ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

Αν μάλιστα, όπως λένε οι διωκτικές αρχές, οι δολοφόνοι ήταν ξένοι μετανάστες, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν κατακλύσει την πάλαι ποτέ όμορφη συνοικία, τότε το ερώτημα γίνεται κρίσιμο. Κρίσιμο γιατί είναι όντως ανεξήγητο το γεγονός, ότι άνθρωποι που μπαίνουν λαθραία στη χώρα, αντί να έχουν τον φόβο του άγνωστου, το αίσθημα του παρανόμου και του σεβασμού των φιλοξενούντων, τολμούν όχι απλώς να οπλοφορούν, αλλά και στην παραμικρή ευκαιρία, να πυροβολούν εν ψυχρώ τους εκπροσώπους του νόμου του κράτους που τους φιλοξενεί.

Τι στ’ αλήθεια είναι εκείνο που κάνει τους ξένους, που ρέπουν στην εγκληματικότητα, θρασείς και προκλητικούς ακόμα και μπροστά στα όργανα ασφαλείας και τάξεως; Ο «χορός των καταραμένων» στην Ελλάδα καλά κρατεί. Έχουν στηθεί μαφιόζικες συμμορίες, Αλβανών, Ρώσων, Αφγανών, Ουκρανών, Γεωργιανών, Κούρδων, Κινέζων και άλλων, που δυστυχώς αφού πέρασαν πρώτα από τη φάση, της επικράτησης μέσα στις ομοεθνικές παροικίες τους κυρίως στην Αθήνα, βγήκαν στην πιάτσα για περισσότερα λάφυρα. Για περισσότερο κούρσεμα. Ποιος φταίει για το γρήγορο «ξεψάρωμα» των ξένων, που έφτασαν ακόμη και στα πιστόλια και τους φόνους; Ποιος φταίει που οι μέχρι πρότινος φοβισμένοι λαθρομετανάστες, που τρέπονταν σε φυγή στη θέα αστυνομικού, έχοντας το σύνδρομο του παρανόμου, σήμερα δεν σέβονται τους θεσμούς της χώρας μας; Όλοι αυτοί είχαν δοκιμάσει στην πλάτη του, τη βία και την αυθαιρεσία της Αστυνομίας της χώρας τους και γι’ αυτό ο αστυνομικός υλοποιεί στα μάτια τους τον σκληρό μπαμπούλα που έπρεπε, πάση θυσία, να αποφεύγουν. Όμως εμείς, εδώ στην Ελλάδα, κράτος και λαός, προσπαθήσαμε πολύ έντονα, να τους δείξουμε ότι τα πράγματα εδώ δεν είναι όπως στις πατρίδες τους.

Εδώ δεν υπάρχει εξουσία, δεν υπάρχει έννομη τάξη. Εμείς εδώ απεγνωσμένα προσπαθήσαμε και πετύχαμε να τους πείσουμε ότι την ελληνική Αστυνομία την έχουμε έτσι για το χόμπι μας… Να τη βρίζουμε, να τη φτύνουμε, να την πετροβολούμε και, εν πάση περιπτώσει, γιατί όχι και να σκοτώνουμε μερικούς από δαύτους! Όταν διαπιστώσαμε ότι οι ξένοι δεν έδειχναν πρόθυμοι να τα βάλουν με τους αστυνομικούς μας, τότε εμείς τους πήραμε από το χέρι και τους δείξαμε επ’ έργω, πώς κτυπάς και πώς πετροβολείς τους αστυνομικούς, ατιμωρητί. Φέρτε στη μνήμη σας τα γεγονότα του Δεκεμβρίου όταν κάηκε η Αθήνα από αλήτες αριστεριστές και ουδείς ένοχος λογοδότησε. Πολιτικοί, καθηγητάδες, προοδευτικοί της κακιάς ώρας, αριστεροί της πλάκας -όπως λέει και ο Πάγκαλος- δεν παραλείπουν καθημερινά να υμνούν τον δήθεν ξεσηκωμό της νεολαίας μας κατά του κατεστημένου. Δηλαδή, μας λένε ότι οι μαθητές της Αθήνας ξεσηκώθηκαν κατά του συστήματος για να μεταφερθούν τα χρυσαφικά των αθηναϊκών κοσμηματοπωλείων στην Αλβανία; Για να καούν τα κτίρια της Αθήνας λες και είναι ξένα; Για να τρομοκρατήσουν τους γονιούς και τους συμπολίτες τους; Μήπως υποβαθμίζουν ανεπίτρεπτα την ελληνική νεολαία; Μήπως εξυπηρετούν άλλους σκοπούς με τους ισχυρισμούς τους περί νεανικής επανάστασης; Είναι ανεξήγητη η καθημερινή τους ψευδολογία στα ΜΜΕ και άλλους τομείς δράσης τους.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας κατέβασαν τους μαθητές στο Σύνταγμα με μια πέτρα στο χέρι για να την πετάξουν κατά των αστυνομικών. Ωραία διαπαιδαγώγηση! Αυτοί τους δίδαξαν πώς να φωνάζουν εν χορώ: «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Ο ίδιος ο υπουργός κράτησε την Αστυνομία σε έναν, ανεπίτρεπτα, παθητικό ρόλο, σε σημείο που να την εμφανίσει παντελώς ανυπόληπτη και ανίκανη. Παλαιότερα ο αντίστοιχος υπουργός πλάκωνε τους αστυνομικούς στα χαστούκια απλώς για την πλάκα του.

