άλλες τυπολογίες

RΣυμφωνία για την καλωδιακή μετάδοση του ΑΝΤ1 Ευrope στη Γερμανία, μέσω της Κabel Βaden Wurttemberg και της Wilhem.tel, ανακοίνωσε ο σταθμός της οικογένειας Κυριακού. Ο ΑΝΤ1 Ευrope είναι ήδη διαθέσιμος δορυφορικά σε περισσότερες από 44 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της ΑDD Εurope και του δορυφόρου Ηotbird, εστιάζοντας στις ανάγκες χιλιάδων ελληνικών οικογενειών που ζουν στο εξωτερικό. Οι πρόσθετες πλατφόρμες εδραιώνουν την παρουσία του ΑΝΤ1, που δίνει δυναμικό παρών σε πόλεις της Γερμανίας με μεγάλο ελληνικό πληθυσμό.
RΣτις 27 Απριλίου συγκαλείται η δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της «Αυγής». Θέματα ημερήσιας διάταξης η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η εκλογή νέων μελών στο ΔΣ της εταιρείας στη θέση αυτών που παραιτήθηκαν.
RΝέο συνέδριο, στις 29 Μαΐου, διοργανώνει η Boussias Communications σε συνεργασία με τη Financial Times Global Events αυτή τη φορά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χώρος Τηλεπικοινωνιών, Μέσων και Τεχνολογίας (ΤΜΤ) σε μια εποχή που η Ελλάδα εισέρχεται δυναμικά στον «ψηφιακό» κόσμο. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.tmt.gr.
RΜε θέμα «Επιστροφή στην Ενημέρωση – αντιμετώπιση της κρίσης» πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, την μεθεπόμενη Πέμπτη, 30 Απριλίου, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και αποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Δημ. Σιούφας.
Προηγήθηκε ήδη επίσκεψη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για το ίδιο θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια που επεσήμανε και αυτός ότι όντως είναι πολιτικό το πρόβλημα της ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να βγούμε ρημαγμένοι από την κρίση!
Παράλληλα θα προχωρήσουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του δημοσιογραφικού κλάδου, για πρωτοβουλίες που αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 6-4) το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για την εξυγίανση της ενημέρωσης, τη διασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης και των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ.
***

8Συνέλευση των έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων δημοσιογράφων και φοιτητών στα ΜΜΕ διοργανώνεται την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 20:00 στο κτίριο του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παν. Αθηνών.
RΤη Δευτέρα 29 και την Πέμπτη 30 Απριλίου οι γραπτές και οι προφορικές εξετάσεις στην ΕΣΗΕΑ. Η σχετική λίστα με τις υποψηφιότητες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης.
8Την έκδοση προσωρινής διαταγής με ασφαλιστικά μέτρα ζητάει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ώστε η διοίκηση της ΕΡΤ να συγκαλέσει το συντομότερο την αρμόδια επιτροπή που θα εγκρίνει την υπογραφή των συμβάσεων με περίπου 200 εργαζόμενους. Οι συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί από τις αρχές Απριλίου. Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητάει από το δικαστήριο να υποχρεώσει την ΕΡΤ να ορίσει τα μέλη της στη εν λόγω επιτροπή και να αποδεχθεί ως εκπρόσωπο των εργαζομένων, από την πλευρά της ΠΟΣΠΕΡΤ, τον Ε. Μόσχο, ως τακτικό μέλος, με τον Α. Κοντιζά ως αναπληρωματικό.
RΚυκλοφόρησε το καινούργιο 23ο τεύχος του περιοδικού «Δευκαλίων ο Θεσσαλός», με πολλά λαογραφικά και ιστορικά άρθρα που είναι γραμμένα από ειδικούς επιστήμονες. Τα πεζά της λογοτεχνίας και της ποίησης θα σας γοητεύσουν, θα σας πλημμυρίσουν από χαρά και από αναμνήσεις που ίσως θα σας μελαγχολήσουν, αναπολώντας τα περασμένα σας χαρούμενα χρόνια.
Για κάθε πληροφορία τηλεφωνήστε στο 210 2019555.
8Κυκλοφόρησε το 156ο τεύχος της Σύγχρονης Εκπαίδευσης με πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως: Μια «νέα εποχή» για την εκπαιδευτική πολιτική, Γαλλικά πανεπιστήμια σε απεργία, «Δεκέμβρης 2008» Παιδαγωγικά τμήματα, Ιστορία της Εκπαίδευσης, Οι έλληνες φοιτητές εξωτερικού (1837-), Ελληνική γλώσσα, Φάκελος εργασίας: Ειδική
Αγωγή.
***

