Στο άψε-σβήσε οι απολύσεις στον Alpha

Συνεχίζονται κανονικά οι απολύσεις στον Alpha, μετά το τέλος της «εθελουσίας εξόδου». Αποκαλυπτικό είναι το κλίμα πίεσης υπό το οποίο γίνονται, με αποφάσεις των διευθυντικών στελεχών. Το «Π» σήμερα αποκαλύπτει την επιστολή του Νίκου Κατράκη, μέλους της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος δηλώνει πως η απόλυσή του είναι παράνομη και καταχρηστική, ζητάει τη συνδρομή της Ένωσης, ενώ υπογραμμίζει πως είναι σε θέση να βεβαιώσει «όπου και όποτε χρειαστεί με τα απαραίτητα παραστατικά και τις ένορκες καταθέσεις μαρτύρων που αποδεικνύουν το αληθές των ισχυρισμών» του και «στοιχειοθετούν την επαγγελματική, οικονομική αλλά και ηθική βλάβη» που υπέστη.
Ο Νίκος Κατράκης προσελήφθη από τη διευθύντρια προγράμματος Άλκηστη Μαραγκουδάκη «ως δημοσιογράφος με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία» του προκειμένου να απασχοληθεί στη «διεύθυνση προγράμματος ή σε όποιο άλλο τμήμα, Διεύθυνση ή εκπομπή κρίνει η εταιρεία».
Ακολούθησε, γράφει ο δημοσιογράφος, «μια μικρή χρονική περίοδος κατά την οποία όλοι οι εργαζόμενοι εκλήθησαν να μετέχουν αν θέλουν σε ”πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”». Το διάστημα εκείνο έγινε μια συζήτηση μεταξύ εμού και της κ. Μαραγκουδάκη κατά την οποία η δεύτερη με ρώτησε αν είχα κάνει αίτηση για εθελουσία και όταν απάντησα αρνητικά μου είπε ότι μόλις θα ολοκληρωνόταν αυτή η διαδικασία θα με ενημέρωνε για τυχόν νέα, επιπρόσθετα καθήκοντα που θα μου ανέθετε».
Στη συνέχεια υποστηρίζει τα εξής: «Αίφνης όμως το πρωί της 27ης Μαρτίου η κ. Μαραγκουδάκη με κάλεσε στο γραφείο της και μου ανακοίνωσε τη μονομερή λύση της συνεργασίας μας. Χωρίς τίποτα να με έχει προϊδεάσει για κάτι τέτοιο και χωρίς να υπάρχει καμία αφορμή. Απλά εκλήθην μέσα σε μία μέρα να εκκενώσω το γραφείο μου και μάλιστα υπό καθεστώς ψυχολογικής πίεσης και απαξιωτικής συμπεριφοράς. Μου απέκλεισε μάλιστα οποιαδήποτε αξιοποίησή μου από τον σταθμό, με το σκεπτικό ότι ελάμβανα μισθό διπλάσιο από τους υπόλοιπους συνεργάτες της. Πρόκειται για την ίδια διευθύντρια προγράμματος που με προσέλαβε σχεδόν δύο μήνες ενωρίτερα και ρύθμισε η ίδια τις αποδοχές μου!»
Στην επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ, ο Ν. Κατράκης αναφέρει πως την ίδια περίοδο δέχθηκε και άλλες δύο επαγγελματικές προτάσεις, τις οποίες και απέρριψε θεωρώντας «δελεαστικότερη την πρόταση του σταθμού».


Σχολιάστε εδώ