Να σταματήσουν να αδικούν την ΕΛΑΣ

Κύριε Διευθυντά,
Παρακολουθώντας τελευταίως δηλώσεις τόσον του βουλευτού κ. Ρόβλια υπεύθυνου για θέματα αρμοδιότητος υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, όσον και του διατελέσαντος υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Χρυσοχοΐδη, διαπιστώνω ότι αμφότεροι διαθέτουν επιλεκτική μνήμη εις ό,τι αφορά την Αστυνομία. Και τούτο διότι ξεχνούν ότι κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ διέπραξε το μοιραίον, αν όχι εγκληματικόν, λάθος της ενοποιήσεως των δύο αστυνομικών Σωμάτων, Αστυνομίας Πόλεως και Χωροφυλακής, καταργώντας εν ταυτώ και πολλές υπηρεσίες τους.
Το έτος 1993 διά της επαναφοράς εις την ενέργειαν αποστράτων ανωτάτων αξιωματικών φίλα προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ εδημιουργήθησαν τα πολυδύναμα αστυνομικά τμήματα, τα οποία απεδείχθησαν ανίκανα να αστυνομεύσουν τις μεγάλες περιφέρειες που προέκυψαν εκ της συνενώσεως αστυνομικών τμημάτων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αδυνατώντας προφανώς ως υπουργός Δημόσιας Τάξεως να ικανοποιήσει μισθολογικές απαιτήσεις των αστυνομικών, υπέκυψε σε απαιτήσεις των συνδικαλιστών σε θέματα μεταθέσεων κ.λπ. και δεν εισηγήθη την ψήφισιν νόμου σχετικά με την εντοπιότητα, λάθος το οποίο έχει διαπράξει μέχρι σήμερον και η κυβέρνησις της ΝΔ, διότι προφανώς από έναν τέτοιο νόμο θα προέκυπτε πολιτικό κόστος. Τέλος, όλοι οι πολιτικοί ας σταματήσουν επιτέλους να αδικούν την Αστυνομίαν διότι η αδικία μαραίνει τον ζήλον, κλονίζει την αυτοπεποίθησιν, δημιουργεί ηττοπάθειαν, καταστρέφει την δημιουργικήν πνοήν και ικανότητα και αφανίζει την προσωπικότητα.
Γ. Μπουλαλάς
τ. αστυνομικός διευθυντής


Σχολιάστε εδώ