Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Λεπτό δεν κάθονται σε ησυχία οι αναλυτές της Deutsche Bank! Συνεχίζουν ακάθεκτοι να δημοσιοποιούν εκθέσεις-συστάσεις για τίτλους του ΧΑ. Αυτήν την εβδομάδα έδωσαν συστάσεις για τους τίτλους της Frigoglass και της Ελλάκτωρ. Και για τους δύο τίτλους δίνουν τώρα μειωμένες τιμές-στόχους, για τη μεν Frigoglass 3 ευρώ, ενώ για Ελλάκτωρ 7,3 ευρώ.
4ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Οι εταιρείες που, όπως όλα δείχνουν, περιλαμβάνονται πλέον στο χαρτοφυλάκιο που συστήνουν σχεδόν όλες οι εγχώριες χρηματιστηριακές. Κάτι ανάλογο φαίνεται πως συμβαίνει και για τον τίτλο της Jumbo.
4ΟΤΕ: Άλλη μια εβδομάδα εντονότατης παρουσίας για τον τίτλο του Οργανισμού. Και πακέτα πέρασαν και αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή είχαμε. «Δράστες» οι αναλυτές της Citigroup που λένε τώρα πως ο ΟΤΕ είναι «αγοραστική ευκαιρία» και δίνουν προτεινόμενη τιμή-στόχο τα 15 ευρώ.
4Εκθέσεων συνέχεια για ελληνικούς τίτλους. Αυτήν τη φορά ο λόγος για την τελευταία έκθεση της ελβετικής UBS που δίνει όμως ανάγλυφη εικόνα του τρόπου που σκέπτονται -και ενδεχομένως πράττουν- οι ξένοι αναλυτές και διαχειριστές. Η έκθεση αφορά τον τίτλο της Folli Follie, για την οποία ο ξένος οίκος μειώνει την τιμή-στόχο στα 7 ευρώ (από 7,5 ευρώ πριν) λέγοντας πως μπορεί ο στόχος των κερδών για το 2008 να επετεύχθη, αλλά αμφισβητείται η δυνατότητα της εταιρείας να πράξει κάτι ανάλογο φέτος!
4Alpha Bank: Πολλή κουβέντα έγινε μεσοβδόμαδα για τα πακέτα που πέρασαν στον τίτλο της τράπεζας και πολλά σενάρια ακούστηκαν για ενδιαφέρον ξένων επενδυτών ή και εγχώριων ανταγωνιστών. Σε κάθε περίπτωση όμως, και με αφορμή την κινητικότητα στη μετοχή, έγινε σαφές πως για άλλη μια φορά η περαιτέρω πορεία της αγοράς μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πώς θα πάνε οι τράπεζες. Οσονούπω θα αρχίσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο του 2009. Και το κακό είναι πως οι αναλυτές εκτιμούν πως τα κέρδη των τραπεζών θα σημειώσουν φέτος πτώση περίπου 40%. Οπότε;


Σχολιάστε εδώ