επί του πιεστηρίου

Αυτό το «γλυκύ μου έαρ» δεν έχουν πια οι οικογένειες και οι φίλοι των 260 που χάθηκαν κάτω από τα χαλάσματα που προκάλεσε ο τρομερός σεισμός που σώριασε την παλιά πόλη της Ιταλίας, την Λʼ Άκουιλα. Όποιος δεν έχει ζήσει σεισμό, όποιος δεν έχει δει να τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, δεν μπορεί να νιώσει τον τρόμο, τον κρύο ιδρώτα που σε λούζει, και την αγωνία. Ο προχθεσινός σεισμός έχει πολλές ομοιότητες με τον σεισμό του 1953 που σώριασε Κεφαλονιά και Θιάκι και στοίχισε 400 ζωές και έσβησε μια ιστορία 200 χρόνων και πόλεις με κτίρια πανέμορφα, πόλεις με ταυτότητα. Αυτόν τον Γολγοθά που έζησαν οι κάτοικοι της ιταλικής πόλης εύχομαι να μη τον ζήσει κανείς άλλος…

Τζάμπα τα παπάκια, κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας. Όπου θέλουν χτυπάνε οι «επαναστάτες». Και δεν διστάζουν να βάλουν γκαζάκια και βενζίνη μέσα σε εκκλησίες, κάτι που δεν έχει προηγούμενο σ’ όλο τον κόσμο. Τα πράγματα χειροτερεύουν. Κάθε μέρα, με την ησυχία τους, κάνουν επίδειξη δύναμης! Κι ο κόσμος τρομάζει. Κλειδαμπαρώνεται. Αυτή η κατάσταση, θα το ξαναπούμε, δεν πάει άλλο. Βρείτε λύση, αλλιώς ζητήστε βοήθεια από αστυνομίες που μπορούν και ξέρουν.

Ο Θεός έβαλε το χέρι του και αποτράπηκε μεγάλη τραγωδία από τον νεαρό που με δύο όπλα πήγε να σκοτώσει συμμαθητές του σε σχολή του ΟΑΕΔ, μιμούμενος τον γερμανό μαθητή που εκτέλεσε 17 παιδιά και τον άλλον στην Αμερική. Αγριεύουν τα πράγματα. Είναι τα… καλά της παγκοσμιοποίησης. Αντιγράφουμε ό,τι κακό… Κι όχι τα σωστά.

Πέμπτη βράδυ, άλλο θέμα στα κανάλια, μηδενός εξαιρουμένου, από την υπόθεση Παυλίδη και τη νέα δικογραφία που στέλνει ο Εισαγγελέας στη Βουλή, δεν υπήρχε. Λες και αυτό είναι το μόνο πρόβλημα της χώρας. Λέξη για τις πολύ ενθαρρυντικές και τονωτικές για την Ελλάδα δηλώσεις του Σαρκοζί, μετά τη συνάντησή του με τον Καραμανλή. Λέξη για το τι σημαίνει για την Ελλάδα ο Ομπάμα που τα έδωσε όλα στην Τουρκία. Αυτή είναι η ενημέρωση που προσφέρουν τα κανάλια. Άξιοι της τύχης μας. Ναι, φταίνε για όλα οι πολιτικοί μας… Αλλά μόνον αυτοί;

Ακόμη και μπλόφα να είναι η πρόταση του Άρη Σπηλιωτόπουλου να ισχύσει στις προσεχείς εθνικές εκλογές το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αντί των 40 που ισχύει, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει μετά χαράς να σηκώσει το γάντι και να πει «ναι». Διαφορετικά, αν πει «όχι», όποια δικαιολογία κι αν επικαλεστεί, θα περάσει η εντύπωση ότι κάθε άλλο παρά σίγουροι είναι ότι θα αναδειχθούν οι νικητές, όποτε στηθούν οι κάλπες. Ο Άρης αποδεικνύεται ότι ξέρει καλά το παιχνίδι.

Αναγκαστική η απορία. Γιατί αυτό που λέει σήμερα ο Πάγκαλος, ότι «ευτυχώς που ηττήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα στον Εμφύλιο», δεν το έλεγε τόσα χρόνια; Πριν, αλλά κυρίως μετά το ’81, όταν το ’85 το ΚΚΕ ψήφιζε τον Σαρτζετάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποφεύχθηκε η προσφυγή στις κάλπες, ή το ’89, που μαζί με το ΚΚΕ το ΠΑΣΟΚ έκανε με τη ΝΔ κυβέρνηση, ή μετά το ’93; Τι άλλαξε και τα λέει σήμερα; Εκτός κι αν τώρα κατέληξε στις σημερινές διαπιστώσεις του για τον Εμφύλιο.

Στάση πληρωμών έχει κηρύξει το Δημόσιο; Μεγάλοι οργανισμοί του, όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η ΛΑΡΚΟ, έχουν άδειο το ταμείο και οι εργαζόμενοι, δικαιολογημένα, ξεσπούν στις διοικήσεις. Οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί από τους αρμόδιους υπουργούς δεν τηρήθηκαν. Υπάρχουν πρόεδροι τέτοιων οργανισμών που κινδυνεύουν να κάτσουν στο σκαμνί και ορισμένοι είναι κοντά στην παραίτηση! Εκεί στο Μαξίμου δεν τα ξέρουν;

Μας διαβάζει επισταμένως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Δεν αφήνει αράδα, γιατί μαθαίνει πράγματα. Έτσι την Τετάρτη στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την εγκληματικότητα ο Καρατζαφέρης αρχίζοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του «ΠΑΡΟΝ» της περασμένης εβδομάδας, ότι έκθεση του ΟΗΕ προβλέπει ότι μέχρι το 2015 οι μετανάστες στην Ελλάδα θα ανέρχονται σε 4.500.000.

Στο «ΠΑΡΟΝ» αναφέρθηκε και ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, στη συζήτηση για την υπόθεση Παυλίδη, όπου αρχικά είχε πει ότι έχουν γίνει διώξεις για την υπόθεση των περιβόητων TOR-Μ1 και από ομιλητές του ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκε ότι προαναγγέλλει διώξεις που δεν έχουν γίνει. Έτσι στη δευτερολογία κατέθεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας μας στις 8 Μαρτίου, που αποκάλυπτε ότι ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον 11 προσώπων που εμπλέκονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από το άνοιγμα των ελβετικών λογαριασμών. «Μετέχει» δηλαδή και το «Π» στις καίριες συζητήσεις της Βουλής.

Πίσω από τις… ενστάσεις που πρόβαλε ο τούρκος πρωθυπουργός για να συναινέσει στην επιλογή του δανού πρωθυπουργού ως νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ήταν η απαίτηση του Ερντογάν για επιβολή ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ σε ό,τι ενοχλεί την Τουρκία! Και οι… κουτόφραγκοι οι Ευρωπαίοι όχι μόνο έκατσαν να συζητήσουν τις απαιτήσεις του αλλά και τις αποδέχθηκαν! Καταλάβατε τι ζήτησε ο… δημοκράτης κ. Ερντογάν; Να απαγορευθεί η λειτουργία σε μια ελεύθερη χώρα ενός καναλιού κουρδικού, γιατί ενοχλεί τη χώρα του! Και απαίτησε να κάνει δήλωση συγγνώμης ο δανός πρωθυπουργός επειδή μια εφημερίδα της χώρας του δημοσίευσε σκίτσα που λοιδορούν τον Μωάμεθ!

Αυτήν τη χώρα, με αυτές τις ανελεύθερες απόψεις, θέλει ο κ. Ομπάμα να βάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση…


Σχολιάστε εδώ