στα ενδότερα των ομάδων

=Ψάχνονται στον Παναθηναϊκό με τον Χενκ Τεν Κάτε. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυξάνονται στο «τριφύλλι» εκείνοι που αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο ολλανδός τεχνικός προσπαθεί με κάθε τρόπο να πετύχει την απόλυσή του, ώστε να καρπωθεί την αποζημίωση, που μαζί με των συνεργατών του αγγίζει τα 2.5 εκατ. ευρώ.
=Ανεξάρτητα, όμως, από το κίνητρο του Τεν Κάτε, το βέβαιο είναι πως ο προπονητής των «πρασίνων» βρίσκεται σε ψυχολογική φόρτιση. Γι’ αυτό κι έχει σκαμπανεβάσματα στη συμπεριφορά του και ξεσπάσματα, τα οποία σε κάποιους ποδοσφαιριστές θυμίζουν Αλμπέρτο Μαλεζάνι.
=Από το περιβάλλον του Ολλανδού, πάντως, προκύπτει η πληροφορία ότι «είναι αποφασισμένος να έρθει σε ρήξεις με όλους όσοι θεωρεί ότι του βάζουν τρικλοποδιές». Οπότε πρέπει να περιμένουμε και νέα σύγκρουση με κάποιους παίκτες.
=Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Ο Σάντος έχει καταφέρει να κρατήσει ζεστούς ακόμα και τους παίκτες που χρησιμοποιεί ελάχιστα.
=Μόνον ο Λάμπρος Χούτος μοιάζει καμένο χαρτί για τον «δικέφαλο». Όπως, μάλιστα, επιμένουν αρκετοί, ο Έλληνας επιθετικός ενδεχομένως να αποχωρήσει και πριν από την ολοκλήρωση των πλέι οφ.
=Σε αντίθεση με τον Χούτο, ο Λούτσιο Φιλομένο σκέφτεται ολοένα και πιο σοβαρά την προοπτική να ανηφορίσει στην Τούμπα. Ο αργεντινός φορ φαίνεται ότι βαρέθηκε να περιμένει την πρόταση του Ολυμπιακού, ενώ έχει εντυπωσιαστεί από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ.
=Σε συνδυασμό με τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Βρύζα, ο Φιλομένο άφησε να εννοηθεί πως, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, τότε ο «δικέφαλος» θα γίνει η πρώτη επιλογή του. Ούτως ή άλλως αρέσει και στον Σάντος, οπότε θα καλυφθεί χωρίς το τεράστιο κόστος το κενό στη γραμμή κρούσης και, μάλιστα, με έναν παίκτη που έχει τη δυνατότητα να πετύχει 10 γκολ τη σεζόν!
=Επειδή καταπιάστηκα με τον ΠΑΟΚ, να αφιερώσω και δύο… βούλες στους πιτσιρικάδες. Έχει πολλά ταλέντα ο «δικέφαλος», όπως ο Αθανασιάδης, ο Γεωργίου, που παίζει δανεικός στην Καβάλα και ο Τσουκαλάς, ο οποίος βγάζει μάτια με τη φανέλα της Δόξας Δράμας.
=Για τον Γεωργίου, τα μαντάτα δεν είναι καλά. Απομακρύνεται, δηλαδή, η προοπτική να επανέλθει άμεσα στην Τούμπα.
=Οι άνθρωποι που τον παρακολουθούν έχουν δώσει πολλές αρνητικές αναφορές και αυτό σημαίνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο αριστερός ακραίος θα παραμείνει και του χρόνου στην Καβάλα, για να πάρει στα πόδια του και αγώνες της Σούπερ Λίγκα. Σε ομάδα της μεγάλης κατηγορίας θα επιδιώξει, όπως όλα δείχνουν, να δώσει ο ΠΑΟΚ δανεικό και τον Στέφανο Αθανασιάδη.
=Ο Σάντος έδειξε ότι δεν τον υπολογίζει ιδιαίτερα κι αυτό γιατί είναι ακόμη αδύναμο το σκαρί του και δεν μπορεί να μαρκάρει ούτε να κρατήσει εύκολα την μπάλα στην κατοχή του. Το ερώτημα ωστόσο είναι ποιος θα καθίσει να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον «Κλάους», ώστε να καλύψει τις αδυναμίες του…
=Ο Βρύζας, πάντως, σκέφτεται σοβαρά να βάλει ρήτρα συγκεκριμένων συμμετοχών για τον Αθανασιάδη. Έτσι, θεωρεί ο τεχνικός διευθυντής του «δικέφαλου» πως θα διασφαλίσει την πρόοδο του παίκτη.
