Αισθητά πεσμένη η τουριστική κίνηση για το Πάσχα

Μειωμένη ήταν επίσης και η κίνηση των επιβατών. Εκεί όπου τέτοιες μέρες πέρυσι ήθελε κάποιος… μέσο για να βρει εισιτήριο, φέτος όλοι όσοι ταξίδεψαν βρήκαν πολύ εύκολα…

Συνολικά οι εκτιμήσεις είναι πως φέτος το καλοκαίρι η μείωση του τουριστικού ρεύματος θα φθάσει το 25-30%. Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί το ποσοστό στο 15-20% και πιστεύεται ότι ο στόχος αυτός τελικά θα επιτευχθεί. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα και αυτό θα φανεί τον Σεπτέμβριο όταν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, που συνήθως τοποθετούν την εξόφληση των υποχρεώσεών τους το φθινόπωρο, δεν θα έχουν να πληρώσουν…

Ενώ όμως το Πάσχα η πτώση της τουριστικής κίνησης εντοπίστηκε στον εσωτερικό τουρισμό, το καλοκαίρι θα οφείλεται κυρίως στους ξένους τουρίστες. Ήδη όλες οι χώρες έχουν αποδυθεί σ’ έναν αγώνα για να πάρουν τους ευρωπαίους τουρίστες. Βέβαια οι ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά η χώρα μας προσπαθούν να αντιδράσουν με συγκεκριμένα μέτρα που πιστεύεται ότι θα επιτύχουν και θα ανακόψουν μέχρις ενός σημείου τη φυγή των ξένων τουριστών.

Στη χώρα μας η μεγαλύτερη μείωση φέτος το καλοκαίρι αναμένεται από τους Άγγλους και τους Σκανδιναβούς. Ειδικά για τους δεύτερους, η μείωση των κρατήσεων αποδίδεται στο ότι έχουν επηρεαστεί από την υποτίμηση των νομισμάτων τους έναντι του ευρώ και στην ανεργία που έχει πάρει στις χώρες τους μεγάλες διαστάσεις.

Ανεξάρτητα πάντως από τις δυσχερείς διεθνείς συγκυρίες, οι προσπάθειες για να περιοριστεί το αρνητικό κλίμα για τον τουρισμό συνεχίζονται και ήδη ο ΟΑΕΔ αύξησε κατά 44% τον αριθμό των δικαιούχων να ενταχθούν στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.


Σχολιάστε εδώ