Εκλογή μελών ΔΕΠ* στη Μαϊμουδούπολη

«Θα βάλω υποψηφιότητα για μέλος ΔΕΠ» είπε η μαϊμού και χάρηκε μόνον που το είπε.
«Πού πας καημένη, ξυπόλητη στ’ αγκάθια;» της είπε η φίλη της, η Αξιοκρατία που λάτρευε τα ζώα. «Έχεις πτυχίο;».
«Όχι, βέβαια, πειράζει;» απάντησε η μαϊμού.
«Α, καλά, είσαι εντελώς ακατοίκητη!» της αντέταξε η Αξιοκρατία. Μια και δυο, λοιπόν, φορώντας κοστούμι και γραβάτα, η μαϊμού μάς ξεκίνησε για να παρουσιαστεί στην εισηγητική επιτροπή και στο εκλεκτορικό σώμα στο Μαϊμουδοπανεπιστήμιο. Μπήκε δειλά δειλά στην αίθουσα συνεδρίασης του εκλεκτορικού σώματος και του τμήματος. Η εισηγητική επιτροπή και οι εκλέκτορες ήταν όλοι παρόντες. Από το ύφος τους καταλάβαινες ότι κάτι δεν πάει καλά! Ήταν όλοι τους πολύ σοβαροί! Η μαϊμού μάς άρχισε να φοβάται και να αμφιβάλλει! Έκανε βαθιά υπόκλιση ενώπιον της επιτροπής, έτσι σαν οσφυοκαμψία.
«Μπράβο!» είπε μέσα του ένας εκλέκτορας, ο πρόεδρος της επιτροπής, και θυμήθηκε ότι αυτός είχε σκύψει ακόμη περισσότερο!
«Έχεις πτυχίο;» ρώτησε ο πρόεδρος του εκλεκτορικού σώματος. Η μαϊμού μάς έσκυψε δειλά το κεφάλι και ψέλλισε: «Όχι!».
«Εύγε! Συγχαρητήρια! Εκλέγεσαι!», φώναξε ο πρόεδρος. Σύγκαιρα σηκώθηκε και άρχισε να χειροκροτεί.
Οι υπόλοιποι εκλέκτορες πήραν αμέσως το μήνυμα, σηκώθηκαν και άρχισαν να χειροκροτούν φωνάζοντας: «Συγχαρητήρια! Συγχαρητήρια! Εκλέγεσαι!».
Θυμήθηκαν τη μέρα που εκλέχθηκαν και έκλαψαν από χαρά, φωνάζοντας: «Είμαστε μαϊμούδες καθηγητές! Ζήτω! Ζήτω! Μαϊμουδοκαθηγητές όλου του κόσμου ενωθείτε!».
«Ζήτω η Ελλάς!», φώναξε η μαϊμού που τα είχε χάσει. «Ζήτω το έθνος!».
Όλοι αγκαλιάστηκαν και φιλούσε ο ένας τον άλλον από ευτυχία! Στην άκρη της αίθουσας, η Αξιοκρατία σηκώθηκε και διακριτικά έφυγε αηδιασμένη από την αίθουσα. Κόντευε να πάθει ασφυξία εκεί μέσα!
Πήρε μερικές βαθιές αναπνοές σαν βγήκε έξω, σήκωσε το κεφάλι της ψηλά και είπε: «Δεν υπάρχει Θεός!».
Γύρω της περπατούσε πολύς κόσμος. «Κατσαμπρόκοι! Τζουτζέδες! Οσφυοκάμπτες! Σφογγοκωλάριοι!», ούρλιαξε η αξιοκρατία. «Έχουμε γίνει καραγκιοζμπερντές, πανοικεί!». Αμέσως συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας.
Ο επικεφαλής αξιωματικός τη ρώτησε γιατί τα κάνει αυτά. «Δεν φοράω κουκούλα! Έχω πτυχίο!», του απάντησε ασκαρδαμυκτί. Εκείνος δεν κατάλαβε και ζήτησε αμέσως ψυχιατρική εξέταση. Μετά την εξέταση η αξιοκρατία οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο. Εκεί είναι ακόμη και λέει συνέχεια: «Δεν φοράω κουκούλα! Έχω πτυχίο! Έχω πτυχίο!».Οι νοσηλευτές δεν καταλαβαίνουν και κουνούν με λύπη το κεφάλι τους.
* Μέλη ΔΕΠ = λέκτορες, επίκουροι καθηγητές, αναπληρωτές καθηγητές, καθηγητές
Θεόδωρος Α. Αγγής
Μόνιμος λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Dr phil. Πανεπιστημίου Konstanz Γερμανίας


Σχολιάστε εδώ