Χρόνια τώρα τα κανάλια και οι μεγαλοδημοσιογράφοι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βυσσοδομούν κατά της Αστυνομίας. Στα γεγονότα του Αγίου Παντελεήμονα, κόμμα της ελληνικής Βουλής οργάνωσε συλλαλητήριο συμπαράστασης υπέρ των μεταναστών, που βάσει σχεδίου μετετράπη σε από κοινού επίθεση κατά των αστυνομικών. Ο Επαναστατικός Αγώνας των δειλών δολοφόνων από κρύπτες σημαδεύει αστυνομικούς και σκοτώνει εν ψυχρώ, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, αθώα παιδιά που περιπολούν, εργαζόμενα στην ουσία για ένα μεροκάματο. Φτάσαμε στο σημείο κι εμείς ως κοινωνία, ως απλοί πολίτες, όχι μόνο να μη δεχόμεθα τον αστυνομικό έλεγχο, αλλά να υβρίζουμε, να απειλούμε και να προπηλακίζουμε τον αστυνομικό-ελεγκτή.

Όλα τα κανάλια έδειχναν τον ασπρομακρυμάλλη συνθέτη μετά της συμβίας του να υβρίζουν δημοσία τους αστυνομικούς για έναν απλό οδικό έλεγχο. Από την άλλη μεριά, η ηγεσία της Αστυνομίας και του υπουργείου δεν ίδρωσε για να προασπίσει το Σώμα. Άφησε όπως πάντα τους αστέρες-συνδικαλιστές να μπουρδολογούν στα κανάλια. Όπως και τώρα, στο γεγονός της δολοφονικής επίθεσης κατά των αστυνομικών στην Κυψέλη, μια γυναίκα εξέφρασε με τον πιο εύγλωττο τρόπο πώς έμαθε η ελληνική κοινωνία να εκτιμά το αστυνομικό έργο. Χωρίς να ξέρει περί τίνος πρόκειται, παρενέβη στον αστυνομικό έλεγχο, κραυγάζοντας για την απελευθέρωση του παρανόμου. Αυτή είναι η νοοτροπία μας. Ο αστυνομικός έχει πάντα άδικο. Ο αστυνομικός είναι η προσωποποίηση της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Εκεί γινόμαστε οι απόλυτοι δημοκράτες! Ποιοι, εμείς! Η κοινωνία των διεφθαρμένων από την κορυφή μέχρι τον τελευταίο. Όταν όμως η εγκληματικότητα αγγίξει εμάς τους ίδιους τότε ουρλιάζουμε για μια ανίκανη Αστυνομία, που αδυνατεί να μας προστατέψει από την εγκληματικότητα. Κάθε μέρα, δεν ξέρω πόσες φορές ακούω στα κανάλια για τους φιλήσυχους πολίτες που δεν μπορούν να ξεμυτίσουν το βράδυ στη γειτονιά τους, που πέφτουν θύματα διαρρηκτών και που αισθάνονται ανασφάλεια. Δεν άκουσα όμως κανέναν να προστρέξει σε βοήθεια της Αστυνομίας όταν χρειάστηκε η μαρτυρία του. Πόσες φορές ακούω ότι παλιά άφηναν τα κλειδιά πάνω στις εξώπορτες γιατί δεν υπήρχε για δείγμα εγκληματικότητα. Εκείνους όμως τους καλούς χρόνους η Αστυνομία ήταν σκληρή και δεν μπορούσες να διανοηθείς ότι θα φώναζες: «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Ποιος όπλισε λοιπόν, στην ουσία το χέρι των δολοφόνων της Κυψέλης;

Ποιος τους έμαθε ότι τα γουρούνια είναι φθηνό κρέας; Ποιος μπορεί να δείξει με σιγουριά τον ηθικό αυτουργό αυτής της δολοφονικής επίθεσης; Μήπως ο καθρέφτης; Πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα και να καταλάβουμε ότι αυτοκτονούμε. Σε λίγο θα μπει η βία των συμμοριών μέσα στα σπίτια μας, αν και σε πολλές συνοικίες της Αττικής αυτό ήδη έχει γίνει. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία τότε θα έρθουν τα χειρότερα. Οι εγκληματίες μόνο τη δύναμη σέβονται. Είναι καιρός μερικά θέματα να τα αντιμετωπίσουμε στη σωστή τους διάσταση. Και το πρώτο από αυτά πρέπει να είναι το θέμα των λαθρομεταναστών. Η χώρα έχει κορεστεί. Οι λαθρομετανάστες έχουν ήδη υπερβεί το 25% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Χαζοκουλτουριάρικα καμώματα, δήθεν δημοκρατικές «φούσκες» και άλλα υποκριτικά-προοδευτικά, δήθεν συμπαράστασης, δεν δίνουν λύσεις. Οπωσδήποτε πρέπει να απαιτήσουμε να λειτουργήσει το σύστημα των απελάσεων, τουλάχιστον όσων παρανομούν.


Σχολιάστε εδώ