Πράσινο φως από την ΕΕΤΤ

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης η ΕΕΤΤ έδωσε την έγκρισή της για τη σύσταση της Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ με αντικείμενο την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού δικτύου.
Στην εταιρεία συμμετέχουν οι σταθμοί Alpha, Mega, Star, ANT1, Alter, ΣΚΑΪ και Μακεδονία.
Η ΕΕΤΤ έκρινε ότι η δημιουργία της κοινής επιχείρησης δεν συνιστά συγκέντρωση και παροτρύνει τα μέρη που συμμετέχουν να προβούν σε όλες τις ενέργειες για την άμεση δραστηριοποίηση της κοινής επιχείρησης και την παροχή των υπηρεσιών ψηφιακού δικτύου στην ελληνική επικράτεια, υπό το καθεστώς σύμπραξης επιχειρήσεων.
Η κρίση αυτή ίσως ανοίξει τον δρόμο και η Επιτροπή Ανταγωνισμού να δώσει άμεσα το πράσινο.
Ως τώρα η υπό σύσταση εταιρεία έχει μόλις 2 εργαζόμενους, ενώ ακόμη δεν έχει λάβει αριθμό μητρώου, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 μήνες για την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού. Το πρόβλημα όμως είναι οι εκλογές.
Εκτιμάται πως κανείς από τους εκδότες δεν θα δεχθεί να διακοπεί το σήμα του στην Αίγινα και να εκπέμψει μόνο ψηφιακά πριν από τις εκλογές, ενώ ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί οι συνέπειες από την πιθανή απώλεια τηλεθέασης.
Την ίδια ώρα τα καταστήματα πουλάνε αποκωδικοποιητές με τεχνολογία MPEG-2, ενώ η ΕΙΤΗΣΕΕ θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία MPEG-4.


Σχολιάστε εδώ