μικρά αθλητικά

Η πολύκροτη ιστορία του αγώνα Παναργειακού-Παναχαϊκής για το Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής και όσα φοβερά και τρομερά περί εκβιασμού και απόπειρας δωροδοκίας που κατήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας, θα «ζωντανέψει» τη Μεγάλη Τρίτη ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης. Ο γνωστός ποινικολόγος δεν πρόκειται να πάρει τίποτα πίσω από τις καταγγελίες που έκανε μετά τη λήξη του παιχνιδιού όπου η ομάδα του έχασε από τους Αργείους. Βεβαίως θα ακουστεί και η άποψη του προέδρου της τοπικής ομάδας, που χαρακτήρισε μυθεύματα τα λεχθέντα δημοσίως από τον μεγαλοδικηγόρο και αναπληρωτή πρόεδρο της πατρινής ΠΑΕ.

Σκοτωμός γίνεται για το Μεσογειακό Χωριό της μεγάλης διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Η αρχική απόφαση της ΔΕΜΑ ήταν να κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στον Βόλο, αλλά αντέδρασαν σφόδρα οι Λαρισινοί και δικαιολογημένα αφού –κι αυτοί– θα σηκώσουν μεγάλο μέρος στην οργανωτική υποστήριξη των αγώνων. Ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις και με την εμπλοκή βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών της περιοχής βρέθηκε λύση με το σύστημα της ποσόστωσης. Έτσι το 80% θα γίνει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και το 20% στον Θεσσαλικό Κάμπο, πλησίον της πρωτεύουσας σε χώρο που έχει κιόλας επιλεγεί. Ευτυχώς που τα βρήκαν, καθώς το όλο εγχείρημα παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση στην προετοιμασία.

Και μια και λέμε για έργα: Χοντρό μπέρδεμα έχει προκύψει ανάμεσα στον Δήμο Γέρακα και την ομοσπονδία χάντμπολ. Ο πρόεδρος της ΟΧΕ Στέλιος Αγγελούδης ζητάει να διατεθεί το μικρό αλλά άνετο γυμναστήριο για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας, χωρίς να δώσει ένα ευρώ στη δημοτική αρχή, που έχει την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας του κλειστού της περιοχής. Φωνάζει ο πρόεδρος, ανυποχώρητος ο δήμαρχος, που έχει διαθέσει και την έκταση για την κατασκευή της εγκατάστασης. Λεπτομέρεια: Το λάθος προς εξαετίας ήταν της ΓΓΑ που διέθεσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το γήπεδο δίχως ένα μνημόνιο ή συμφωνητικό για τη χρήση του. Και προς το παρόν η ελληνική χειροσφαίριση παραμένει άστεγη.

Ευρωπαϊκή βραδιά για τον Πειραιά και ειδικότερα τη νομαρχία του που φιλοξένησε μια ξεχωριστή εκδήλωση στον καταπληκτικό πολυχώρο «Απόλλων» στα Καμίνια. Η ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Αθλητισμό» τράβηξε πολύ κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα για να ακούσει τους ευρωβουλευτές Μανώλη Μαυρομμάτη (ΝΔ), Κατερίνα Μπατζελή (ΠΑΣΟΚ), Γεώργιο Γεωργίου (ΛΑΟΣ) και το μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας του ΚΚΕ, Αντώνη Αντωνασιώτη, να αναλύουν με απλό και σαφή τρόπο τις σχέσεις αθλητισμού και ΕΕ με πολλά στοιχεία και επιχειρήματα. Στο τέλος απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού. Ο νομάρχης Γιάννης Μίχας δεν έκρυβε τη χαρά του για την επιτυχία της πρωτοβουλίας του. Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραβρέθηκε παρότι προσκλήθηκε.

Δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου το επεισόδιο που δημιούργησε δημοσιογράφος σε βάρος του Μπάγεβιτς μετά τη λήξη του αγώνα Πανσερραϊκού -ΑΕΚ. Ένας νεαρός ρεπόρτερ αγνώστων στοιχείων έκανε ερώτηση-παρατήρηση στον Ντούσκο –άκουσον, άκουσον– γιατί δεν χειροκρότησε τον κόσμο των γηπεδούχων όταν μπήκε στο γήπεδο! Και μάλιστα τη στιγμή που άκουγε τα εξ αμάξης… Πρωτοφανής περίπτωση, που έβγαλε από τα ρούχα του τον Σερβοέλληνα που είδαν και έπαθαν να τον καλμάρουν οι σερραίοι παράγοντες. Αν μη τι άλλο ο πρίγκιπας σπάνια τα βάζει με εκπροσώπους του Τύπου και μάλλον σ’ αυτήν την περίπτωση είχε δίκιο.


Σχολιάστε εδώ