Δεν πνίγουμε τους λαθρομετανάστες

Έγραφε την Κυριακή στο «Βήμα» ο κ. Ριχάρδος Σωμερίτης ότι «τρεις συμπατριώτες μας στους τέσσερις πιστεύουν ότι πρέπει να διώξουμε τους ξένους ως απάντηση σ’ όλα τα δεινά». Παραπλανεί ο κ. Σωμερίτης και αδικεί τους συμπατριώτες του. Και ο ίδιος απλοποιεί τα πράγματα. Και δείχνει να τα αντιμετωπίζει επιφανειακά. Και μάλλον ζει μακριά από την αλήθεια των όσων συμβαίνουν.

Κανένας δεν είναι απέναντι στους μετανάστες. Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Δεν βουλιάξαμε ολόκληρο καράβι γεμάτο Αλβανούς, όπως έκαναν οι Ιταλοί. Δεν αφήσαμε να πνιγούν λαθρομετανάστες στο Αιγαίο που οι Τούρκοι σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους «δουλέμπορους» μεταφέρουν στο ελληνικό έδαφος. Πάντα τους περιθάλπουμε. Και χορταίνουν ψωμί και ζουν καλύτερα από την κόλαση που είχαν στην πατρίδα τους.

Το θέμα, κύριε Σωμερίτη, είναι αλλού. Πόσους μπορεί τούτη η χώρα, η Ελλάδα, να ζήσει και να μην προστεθούν στους ήδη έλληνες ανέργους εκατοντάδες χιλιάδες. Και δεν είναι μόνο το θέμα εργασίας. Είναι και των υποδομών που έχει η χώρα και οι οποίες έχουν φτιαχτεί με βάση τον πληθυσμό της. Πώς να μπορέσουν π.χ. τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν σε προβλήματα υγείας των χιλιάδων μεταναστών που νοσηλεύονται (δωρεάν φυσικά) και είναι ο κύριος λόγος που δεν υπάρχουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας, σχηματίζονται ουρές στις εφημερίες και αυξάνονται οι δαπάνες για τα φάρμακα.

Ακόμη στις φυλακές, όπου σε κάθε κελί για 2 άτομα στοιβάζονται μέχρι και 5 και 10 κρατούμενοι, η υποδομή ήταν με βάση τα… ποσοστά των παρανομούντων Ελλήνων και τώρα το 60% των κρατούμενων είναι ξένοι!

Αλλά πέραν αυτών, που ξεχνάτε, κύριε Σωμερίτη, το κυριότερο, το πιο σημαντικό είναι άλλο. Να έρθουν ΝΟΜΙΜΑ. Και αφού καθορίσουμε πόσους θέλουμε μόνιμους ή για εποχιακή απασχόληση. Να ξέρουμε ποιοι είναι, ώστε να υπάρχει έλεγχος, να ξέρουν οι αρχές τα πραγματικά στοιχεία τους, όπως συμβαίνει μ’ εμάς, τον κάθε έλληνα πολίτη. Ώστε να ξέρουν ότι δεν είναι ασύδοτοι κι αν παρανομήσουν θα λογοδοτήσουν. Όπως δηλαδή οι συμπατριώτες μας που πήγαν μετανάστες στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Γερμανία εργάτες. Με βίζα, με προσκλήσεις, με χίλιους δύο ελέγχους και εξετάσεις, ακόμη και ιατρικές, αυστηρότατες.

Αυτό ζητάει η κοινωνία, οι συμπατριώτες σας, κύριε Σωμερίτη, που αν δεν κάνουμε λάθος, όταν ζούσατε στο Παρίσι, δεν είχατε μπει στη Γαλλία παράνομα, ως… λαθρομετανάστης, χωρίς χαρτιά…


Σχολιάστε εδώ