ΔΗΚΚΙ: Ούτε σαν ανέκδοτο δεν συζητείται η επάνοδος Τσοβόλα!

Μόνο σαν πολιτικό ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η «επάνοδος» Τσοβόλα στο ΔΗΚΚΙ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος, που την αποτελούν ο Π. Μαντάς, ο Ηλίας Νικολόπουλος και ο Γιώργος Πάντζας, τονίζοντας ότι κάθε άλλο παρά είναι υπέρ του πρώην προέδρου τους (Δημ. Τσοβόλα) η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, όπως προσπάθησε να την παρουσιάσει. Γι’ αυτό και η Κεντρική Επιτροπή έχει συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο για τις 2 Μαΐου, «το οποίο και θα δώσει την πρέπουσα απάντηση στον αποσκιρτήσαντα πρώην πρόεδρο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Στην ανακοίνωση του ΔΗΚΚΙ τονίζονται τα εξής:

«Ο κ. Τσοβόλας, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να κλείσει το ΔΗΚΚΙ το 2004 για να αυτοπροταθεί στη συνέχεια για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και αφού το προηγούμενο διάστημα στράφηκε με κάθε τρόπο ευθέως εναντίον του ΔΗΚΚΙ, προσπαθεί τώρα να αξιοποιήσει την παλιά πολιτική ιδιότητα του προέδρου ώστε να αυτοπροταθεί πάλι ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Χρησιμοποιεί μάλιστα γι’ αυτό νομικίστικα τερτίπια και φθηνά επικοινωνιακά τρικ που δεν πείθουν κανέναν. Μόνο σε πολιτικά υπανάπτυκτους μπορούν να απευθυνθούν.

Το ΔΗΚΚΙ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε και έχει μια πλούσια πολιτική δράση, γνωστή στον ελληνικό λαό, συνεχίζοντας πάνω στις αξίες και τις αρχές του σοσιαλιστικού – πατριωτικού χώρου. Το ΔΗΚΚΙ αποτελούσε και αποτελεί πολιτική πραγματικότητα και, παρά τα εμπόδια που έθεσε κατά καιρούς ο κ. Τσοβόλας, συμμετείχε με τα στελέχη του στις δημοτικές – νομαρχιακές εκλογές του 2006, εκλέγοντας πολλούς δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους σε όλη την Ελλάδα. Επίσης συμμετείχε στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2007 σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου αποτελεί πολιτικό και νομικό κόλαφο κατά του Δημήτρη Τσοβόλα, αφού ματαιώνει τα σχέδιά του για κλείσιμο του ΔΗΚΚΙ, ενώ αναγνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής (86 μέλη) τάχθηκε υπέρ της συνέχειας του κόμματος. Κάθε προσπάθεια του κ. Τσοβόλα να ανακαλύψει ερείσματα σε αυτήν την απόφαση θα πέσει στο κενό».


Σχολιάστε εδώ