Δεν είναι μηδενικό το έργο των πολιτικών

Κύριε Διευθυντά,
Στις 29 Μαρτίου 2009 και στη σελίδα 8 φιλοξενήσατε στην εφημερίδα σας δημοσίευμα με τίτλο: «Γεμάτος δράση και σφρίγος».
Από το περιεχόμενο του δημοσιεύματος προκύπτει ότι ο στρατηγός Δήμου Δημήτριος αναλύει με επικριτική διάθεση πράξεις και ενέργειες των πολιτικών εν γένει, που κατά τη γνώμη του έβλαψαν την Ελλάδα.
Δεν βρίσκει κανένα θετικό, που άφησαν πίσω τους οι πολιτικοί ή προκύπτει από τις ενέργειες των σημερινών πολιτικών.
Εγώ θα του επισημάνω θετικά και από το παρελθόν και από το παρόν.
Για να αντιληφθεί ο στρατηγός τα θετικά από την πολιτική του παρελθόντος του συνιστώ να παρακολουθήσει στην ΕΤ2 (ΝΕΤ) την εκπομπή η «Μεγάλη Αλλαγή». Θα μάθει ο κ. Δήμου από πού ξεκίνησαν οι πολιτικοί της δεκαετίας 1950 και να έχει υπόψη του ότι εμείς οι παλαιότεροι τα ζήσαμε και δεν τα διαβάσαμε στις εφημερίδες.
Όσον αφορά τα θετικά των παρόντων πολιτικών του επισημαίνω την ένταξή μας στην ΕΕ και την ΟΝΕ. Εάν στη σημερινή οικονομική κρίση η χώρα μας ήτο εκτός ΟΝΕ και είχαμε τη δραχμούλα, θα είχαμε πτωχεύσει.
Ο σημερινός πρωθυπουργός, τον οποίο κρίνετε με αριστοφανική σάτιρα, ενώ ισχυρίζεστε ότι πιστεύετε «απόλυτα στους θεσμούς», είπε στο Βουκουρέστι στους 27 Ευρωπαίους: «Όχι» τα Σκόπια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, οι οποίοι πείστηκαν και συμφώνησαν.
Γνωρίζετε ποια θα ήτο η κατάσταση της χώρας μας αν δεν είχε προηγηθεί το οικονομικό συμμάζεμα των ελλειμμάτων και χρεών και δεν εγγυάτο έγκαιρα στο 100% τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών στις τράπεζες;
Εάν γνωρίζετε οικονομικά, ασφαλώς θα γνωρίζετε και την οικονομική κατάσταση στην οποία θα περιήρχετο η χώρα μας.
Νομίζω ότι είναι αρκετά αυτά για να πειστεί ο κ. Δήμου ότι δεν είναι μηδενικό το έργο των πολιτικών, διότι σε κάποιο σημείο του δημοσιεύματος ισχυρίζεται: «Αυτοί και οι δύο μέχρι τώρα βουτήξανε, σαρώσανε και καταστρέψανε τα πάντα».
Στρατηγέ, με εθνικιστικές κορώνες δεν ασκείται η πολιτική. Θέλει φρόνηση, πολιτική σοφία και προπαντός συναίνεση στις δύσκολες στιγμές της χώρας.
Τέλος ρωτάει: Ποιον από τους δύο προτιμάτε; Θα του έλεγα, προτιμώ η χώρα μου να κυβερνάται έστω και από μια κακή κυβέρνηση από το να είναι ακυβέρνητη και τούτο προκειμένου να αποφύγει νέα εθνική συμφορά.
Γ. Γιακουμάκος


Σχολιάστε εδώ