Με προσπάθεια ενίσχυσης των ποσοστών του θα «απαντήσει» το ΚΚΕ στον αντικομμουνισμό

Μάλιστα, δεν διστάζουν να συνδέσουν τις ενέργειες της Ε.Ε. με τις γνωστές και απανωτές αντιΚΚΕ δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου. Σύμφωνα με αυτές εάν το ΚΚΕ νικούσε στον Εμφύλιο θα εξόντωνε όλους τους αντιφρονούντες ακόμα και όσα μέλη του διαφωνούσαν με την ηγεσία του. Δηλώσεις που ανάγκασαν την Αλέκα Παπαρήγα να στείλει επιστολή στον Γ. Παπανδρέου ζητώντας του να επαναφέρει στην τάξη τον πρώην υπουργό.

Τα στελέχη του Κόμματος κάνουν την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε διεθνώς μπροστά σε ένα κύμα αντικομμουνιστικής εκστρατείας «που σηκώνει κεφάλι». Την εκστρατεία αυτή, τονίζουν, την ξεκίνησε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους με τη γνωστή του θέση ότι ο κύριος αντίπαλος είναι η «ριζοσπαστική ιδεολογία», την οποία ταύτισε με το έγκλημα ενώ εξίσωσε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και την πάλη για τον Σοσιαλισμό.

«Τύφλα να ‘χει ο αντικομμουνισμός του Μπους μπροστά στην εμετική αντικομμουνιστική εκστρατεία που κήρυξε εδώ και λίγες μέρες το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα. Αναφερόταν, βέβαια, στην υιοθέτηση «κατάπτυστων» ψηφισμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του Σοσιαλιστικού και των Οικολόγων Πράσινων και κατήγγειλε ότι η «η ΕΕ πήρε τη σκυτάλη εξισώνοντας τον κομμουνισμό με τον φασισμό».

Αυτό το νέο κύμα αντικομμουνισμού, λένε στον Περισσό, δεν έχει στόχο μόνον το ΚΚΕ αλλά ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και επιδιώκει να ανακόψει τη ριζοσπαστικοποίηση και «να εγκλωβίσει τις λαϊκές μάζες στη στρούγκα της συντηρητικής πολιτικής και της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μάλιστα, ειδικά για τη χώρα μας αναφέρουν ότι αυτή η αντικομμουνιστική εκστρατεία ξεκινάει από το γεγονός ότι το κίνημα δεν νικήθηκε στην Ελλάδα, για να επισημάνουν: «Στην Ελλάδα το ΚΚΕ έμεινε όρθιο, ανασυγκροτήθηκε και βρίσκεται σε πορεία αντεπίθεσης ενώ όλο και περισσότεροι, ακόμα και εάν διαφωνούν μαζί μας, μας αναγνωρίζουν ενότητα λόγων και έργων, σταθερότητα και εντιμότητα και δίνουν προσοχή σε όσα λέμε».

Ο αντικομμουνισμός, τονίζουν, με την πτωματολογία προσπάθησε πολλά έχοντας κατά νου ότι «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται» ώστε να γράψει την Ιστορία με «τα πόδια ψηλά και το κεφάλι κάτω». Σημειώνουν δε, ότι το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας ο αντικομμουνισμός προωθείται από το ΠΑΣΟΚ (δηλώσεις Πάγκαλου που δεν αποδοκιμάστηκαν από την ηγεσία) που μαζί με την κρυφή ικανοποίηση της ΝΔ μας οδηγούν πίσω στη μετακατοχική περίοδο. Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν ιδιαίτερα αυστηρή για το θέμα αυτό, καταγγέλλοντας: «Μόνον εκτός νόμου δεν έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ να τεθεί το ΚΚΕ. Το χωρίζει μια ανάσα από το να υποστηρίξει ότι το ΚΚΕ δεν είναι νόμιμο κόμμα γιατί υποστηρίζει ότι ο καπιταλισμός θα πεθάνει». Στο ΚΚΕ δεν πιστεύουν ότι τελευταίες επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά του Κόμματος από τον Θ. Πάγκαλο είναι αυθόρμητες και απόρροια του χαρακτήρα του πρώην υπουργού. Εκτιμούν ότι είναι κεντρική επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου μέσα από τη συκοφάντηση του ΚΚΕ να αποτραπεί διαρροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς αυτό εν όψει των ευρωεκλογών ή των βουλευτικών εκλογών.

Έτσι, ζητάνε την εκλογική ενίσχυση του Κόμματος στις ευρωεκλογές γιατί ανάμεσα στα άλλα, όπως τονίζουν: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι εμπόδιο στον ανερχόμενο ωμό και άθλιο αντικομμουνισμό».


Σχολιάστε εδώ