Στους λογαριασμούς των συγγενών του Παυλίδη ελπίζει η αντιπολίτευση

Χαρακτηριστικά λέγεται ότι στην ερώτηση του βουλευτή μέλους της επιτροπής Κώστα Τζαβάρα, γιατί τόσο μένος με τον Παυλίδη, η απάντηση του κ. Μανούση ήταν: «Διότι με βοήθησε να πτωχεύσω!» Στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου, εξακολούθησε να δείχνει τον κ. Παυλίδη ως ηθικό αυτουργό της κακουργηματικής εκβίασης (ως φυσικός αυτουργός φέρεται ο συνεργάτης του υπουργού Παναγιώτης Ζαχαρίου). Εμφανίστηκε προσεκτικός, δεν έπεσε σε αντιφάσεις, επανέλαβε αυτά που είπε στον ανακριτή, αλλά δεν προσκόμισε επιπλέον αποδείξεις. Επέμενε ότι οι άγονες γραμμές ήταν η ζούγκλα των ακτοπλοϊκών γραμμών, ότι αν δεν έδινες χρήματα δεν έπαιρνες δουλειά και ότι πλήρωνε προστασία σαν τους νονούς της νύχτας για να μην τον πετάνε έξω από τους διαγωνισμούς.

Ο κ. Μανούσης είπε ότι μίλησε για τα βάσανα που είχε στον τότε υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος όμως, φρόντισε να προσθέσει, δεν έκανε κανένα απολύτως σχόλιο. Την υπόθεση γνώριζε επίσης ο διάδοχος του κ. Κεφαλογιάννη, κ. Βουλγαράκης, από τα εξώδικα που είχε στείλει ο εφοπλιστής, αλλά και από το υπόμνημα 15 σελίδων που έστειλε στον ίδιο τον υπουργό. Όταν πληροφορήθηκε τις εξομολογήσεις αυτές ο κ. Κεφαλογιάννης έσπευσε να δηλώσει ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την υπόθεση, που έμαθε εκ των υστέρων από τις εφημερίδες, αλλά και ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΕΝ δεν είχε ποτέ κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Μανούση. Είπε μάλιστα ότι δεν τον είχε συναντήσει ούτε ως πολιτευόμενος την εποχή που εκείνος είχε το New Channel. Ούτε και τον Αγούδημο είχε δει ποτέ του, έλεγε ο κ. Κεφαλογιάννης, τον οποίο υπενθύμισε ότι είχε χτυπήσει επανειλημμένα στη Βουλή αποκαλώντας τον «φίλο της Μιμής». ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ ζήτησαν το άνοιγμα των λογαριασμών του αδελφού και της κόρης του κ. Παυλίδη, αλλά και του πωλητή του διαμερίσματος στο Ψυχικό που σύμφωνα με τον πρώην υπουργό αποκτήθηκε με χρήματα (έμβασμα) του αδελφού του. Με το αίτημα συμφώνησαν και οι γαλάζιοι βουλευτές συμπαρασυρόμενοι από συνάδελφό τους που φέρεται να σηκώθηκε από το έδρανό του λέγοντας: «Δεν θέλω εγώ να βγει στα δελτία ότι εμποδίζω το άνοιγμα των λογαριασμών».

Ο τρόπος απόκτησης του σπιτιού αυτού είναι μία από τις δύο βασικές πτυχές της υπόθεσης. Η άλλη είναι τα 100.000 ευρώ τα οποία ισχυρίζεται ο Μανούσης ότι έδωσε υποκύπτοντας στον εκβιασμό του υπουργού…

Από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει αποδειχτεί ωστόσο ότι υπήρξε έμβασμα από το Κογκό. Σε βεβαίωση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή αναγράφεται η λέξη «ανάληψη» και όχι «έμβασμα» για το ποσό των 210.000 και 15.000 ευρώ επιπλέον που εισέπραξε σε μετρητά ο Α. Βαρδουλάκης σύμβουλος του κ. Παυλίδη παρουσία της συζύγου του πωλητή για την αγορά του διαμερίσματος. Το ποσό που καταβλήθηκε ανέρχεται στα 225.000 ευρώ συνολικά και η μαρτυρία αυτή έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση του πρώην υπουργού ότι η αγορά στοίχισε 155.000 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