=Με τον Τσουκαλά είναι πιο απλά τα πράγματα. Στη Δράμα θέλουν να τον κρατήσουν και την επόμενη σεζόν, στην οποία η Δόξα θα αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική και επειδή στην Τούμπα εκτίμησαν τη συμπεριφορά των «μαυραετών» απέναντι στον παίκτη εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης του δανεισμού του.
=Κατεβαίνω νότια και συγκεκριμένα στον Πειραιά και στον Ολυμπιακό. Όπως έμαθα και διάβασα, οι Ισπανοί επέμεναν το βράδυ της Τετάρτης ότι συνεργάτες του Βαλβέρδε, με εντολή του ισπανού προπονητή, προσέγγιζαν ποδοσφαιριστές με πρόθεση να τους πείσουν να υπογράψουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
=Ψάχνονταν, λοιπόν, στο λιμάνι μήπως εκεί που είχαν σίγουρο τον Βαλβέρδε, έψαχναν τελικά για προπονητή. Φυσικά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει τα κουμάντα τους.
=Επικοινωνιακά, όμως, το πρεστίζ του Ολυμπιακού και του Σωκράτη Κόκκαλη θα πάθαιναν μεγάλη ζημιά εάν τους άφηνε ο Βαλβέρδε στα κρύα του λουτρού. Γι’ αυτό και τους έζωσε κρύος ιδρώτας στον Πειραιά.
=Πείστηκαν, πάντως, από τις διαβεβαιώσεις του ισπανού τεχνικού ότι δεν υπάρχει φωτιά ούτε καπνός. Αλλά η κινητοποίηση που υπήρξε μετά την ανακάλυψη των ισπανικών δημοσιευμάτων αποδεικνύει περίτρανα ότι στον Πειραιά δεν κοιμούνται ήσυχοι κάθε φορά που προκύπτει δημοσίευμα από την ιβηρική χερσόνησο και εμπλέκει τον Βαλβέρδε με ομάδα της πατρίδας του.
=Θα σκάσει και άλλη «βόμβα» στην Κρήτη και τον ΟΦΗ μετά τη δημοσιοποίηση και του δεύτερου δείγματος που έδωσε ο Μονιάκης σε αντιντόπινγκ κοντρόλ. Όπως ακούγεται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο, η περίπτωση του νεαρού αμυντικού δεν είναι η μοναδική με ίχνη… κοκαΐνης.
=Ο πιτσιρικάς του ΟΦΗ, βέβαια, αρνήθηκε κατηγορηματικά τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας. Αλλά στην Κρήτη ελάχιστοι δίνουν βάση στα λεγόμενά του.
=Το ερώτημα που προκύπτει από τη φημολογία των τελευταίων ημερών είναι αν στην ιστορία εμπλέκονται μόνον παίκτες του ΟΦΗ ή παίρνει η μπάλα και τον Εργοτέλη. Διότι και αυτό κυκλοφόρησε σε κάποια στέκια και, μάλιστα, αποδίδονται οι διαρροές στον Εργοτέλη.
=Μην παραβλέπουμε, άλλωστε, ότι είναι το δεύτερο κρούσμα στο Ηράκλειο μέσα σε ελάχιστους μήνες. Είχε προηγηθεί η τιμωρία του Ανυφαντάκη για τον ίδιο λόγο.
=Γι’ αυτό και κάποιους στο Ηράκλειο τους έζωσαν τα φίδια όταν μαθεύτηκε το αποτέλεσμα του ελέγχου στον Μονιάκη. Και άρχισαν να κινούνται για να προλάβουν ενδεχόμενο να σκάσει και η επόμενη «βόμβα».
=Με την αναφορά στον ΟΦΗ, θυμήθηκα και τον Κώστα Κωνσταντινίδη. Ο πρώην παίκτης των Κρητικών είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί και ως παράγοντας με την ομάδα στο πλευρό του Νίκου Μαχλά.
=Στην πορεία, βέβαια, συμφώνησε με τον Χρήστο Πανόπουλο και ανηφόρισε στην Ξάνθη. Αλλά όπως μαθαίνω τις τελευταίες ημέρες, τα ψωμιά του μοιάζουν λίγα και στην ομάδα της Θράκης.
=Ενδεχομένως, μάλιστα, το θέμα του Κωνσταντινίδη να έχει άμεση σχέση με την παρουσία του Βόλφγκανγκ Βολφ στην Ξάνθη. Διότι και για τον γερμανό τεχνικό ακούγεται πως μπορεί να σπάσει τη συνεργασία του με τον Πανόπουλο πριν καλά καλά πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα.
= Έστω και αν έχει εντυπωσιαστεί από τα… ψάρια της Λήμνου. Έτσι, άλλωστε, τον δελέασε ο Πανόπουλος, όπως είχε κάνει και πριν από έναν χρόνο με τον Βίκτορ Αγκάλι.


Σχολιάστε εδώ