μικρά τυπολογικά

• Αρνητική είναι η καθαρή θέση της Μέλλον Group (ΔΟΛ 50%-Πήγασος 50%) στα 1.182.800 ευρώ στο τέλος του 2008. Η εταιρεία εμφανίζει κέρδη προ φόρων ύψους 163.842 ευρώ το 2008, έναντι ζημιών 971.972 ευρώ το 2007. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανέρχεται στα 12.255.745 ευρώ το 2008, έναντι 7.735.216 ευρώ το 2007.

• Μετά το Πάσχα θα αρχίσει ο νέος γύρος κατάθεσης προτάσεων για το National Geographic. Ο ΔΟΛ θέλει να ανανεώσει τη συνεργασία του, όμως φαίνεται πως η National Geographic Society ερευνά και άλλες δυνατότητες.
• H Zenteam ανέλαβε και υλοποίησε το επίσημο site του ραδιοφωνικού σταθμού Arrena Radio 89,2. (www.arrenaradio.com)
• Στην έκδοση ενός κουτσομπολίστικου ενθέτου υπό τον Α. Σρόιτερ προσανατολίζονται στο «Θέμα» σε αντικατάσταση του ενθέτου «Ζωή μας». Αλλαγές πρέπει να αναμένονται και στο «Big Fish», ενώ δύο στελέχη της εφημερίδας σκέφτονται πολύ σοβαρά να αναλάβουν τη δημιουργία ιστορικών εκδόσεων οι οποίες φαίνεται πως έχουν απήχηση στο κοινό.
• Η πρώτη ένωση περιφερειακών καναλιών είναι πραγματικότητα με τη σύσταση της εταιρείας Unimedia. Διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο Γιάννης Καραμολέγκος και στην ένωση μετέχουν τα κανάλια Blue Sky από την Αττική, Αλφα Τηλεόραση, Ελλάδα, Επιλογές, Ηλέκτρα, Μεσόγειος, R Channel και Super B. Στόχος της πρώτης περιφερειακής ένωσης είναι να πάρει άδεια παρόχου δικτύου για να εκπέμψουν τα κανάλια ψηφιακά, ενώ η ένωση διακηρύσσει πως είναι ανοιχτή για την είσοδο και νέων περιφερειακών καναλιών.
• Τέλος το ενδιαφέρον του Star για την εταιρεία ΕΛΤΑ -Ταχυμεταφορές. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως η HPCS HOLDINGS SA αποσύρει το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στην εταιρεία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε., Στην εταιρεία συμμετέχουν οι De Post / La Poste (Βελγικά Ταχυδρομεία), η Star Investments A.E., ιδιοκτήτρια του Star Channel, ενώ συνεργάζεται και η Imperio – Argo A.E.
• Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το μέλλον της δημοσίευσης των ισολογισμών. Η ΕΙΗΕΑ δεν επιθυμεί την κατάργησή του καθεστώτος, ενώ η κυβέρνηση αναζητεί λύση για να συμβαδίσει με τη σχετική κοινοτική οδηγία.
• Για 20 χρόνια, ως τις 13/6/2029 παρατείνεται το καθεστώς λειτουργίας της ΔΗΡΑΠ, που ελέγχει τον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1. Την απόφαση αυτή έλαβε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Χαράλαμπος Μανιάτης, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά.
• Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 26,3 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους της, η On Telecoms ανακοίνωσε την εξαγορά των παρόχων NetOne A.E. και Algonet A.E. και την περαιτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατομμύρια ευρώ από ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η τονωτική ένεση εκ των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε ανάσα στην εταιρεία για τα επόμενα βήματά της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

• Επιστολή προς τον Κ. Γκιουλέκα να προσληφθούν άνεργοι δημοσιογράφοι από τη σχετική λίστα της ΕΣΗΕΑ στις κενές οργανικές θέσεις δημοσιογράφων στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας έστειλε η ΕΣΗΕΑ, ενώ το ίδιο θα ζητηθεί και από τους άλλους φορείς του Δημοσίου. Παράλληλα η Ένωση αποφάσισε τη χορήγηση επιδόματος 1.000 ευρώ σε όλους τους εγγεγραμμένους στα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ανέργους δημοσιογράφους.

