Διαμάχη για τον έλεγχο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Παρέμβαση της κυβέρνησης στη συνδικαλιστική διαμάχη για τον έλεγχο της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας της ΠΟΣΠΕΡΤ με αφορμή του συμβασιούχους και την παράλυση της λειτουργίας των οργάνων στην κρατική τηλεόραση. Την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός δημόσιας διοίκησης Κώστας Γκιουλέκας με δήλωσή του κάλεσε τους συνδικαλιστές να ορίσουν «εκπρόσωπο κοινής αποδοχής» ώστε να συγκληθεί η επιτροπή του άρθρου 3 για την ανανέωση των συμβάσεων στην ΕΡΤ.
Η δήλωση του Κ. Γκιουλέκα έγινε μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης από την ΠΟΣΠΕΡΤ για την άρνησή της να συγκαλέσει την επιτροπή συμβασιούχων. Με όλες τις δηλώσεις που γίνονται, το πρόβλημα θολώνει ακόμη περισσότερο. Η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί στο έντονο παρασκήνιο που υπάρχει στην ΕΡΤ.
Η διοίκηση αρνείται να συγκαλέσει την επιτροπή με επιχείρημα ότι δεν έκλεισε η δικαστική διένεξη για το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, το οποίο είναι διορισμένο με απόφαση δικαστηρίου και την πλειοψηφία έχει πλέον η αντιπολίτευση στην επίσημη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζομένων και συνεργατών στην ΕΡΤ. Στην επιτροπή του άρθρου 3 παλιά μετείχαν από την πλευρά της διοίκησης ο εντεταλμένος σύμβουλος Κ. Κέκης, ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού Β. Λουριδάς και ο τέως πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Σ. Κακαβούλης. Τον Σ. Κακαβούλη είχε αντικαταστήσει ο Ν. Κοντός. Το νέο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ άλλαξε τον Ν. Κοντό λέγοντας πως δεν είχε ενημέρωση για τα όσα συνέβαιναν σε αυτήν την επιτροπή. Τοποθέτησε ως εκπρόσωπό της τον τον σκηνοθέτη ειδήσεων Β. Μόσχο. Ο σκηνοθέτης όμως, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ανήκει στην ομάδα των εργαζομένων που μπήκε στο «ψυγείο» της κρατικής τηλεόρασης κατά απαίτηση κυβερνητικών στελεχών.
Υπάρχει κι άλλος τρόπος
για προσλήψεις στην ΕΡΤ!
Και ενώ οι συμβασιούχοι των 800 και 900 ευρώ περιμένουν την ανανέωση των συμβάσεών τους, κάποιοι προσλαμβάνονται μέσω άλλων οδών. Το «Π» έχει στη διάθεση του την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ειδήσεων για πρόσληψη γνωστού δημοσιογράφου στις ειδήσεις από τη θέση του «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» για τη θέση του διευθυντή σύνταξης διάρκειας ενός έτους και με αμοιβή 7.500 ευρώ μεικτά μηννιαίως!


Σχολιάστε εδώ