Το δράμα της χώρας…

l Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν βρισκόταν σε τέτοια κατάσταση εσωτερικής και πολιτικής απαξίωσης.

l Διπλωματικά, είναι ολοκληρωτικά ασθενής λόγω ανυπαρξίας εξωτερικής πολιτικής και, αμυντικά, ανησυχητικά χωλαίνουσα λόγω της διάλυσης της αποτρεπτικής της ισχύος.

l«Η κατάσταση των ΕΔ σήμερα είναι η χειρότερη από το 1974» καταγγέλλει η υπεύθυνη και έγκυρη πένα του Μάνου Ηλιάδη («ΚτΕ» 6/3/09).

lΔεν πέρασαν σαράντα λεπτά από τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής δήλωνε περιχαρής στους δημοσιογράφους τα περί θερμού κλίματος της συνομιλίας του με τον αμερικανό Πρόεδρο και ότι «ο κ. Ομπάμα άκουσε με κατανόηση τα αιτήματά μας» και ο πλανητάρχης, χαιρετίζοντας την είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ότι περιμένει με χαρά και την είσοδο της «Μακεδονίας». Έτσι ωμά, «Μακεδονίας»…

lΕυτυχώς στην Πράγα παρενέβη στο θέμα αργότερα η κ. Κλίντον, που ξεκαθάρισε ότι η είσοδος στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ δεν θα γίνει αν δεν τελειώσει το θέμα του ονόματος, αποδεκτό εκατέρωθεν. Πολύ θετικό.

lΚαλή Ανάσταση…

Επιτυχία των μαχητικών Gripen

lΠαρ’ όλη τη διεθνή οικονομική κρίση, η Ταϊλάνδη αποφάσισε να προμηθευτεί ακόμη 12 Gripen της σουηδικής Saab, έναντι 955,3 εκατ. δολαρίων, σε αντικατάσταση ισάριθμων F-5E.

lΗ SAAB, πέραν της ανάγκης υποδομής σε ανταλλακτικά και εκπαίδευση, παραχωρεί στην ΠΑ της Ταϊλάνδης και δύο εκσυγχρονισμένα, ιπτάμενα ραντάρ S340.

lΑπλώς αναφέρουμε ότι το Gripen JAS39 είναι υποψήφιο στη λίστα της ΠΑ για την προμήθεια νέων μαχητικών.

lΔεν γνωρίζουμε βέβαια πώς θα παιχθεί από ελληνικής πλευράς το παιχνίδι της προμήθειας, όταν ακούγονται και γίνονται τόσα στο παρασκήνιο εν ονόματι διαφόρων μονοσήμαντων και μονοδρομικών «αισθημάτων φιλίας» και «εθνικών συμφερόντων».

lΤον δρόμο της γκαμήλας, δηλαδή καθαρός και διάφανος διεθνής διαγωνισμός, με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΠΑ, όλοι τον επικαλούνται στα μπαλκόνια, αλλά τον καταπατούν στο πίσω δωμάτιο…

Ο κ. Μεϊμαράκης

lΜεταβαίνει στις ΗΠΑ περί τα τέλη Απριλίου για να ομιλήσει στο Ινστιτούτο Fletser, Ιδρυμα του Tuft University! Ε, ρε, δόξες…

lΤι θα πει δεν γνωρίζουμε. Θα υπάρξουν, όμως, εντυπώσεις;

lΘα συναντήσει και τον ομόλογό του Αμερικανό κ. Γκέιτς.

Τα ελικόπτερα Apachi!

lΟ φάκελος παραλαβής, πλήρης και τεκμηριωμένος, βρίσκεται στο γραφείο του Μεγάλου Μαγίστρου από δεκαπενθημέρου. Εάν το πρόβλημα δεν είχε αποκαλυφθεί από το «ΠΑΡΟΝ», τα ελικόπτερα θα συνέχιζαν να σκουριάζουν στα Μέγαρα.

Κύριο Χ. Ν., συνταγματάρχη ε.α.

lΜας στείλατε δύο ευμεγέθεις φακέλους, με ισάριθμα κραυγαλέα σκάνδαλα, όπως γράφετε.

lΠρόκειται για τα αντισταθμιστικά των Suzana και τον εκσυγχρονισμό των Hawk, που έγινε στο ξέφτισμα του χρόνου ζωής του υλικού. Όπως οι περιβόητες φρεγάτες…

lΠερσινά ξινά σταφύλια, φίλε μου. Κανένα φρέσκο;

lΘα τους μελετήσουμε (τα θέματά μου είναι ήδη γνωστά) και θα τους παρουσιάσουμε αν υπάρξει κάποιος συσχετισμός. Ίσως με «μπουμπούκια» των TOR-M1. Ο χειρισμός είναι ο ίδιος. Ευχαριστούμε… ΝΑΤΟ

lΤο ΝΑΤΟ, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αφού είχε εκπληρώσει τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε, θα έπρεπε να έχει διαλυθεί και όχι να διευρύνεται.

lΕν τούτοις, οι Αμερικανοί, εφευρίσκοντας αιτίες να παρατείνουν την παρουσία τους στην Ευρώπη, το διευρύνουν! Έχουν λόγους που αναφέρονται στην περικύκλωση της Ρωσίας, στο φρενάρισμα της Γερμανίας και στον περιορισμό της αυτονόμησης της ΕΕ.

lΠροχθές υποδεχθήκαμε στους κόλπους του τους πανηγυρίζοντες Αλβανούς.

l Το τι θα επακολουθήσει; Σημειώστε το και, αν διαψευστώ, να απαιτήσετε από τον εκδότη μου να με απολύσει.

– Προμήθεια 20-30 μαχητικών F-18 ή F-16 από τη νεοεισελθείσα από τη μαμά Αμερική.

– Παραβάσεις – παραβιάσεις από βορρά. Οι Αλβανοί απαιτούν να φθάνει το FIR τους μέχρι το Μεσολόγγι!


Σχολιάστε εδώ