• Για ορισμένους ήταν έκπληξη η μετάδοση μιας έκτακτης εκπομπής το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Mega με τον Γιάννη Πρετεντέρη για τους «Νέους και το νέο» με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Βασίλη Μαρκεζίνη και τον επίσης καθηγητή Τάσο Γιαννίτση καλεσμένους ομιλητές. Θυμίζουμε πως πριν από είκοσι μέρες στο Μέγαρο Μουσικής δόθηκε διάλεξη του Βασίλη Μαρκεζίνη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron plus, ενώ πριν από δύο Κυριακές μοίρασε ένθετο με τις απόψεις του.
• Και ενοικίαση σταθμού. Το δίδυμο Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη νοίκιασε 6 ώρες από το πρόγραμμα του ΔΕΚΑ και θα ετοιμάσει τις δικές του εκπομπές. Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον Σ. Κόκκαλη για το Sport TV.
• Έρευνα για την εικόνα του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας πραγματοποιεί η Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας καθώς οι προτάσεις για το μέλλον του σταθμού είναι πολλές και διαφορετικές.

• Δημοσιογράφος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, μήνυσε συνάδελφό του που μετέχει σε παράλληλο όργανο για να σταματήσει και το Ενιαίο Πειθαρχικό, την εκδίκαση έφεσης που είχε κάνει ο δεύτερος σε καταδικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί από το όργανο στο οποίο προΐσταται ο πρώτος! Πρόκειται για τον Χρήστο Αξελό, ο οποίος από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό είχε καταδικαστεί σε ποινή τρίμηνης διαγραφής επειδή διέρρευσε -κατά το κατηγορητήριο- στοιχεία της συνεδρίασης του οργάνου στον Τύπο. Έκανε έφεση η οποία επρόκειτο να συζητηθεί την Πέμπτη 9/4, ενάμισι σχεδόν μήνα μετά την πρωτόδικη απόφαση. Προφανώς όμως για να μην εκδικαστεί η υπόθεση μέλος του Ενιαίου Πειθαρχικού έκανε μήνυση στον Αξελό, προκειμένου να μη συζητηθεί η υπόθεσή του μέχρι να τελεσιδικήσει η δικαστική διαδικασία!
• Ομόφωνα αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Άνω Λιοσίων Χρ. Παππού. Αιτία η παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών από τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ξένιος.
• Τον Α’ αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη όρισε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ως εκπρόσωπο στην ομάδα εργασίας για τα θέματα της διαδοχικής ασφάλισης που συγκρότησε το υπουργείο Κοινωνικής Απασχόλησης. Στη σχετική επιστολή η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει πως «τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόσο με τον ν.2084/1992 όσο και με άλλες διατάξεις προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στην ασφάλιση των εργαζομένων».
• Για οικονομικές ατασθαλίες κατηγορεί την ηγεσία της ΠΟΕΣΥ το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής Σπύρος Χατζάρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι η διοίκηση εισέπραττε με ψευδή δήλωση του νόμου 1599/86 χρήματα της ομοσπονδίας από καταθέσεις της Εμπορικής Τράπεζας, που υπολογίζονται σε 30.000 ευρώ. Η διοίκηση της ομοσπονδίας απορρίπτει τους ισχυρισμούς Χατζάρα και δηλώνει ότι έχει στοιχεία που αποκαλύπτουν τη γύμνια των επιχειρημάτων του καταγγέλλοντος.
• Με το ποσόν των 504.247,53 ευρώ επιχορήγησε το Δημόσιο τον εκσυγχρονισμό εκδοτηρίου-τυπογραφείου της εκδοτικής εταιρείας Λόγος στην Καβάλας. Η συνολική επένδυση ανήλθε σε 930.813,69 ευρώ.
• «Παιδεία» είναι ο τίτλος της ειδικής έκδοσης της «Απογευματινής» που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Στις 120 σελίδες της θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα και αναλύσεις και τον χρυσό κανόνα για την επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων, όπως και κείμενα για την πρωτοποριακή μέθοδο Παυλίδη για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της δυσλεξίας. Υπεύθυνη της έκδοσης – αρχισυντάκτρια η Λία Κ. Νικητάκη.

• Λόγω ξαφνικής ασθένειας του Νίκου Καραμπάση η σελίδα «Το ΠΑΡΟΝ blogάρει» θα λείψει για λίγες μέρες.

• Σε συζητήσεις με ιδιοκτήτες ΜΜΕ τόσο του κέντρου όσο και της επαρχίας βρίσκεται η κυβέρνηση. Η ατζέντα των θεμάτων είναι μεγάλη και ποικίλη, ανάλογα και με τον επισκέπτη, όμως το βέβαιο είναι πως το ζήτημα του αγγελιοσήμου τέθηκε, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να παίρνει θέση αφού τα συμφέροντα είναι αντικρουόμενα.


Σχολιάστε εδώ