ΚΡΑΥΓΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ξεχειλίζει από πίκρα και απογοήτευση η επιστολή που έφτασε στο «ΠΑΡΟΝ» από την όμορφη Κεφαλονιά. Ένας μπασκετάνθρωπος, λάτρης τους αθλητισμού, από τους λίγους εναπομείναντες ρομαντικούς του καιρού μας, ο κ. Θανάσης Μουίκης, γενικός διευθυντής του ΑΣ Κεφαλονιάς, περιγράφει μια κατάσταση που οφείλουν οι υπεύθυνοι της ΕΟΚ και κυρίως ο ισχυρός άνδρας του αθλήματος, Γιώργος Βασιλακόπουλος, να προσέξουν με την επιβαλλόμενη ευαισθησία.

Ο άνθρωπος του ΑΣΚ θέτει ευθέως σκληρά ερωτήματα σχετικά με τη διαιτησία, που συστηματικά αδικεί την επαρχιακή αυτή ομάδα: «Θεωρητικά –τονίζει– θα έπρεπε να τυγχάνουμε τουλάχιστον ίσης μεταχείρισης, διότι άνθρωπος της ΚΕΔ, όπως ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και της ΕΟΚ, όπως ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης, προέρχονται από την περιοχή της Πάτρας. Είναι καθήκον τους να αφουγκράζονται τις αγωνίες και τις ανησυχίες μας, να μας προστατεύουν από τα κακώς κείμενα του χώρου και πιο συγκεκριμένα από τις επαναλαμβανόμενες πολύ κακές διαιτησίες και από την ελλιπή έως μηδενική αποστολή κριτών».

Και συμπληρώνει: «Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ ομάδες της επαρχίας και ειδικά της νησιωτικής Ελλάδας να υπάρχουν και να προοδεύουν, γιατί τα μεγάλα κέντρα είναι πλέον κορεσμένα. Γιατί δεν ενδιαφέρονται για τη λύση τέτοιων προβλημάτων όταν κατ’ επανάληψη τους έχει ζητηθεί και αδιαφορούν για την ύπαρξη μιας υγιούς –οικονομικά και ηθικά– κίνησης στον χώρο του μπάσκετ;».

Και καταλήγει ο κορυφαίος παράγοντας του κεφαλονίτικου συλλόγου: «Για 25 ολόκληρα χρόνια στην Ένωση παλεύαμε να περάσουμε μέσα από… γκρίζους τοίχους και να περπατήσουμε επιτέλους στα εθνικά πρωταθλήματα.

ΓΙΑΤΙ αυτή η ιστορία συνεχίζεται; Για πόσο ακόμη; Εμείς κάνουμε πράξεις τα λόγια και πάνω απ’ όλα είμαστε ηθικοί σε έναν χώρο που δυστυχώς είναι γεμάτος ανθρώπους μειωμένων δυνατοτήτων ή μειωμένου ήθους».


Σχολιάστε εδώ