•Ο καφές έφερε το «διαζύγιο» στη ραδιοφωνική σχέση του Γ. Ψαριανού με τον Best. Οι αναφορές του παραγωγού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην κινητοποίηση για τον ακριβό καφέ στις καφετέριες, προκάλεσαν την αντίδραση της διεύθυνσης, με το αιτιολογικό πως στο σταθμό διαφημίζονται αλυσίδες καφέ και δόθηκε τέλος στη συνεργασία, με την απομάκρυνση του Ψαριανού. Ενδιαφέρον πλέον έχει πού θα βρει στέγη ο Γ. Ψαριανός, με τον City, που κινείται στη λογική του παλιού Flash, να έχει, κατ’ εκτίμησιν, τις περισσότερες πιθανότητες να τον φιλοξενήσει.
•Το δεύτερο βήμα για την ηλεκτρονική εποχή του «Βήματος» έγινε την περασμένη Τρίτη. Δύο ημέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» (προηγήθηκε ανάρτηση στο www.typologies.gr) για τη μετατροπή, από το φθινόπωρο της έντυπης ημερήσιας έκδοσης, σε αποκλειστικά ηλεκτρονική, η εφημερίδα ανακοίνωσε πως «το Βήμαonline αναβαθμίζεται σε Βήμαpremium», καθιερώνοντας συνδρομή 30 ευρώ τον μήνα. Οι συνδρομητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό -πλέον ψηφιακό- αρχείο του ΔΟΛ, ενημερωτικό σημείωμα με τη θεματολογία της επόμενης μέρας, δυνατότητα ανάγνωσης του φύλλου σε μορφή pdf, πρόσβαση σε «κλειδωμένο περιεχόμενο» κ.ά.
•Διακόπηκε λόγω κόστους η συνεργασία του περιοδικού αυτοκινήτου «Autocar» με τη σαββατιάτικη «Ελευθεροτυπία». Το περιοδικό συνεχίζει την αυτόνομη μηνιαία κυκλοφορία του από την «Mototech».
•Προς τη σύσταση Κοινής Επιτροπής Τηλεοπτικής Βιομηχανίας για τις μετρήσεις φαίνεται πως κινείται η Επιτροπή Έρευνας Ελέγχου Τηλεθέασης. Η επιτροπή αυτή θα αναλάβει την έκδοση προδιαγραφών για την έρευνα, τη διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού για την εταιρεία που θα αναλάβει την υπηρεσία της μέτρησης τηλεθέασης, την κατακύρωση της σύμβασης με τον προμηθευτή, αλλά και την επίβλεψη και διαχείριση του εγχειρήματος. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θα γίνει την επόμενη τηλεοπτική χρονιά, έτσι ώστε η εταιρεία που θα επιλεγεί να αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες από τη σεζόν 2010-11.
•Έσοδα ύψους 5.768.178 ευρώ εμφανίζει η ΕΣΗΕΑ για το 2008. Το μεγαλύτερο μέρος τους (3.962.672 ευρώ) προέρχεται από ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ και ακολουθούν τα έσοδα από τα κατατεθειμένα σε τράπεζες κεφάλαια (869.863 ευρώ) και οι συνδρομές των μελών (737.345 ευρώ). Το σύνολο των εξόδων φτάνει τα 4.486.547 ευρώ, οπότε το πλεόνασμα που προέκυψε για το 2008, ανέρχεται σε 1.281.630 ευρώ. Σύμφωνα τώρα με την πρόσκληση της ΕΣΗΕΑ, οι εκλογές για ανάδειξη ΔΣ ορίζονται για τις 28 Απριλίου στις 11 το πρωί και αν δεν υπάρχει η οριζόμενη από τον νόμο απαρτία της γενικής συνέλευσης, μετατίθενται διαδοχικά για τις 4 και 8 Μαΐου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Αν δεν υπάρχει και τότε απαρτία, με το 1/5 των μελών, η γενική συνέλευση συγκαλείται εκτός των γραφείων της Ένωσης στο κλειστό γυμναστήριο του Taekwondo.
•Κέρδη και ζημίες για τις εταιρείες του Πήγασου. Η Pegasus Magazines Publications εμφανίζει κέρδη προ φόρων ύψους 353.098 ευρώ το 2008, έναντι κερδών προ φόρων ύψους 777.676 ευρώ το 2007. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 27.143.955 ευρώ το 2008, ενώ το 2007 έφτασε τα 28.639.924. Σημαντική μείωση των κερδών προ φόρων για τη Ν. Λιάπης Βιβλιοδετική στα 6.851 ευρώ το 2008, αντί κερδών προ φόρων 500.176. ευρώ το 2007. Ο τζίρος της εταιρείας κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, με 2.322.471 ευρώ το 2008, αντί 2.320.491 ευρώ το 2007. Αυξημένα κέρδη προ φόρων για την Πήγασος Interactive στα 218.526 ευρώ, αντί 40.478 ευρώ το 2007. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφτασε τα 2.419.349 ευρώ το 2009, έναντι 1.807.152 ευρώ το 2007.
•Τον κοινωνικό απολογισμό της ΕΡΤ για το 2008 παρουσιάζει στις 23 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος.
•Πολιτική συμμαχία του Αριστερού Ριζοσπαστικού ΜΜΕτώπου με τους Financial Crimes και «ανεξάρτητους αγωνιστές» εν όψει των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ. Οι παρατάξεις καλούν σε συγκέντρωση την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ.
•Προς τετράωρη στάση εργασίας κινούνται οι εφημεριδοπώλες για την Πέμπτη 23 Απριλίου.
•Παραμένει αδιευκρίνιστο το αν θα υπάρχει επιπλέον αμοιβή ή όχι για την αναδημοσίευση των κειμένων των συντακτών της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης» στην «Ελευθεροτυπία Εβδομάδα». Το ζήτημα τέθηκε, χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση από την εφημερίδα.
***

3Στην «Καθημερινή» η «Πανδώρα». Η
«ασθένεια»του Στέφανου Κασιμάτη
ήταν διπλωματική, όπως είχαν όλοι
αντιληφθεί και από την περασμένη Τρίτη ανήκει στο δυναμικό της «Καθημερινής». Η δηκτική του αρθρογραφία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.


Σχολιάστε εδώ