεσίας της Ουάσινγκτον.
Κι αυτό η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ενώ το γνώριζε, αφού την… αντιπαροχή τής την είχε προτείνει ο… συνάδελφος, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών (!) στη συνάντηση που είχαν, το ΑΠΕΚΡΥΨΕ από τον ελληνικό λαό για να μη στενοχωρήσει τους φίλους της (!), αντί να είχε απορρίψει ακαριαία κάθε τέτοια κουβέντα!
Κύριε Καραμανλή, αν δεν βγείτε δημόσια να τους κόψετε την όρεξη, οι πιέσεις και οι εκβιασμοί για υποχωρήσεις δεν θα έχουν τελειωμό…
***

Η ανθρωπότητα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε και απασχολούσε τον αμερικανό Πρόεδρο κ. Ομπάμα λύθηκε ευτυχώς και έτσι γλιτώσαμε νέα Ιράκ, Αφγανιστάν και Βιετνάμ. Βρέθηκε ο σκύλος –ένα πορτογαλικό κυνηγόσκυλο έξι μηνών– που αναζητούσε η προεδρική οικογένεια και εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο.
Ήταν η μεγάλη είδηση και έκανε τον γύρο του κόσμου…
***

• Την ώρα που εμείς καίμε, γκρεμίζουμε, καταστρέφουμε, διασύρουμε σʼ όλον τον κόσμο τον θησαυρό μας, την Ακρόπολη, απαξιώνουμε την πατρίδα μας, κατεβάζουμε τα ρολά, ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί βγαίνει και δηλώνει:
«Δεν θα αφήσω κάποιους να δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις για την Ελλάδα»!
Ευτυχώς που υπάρχουν οι ξένοι και αγαπάνε την Ελλάδα…


Σχολιάστε εδώ