ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

// Μια πρωτότυπη αλλαγή… σκηνικού έγινε την παραμονή της ημέρας που θα μιλούσε η Αλέκα Παπαρήγα στην πλατεία Κοραή. Την ημέρα που θα γινόταν η συγκέντρωση του ΚΚΕ, η πλατεία είχε παραχωρηθεί στο Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο, προκειμένου να γίνει το καθιερωμένο bazaar για την ενίσχυσή του, όπως γίνεται κάθε Πάσχα. Μόλις ο δήμαρχος πληροφορήθηκε το μπέρδεμα, και για να μη νομιστεί ότι μπαίνουν σκόπιμα εμπόδια για να μη γίνει η συγκέντρωση του ΚΚΕ, έδωσε τις απαιτούμενες εντολές και, μέσα στη νύχτα, τα συνεργεία του δήμου ξήλωσαν τις εγκαταστάσεις του Χατζηκυριάκειου και τις επανατοποθέτησαν 24 ώρες μετά. Έτσι η ομιλία έγινε κανονικά. Κανονικά συνεχίζεται και το bazaar, που συγκεντρώνει πολύ κόσμο που αγοράζει πασχαλινά μικροδωράκια για να ενισχύσει το ίδρυμα, η προσφορά του οποίου στην κοινωνία είναι πανθομολογούμενη.

// Ειλημμένη είναι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αλλάξει όψη και χώρο το παζάρι. Σε σύσκεψη που έγινε τελευταία προτάθηκαν τρεις λύσεις για τον χώρο όπου θα λειτουργεί: Η πρώτη είναι να μείνει στη μικρή Αλεπίδου, η δεύτερη να πάει στον δρόμο που βρίσκεται στο πλάι της Στατιστικής και «βγαίνει» στο Καραϊσκάκη, και η τρίτη να μεταφερθεί στου Παπαστράτου. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα.

// Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη ο ξενώνας που θα φιλοξενεί τους συγγενείς των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Μεταξά. Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά του δήμου σε πονεμένους ανθρώπους, οι οποίοι υποχρεώνονταν μέχρι σήμερα να πληρώνουν πολλά λεφτά για να μένουν σε ξενοδοχεία, διαφορετικά, αν δεν είχαν χρήματα, ξενυχτούσαν στα παγκάκια των διαδρόμων του νοσοκομείου και ταλαιπωρούνταν αφάνταστα.

// Ένας ακόμα ρομποτικός κάδος-φοίνικας τοποθετήθηκε στον Πειραιά, και συγκεκριμένα στην πλατεία Κοραή, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη θα τοποθετηθεί και ένας ακόμα, στην Τσαμαδού.

// Την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο του Πειραιά ανακοίνωσε ο Π. Μαυρίκος, που όπως δήλωσε θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για τον Πειραιά». Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν είχε κατέβει για υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου, αλλά χωρίς επιτυχία.

// Από 40 έως 80 φορές υψηλότερη από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια είναι η συγκέντρωση ραδίου στον Σχιστό λόγω του φωσφογύψου, που συγκεντρωνόταν επί δεκαετίες λόγω της λειτουργίας των λιπασμάτων!

Την απάντηση αυτή έδωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σε σχετική καταγγελία του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη.

Το γεγονός επιβεβαιώνει τα όσα ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και έχει αναφέρει πολλές φορές η στήλη, σύμφωνα με τα οποία ο εκτεθειμένος φωσφογύψος απειλεί ολόκληρη τη Δυτική Αττική και θα πρέπει άμεσα να καλυφθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί και υλοποιείται.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ έχει υποβάλει πρόταση για αξιοποίηση των νερών της Ψυττάλειας για αναδάσωση του Σχιστού και δημιουργία φωτοβολταϊκής μονάδας. Μήπως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να προωθήσουν τις ιδέες αυτές πριν τα πράγματα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα;

// Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνουν τα… παιδιά του Πειραιά. Από χθες μέχρι σήμερα το απόγευμα, στα γήπεδα 5Χ5 του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου στα Βοτσαλάκια, πενήντα ομάδες νέων αγωνίζονται για να… ξεδώσουν λίγο πριν από τον Μάιο που είναι ο κρίσιμος μήνας της προετοιμασίας για τις εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα. Η συμμετοχή είναι εντυπωσιακή, καθώς και η όλη διοργάνωση που ανήκει στον υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο για τα Συμβούλια Νέων Γ. Βουτσινά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γ. Υδραίο. Τέτοιες εκδηλώσεις αναμένονται κι άλλες μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

*** Κουίζ:
Ποιου νοσοκομείου της περιφέρειάς μας διοικητής κλείνεται τακτικά στο γραφείο του και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δέχεται τις περιποιήσεις μασέρ;

*** Αλλοδαποί στον Πειραιά αναφέρουν ότι υπάρχει ένα κύκλωμα που τους… τάζει ελληνικές ταυτότητες έναντι αδράς αμοιβής! Λεπτομέρειες δεν έχουμε μάθει ακόμα, αλλά λέγεται ότι στο κύκλωμα μετέχουν και αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δεν υπηρετούν σε τμήματα του Πειραιά αλλά των βορείων προαστίων. Ελπίζουμε να μη δούμε στο τέλος αυτούς τους αλλοδαπούς να ψηφίζουν!


Σχολιάστε εδώ