Πεσμένο το ηθικό στη ΝΔ

ΚΑΤΗΦΕΙΑ και απογοήτευση επικρατεί μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε τέλμα και εμφανίζεται αδύναμη και άτολμη να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα προβλήματα που πλέον ανακύπτουν σε καθημερινή βάση. Υπουργοί και βουλευτές εκφράζουν την αγωνία τους για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη και επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από την πλευρά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι περισσότεροι υπουργοί έχουν περιέλθει σε αδράνεια, δεν παίρνουν αποφάσεις και περιορίζονται σε απλή διαχείριση, είτε διότι περιμένουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (εκλογές) είτε διότι φοβούνται μήπως μέσα στο κλίμα σκανδαλολογίας που επικρατεί βρεθούν στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.
Και ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και η Νέα Δημοκρατία πέφτει σταθερά στις δημοσκοπήσεις, τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, δίνοντας μάχη μόνο για την προώθηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών και την πολιτική τους επιβίωση. Η κομματική αλληλεγγύη είναι έννοια άγνωστη και κανείς δεν βγαίνει να υποστηρίξει την πολιτική που υλοποιούν άλλοι υπουργοί, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από την Κυβερνητική Επιτροπή, όπου μετέχουν οι κορυφαίοι.

Αιχμές Αβραμόπουλου
κατά Ντόρας

Βουλευτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την κατάσταση, ομολογούν ότι είναι μεγάλη η φθορά που έχει υποστεί η παράταξη τους τελευταίους μήνες (με αποκορύφωμα το «έχω κουραστεί» του πρωθυπουργού) και τονίζουν ότι, αν δεν γίνει κάτι, η ήττα στις εκλογές θα είναι βαριά. «Η κυβέρνηση σέρνεται, κανείς δεν κάνει τίποτα» είναι οι χαρακτηριστικές φράσεις. Κάποιοι εξάλλου δεν κρύβουν την οργή τους για τις κινήσεις των λεγόμενων «δελφίνων», που ενισχύουν την ηττοπάθεια και δεν βοηθούν στη συσπείρωση των ψηφοφόρων. Δεν έχουν κοπάσει και τα αρνητικά σχόλια για την πρόσφατη συνάντηση Σουφλιά-Ντόρας, ενώ αιχμές, με στόχο κυρίως την υπουργό Εξωτερικών, διατύπωσε και ο Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας την περασμένη Πέμπτη σε κομματική εκδήλωση στη Λάρισα. Είπε χαρακτηριστικά: «Ας κουράζονται κάποιοι να βλέπουν στον ορίζοντα το τέλος της εποχής του Καραμανλή και να ετοιμάζονται προωθώντας τις όποιες προσωπικές τους φιλοδοξίες και στρατηγικές. Ο Κ. Καραμανλής ήταν, είναι και θα είναι ο αρχηγός της παράταξης».


Σχολιάστε εδώ