Με παράνομη άδεια πήγαν να χτίσουν σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι!

Πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα (ένα 638 τ.μ. επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, δεύτερο 451 τ.μ. επί της Π. Κυριακού και τρίτο 358 τ.μ. επί της Ν. Πλαστήρα) συνολικού εμβαδού 1.446,80 τ.μ., που αγόρασε η κατασκευαστική εταιρεία Carouzos Constructions SA τον Νοέμβρη του 2006. Η εταιρεία αυτή στις 19/1/2007 υπογράφει συμβόλαιο μίσθωσης με τον Σκλαβενίτη για όλο τον χώρο, για τη δημιουργία σούπερ μάρκετ, που όμως δεν προβλέπεται!

Πώς γνώριζε άραγε ότι θα της δοθεί άδεια ενοποίησης των οικοπέδων και θα αλλάξει η χρήση γης από αμιγούς κατοικίας σε πολεοδομικού κέντρου, γιατί τέτοια χρήση γης απαιτείται να υπάρχει για την ίδρυση πολυκαταστημάτων. Με ποιον συνεννοήθηκε και με ποιο αντάλλαγμα; Σίγουρα τα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν από τον δήμαρχο Γ. Πατούλη…

Στη συνέχεια η εταιρεία καταθέτει φάκελο για έκδοση άδειας οικοδομής στην Πολεοδομία και αμέσως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μ. Μαραγκάκης ζητά τον φάκελο από την Πολεοδομία για να… ενημερωθεί!

Από εκεί ξεκίνησαν οι μεθοδεύσεις.

Αρχικά εκδίδεται άδεια εκσκαφής βάθους 20 μέτρων. Η άδεια αυτή δόθηκε για την κατασκευή θεμελίων, χωρίς να εμφανίζεται στο σχέδιο η δημιουργία υπόγειων πάρκινγκ.

Οι εκσκαφές άρχισαν και αμέσως μεθοδεύτηκε η κατασκευή υπογείων, αφού ζητήθηκε από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας η έγκριση δημιουργίας αρχικά 51 υπόγειων θέσεων στάθμευσης οχημάτων και στη συνέχεια άλλων 135 θέσεων. Το οικόπεδο που εμφανίζεται στην αίτηση είναι 1.447 τ.μ., δηλαδή απέκρυψαν ότι πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα.

Η απάντηση ήταν θετική, αλλά με την προϋπόθεση την ορθότητα των στοιχείων που προσκομίστηκαν να την ελέγξει η αρμόδια Πολεοδομία Αμαρουσίου. Φυσικά εκείνη δεν έκανε κανέναν έλεγχο και τα πάρκινγκ κατασκευάστηκαν κανονικά…

Στις 19/11/2008 η Πολεοδομία εξέδωσε άδεια οικοδομών, ο αριθμός της οποίας κρατήθηκε μυστικός (για ευνόητους λόγους) και δεν αναρτήθηκε στο ακίνητο! Όταν ένας δημότης έψαξε και τη βρήκε, διαπίστωσε ότι η άδεια εκδόθηκε για ενιαίο χώρο (χωρίς να υπάρχει) και για χώρο με χρήση πολεοδομικού κέντρου, ενώ η χρήση του ήταν αμιγούς κατοικίας!

Δηλαδή η Πολεοδομία έβγαλε πλαστή άδεια βασισμένη σε πλαστά στοιχεία, αφού η ενοποίηση και η αλλαγή χρήσης γης γίνονται μόνο με απόφαση δημοτικού συμβουλίου!

Εδώ βέβαια δεν είναι μόνο τυπικό και ηθικό το αδίκημα, αλλά και ποινικό! Κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή για την παρανομία. Όπως εκείνοι που την έκαναν σέρνουν δεκάδες πολίτες στα δικαστήρια γιατί κάλυψαν κάποιον ημιυπαίθριο χώρο ή επειδή έβαλαν 10 πόντους παραπάνω στο μπαλκόνι τους, τώρα πρέπει να πληρώσουν και οι ίδιοι για την καραμπινάτη παρανομία τους!

Δημότης προσέβαλε την άδεια και το Εφετείο διέταξε την παύση των εργασιών μέχρι την οριστική εκδίκαση των υποθέσεων.

Ακριβώς για να καλύψει εκ των υστέρων την παρανομία που έγινε, ο νυν πρόεδρος του ΔΣ Μ. Μαραγκάκης, τότε αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, έφερε στο τελευταίο συμβούλιο, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, πρόταση αλλαγής χρήσης γης και νομιμοποίησης της άδειας.

Δυστυχώς όμως για τον κύριο πρόεδρο, οι σύμβουλοι κατάλαβαν ότι κάτι… μαγειρεύεται και δεν ψήφισαν το θέμα, γιατί θα κινδύνευαν και αυτοί να έχουν πάρε δώσε με τον Εισαγγελέα.

Έτσι το σούπερ μάρκετ έμεινε… μετέωρο και η νομιμότητα αποκαταστάθηκε στο Μαρούσι.

Το λιγότερο που περιμένουμε τώρα από τον δήμαρχο είναι να στείλει στον Εισαγγελέα τον κ. Μαραγκάκη και να παύσει τη διοίκηση της Πολεοδομίας.


Σχολιάστε εδώ