από το Περιστύλιο…

Ακόμα και η μεταβίβαση της Ολυμπιακής στη MIG, αλλά και η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εγκληματικότητα, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και όχι άδικα αφού οι συζητήσεις γύρω από την αποστολή και άλλων δικογραφιών στη Βουλή, σχετικά με τους διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές, αλλά και την υπόθεση της Siemens, μετά μάλιστα την παρότρυνση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στη Βουλή, φούντωναν προς το τέλος της εβδομάδας…

(Πώς είχε σχολιάσει η κ. Παπαρήγα αυτήν την παρέμβαση Παπανδρέου στη συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή: «Ε, σαν ”σάλτσα” -με συγχωρείτε- έβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τη Siemens, για να αντιπαρατεθεί στα σκάνδαλα στη Νέα Δημοκρατία»)…

νΤην ώρα που ο Φώτης Μανούσης εξεταζόταν από την προανακριτική επιτροπή, ο Αριστοτέλης Παυλίδης έκανε… πλακίτσα στην ολομέλεια στον… αποχαιρετιστήριο, όπως είπε, λόγο του προς την Ολυμπιακούλα μας…

«Ξέρετε», είπε, «με κυνηγάνε οι άγονες γραμμές στη θάλασσα και στον αγέρα. Μου έλεγαν: ”Μην ξαναμιλήσεις για άγονες γραμμές. Θα πνιγείς”. Κι έλεγα: ”Ίσαμε να πνιγώ, θα μιλώ για τις άγονες γραμμές”. Τι να κάνω;»…

νΗ… ναυμαχία του… Αιγαίου θα συνεχιστεί στη Βουλή με την εξέταση των μαρτύρων μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, και θα επαναληφθεί από την Τρίτη του Πάσχα. Από τα έδρανα της επιτροπής θα παρελάσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό πάνω από 30 μάρτυρες. Ανάμεσά τους οι εφοπλιστές Γεράσιμος και Δημήτρης Αγούδημος, Απόστολος Βεντούρης και Γ. Σπανός, ο δήμαρχος Τήλου Α. Αλιφέρης, οι πρώην υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης και Μ. Κεφαλογιάννης. Ο Γιάννης Αγγέλου (για τον οποίο ο κ. Μανούσης ισχυρίζεται ότι είχε ενημερωθεί), ο Αργ. Καρράς, αλλά και ο αδελφός και η κόρη του κ. Παυλίδη.

νΤο ζητούμενο είναι αν θα γίνουν… συλλήψεις. Στους δημοσιογράφους πάντως με εντολή του προέδρου της Βουλής απαγορεύτηκε να πλησιάσουν στα πενήντα μέτρα από την αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή. Την εντολή μετέφερε σε συγκεντρωμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη διπλανή αίθουσα της Γερουσίας όπου συνεδρίαζε η επιτροπή, ο φρούραρχος της Βουλής. Τι είχε συμβεί; Συμπτωματικά πριν από λίγα λεπτά είχε βγει από την αίθουσα για να καπνίσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης και όπως ήταν φυσικό περικυκλώθηκε από τους δημοσιογράφους. Δίπλα του πέρασαν οι βουλευτές της ΝΔ μέλη της Επιτροπής Κ. Τζαβάρας, Π. Μπουζάλη και Γρ. Αποστολάκος, λοξοκοιτάζοντας…

Το απόγευμα της ίδιας μέρας αστυνομικός έδιωξε δημοσιογράφους ακόμα και από τους διαδρόμους γύρω από την αίθουσα με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο γραφείο του φρούραρχου!

Πάντως τη σύλληψη δεν θα διατάξει αυτήν τη φορά ο κ. Τζαβάρας, που ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου είχε ζητήσει να συλληφθεί μάρτυρας…

Το θυμούνται ακόμα πειραχτήρια βουλευτές της ΝΔ και τον ρωτούν στους διαδρόμους: «Ποιον συλλάβαμε σήμερα;»!

νΤην… κουκούλα κατέστησαν δημοφιλές ένδυμα οι πολιτικοί αρχηγοί στη συζήτηση για την εγκληματικότητα στη Βουλή.

«Το πρόβλημά μας λέει η κυβέρνηση είναι η κουκούλα και όχι οι πράξεις των κουκουλοφόρων. Αυτό μας λέτε, όταν αντί να πιάνετε αυτούς που σπάνε μαγαζιά, νομοθετείτε για την ενδυμασία τους», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Εάν η κουκούλα είναι ένδυμα, τότε να το εντάξουμε στο σετ της ενδυμασίας των κυρίων και των δεσποινίδων», πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Το σετ θα έχει και μια κουκούλα δηλαδή»!

«Θα πάρετε μέτρα για την κουκούλα. Μα, η κουκούλα φταίει; Είναι το μέσο που φταίει ή η διάπραξη ενός αδικήματος, όταν υπάρχει το αδίκημα;», αναρωτήθηκε ο κ. Αλαβάνος. «Τι θα κάνετε γι’ αυτούς που κλέβουν και φοράνε γάντια; Γάντια φορούν αυτοί που κλέβουν, το αντίστοιχο και πολύ περισσότερο της κουκούλας. Θα απαγορεύσετε και τα γάντια; (Σημ. «Π»: τα γάντια δεν κρύβουν το πρόσωπο, κύριε πρόεδρε…) Εκεί θα φθάσετε; Αυτό θυμίζει τη δικτατορία του Παγάλου. Σε λίγο θα βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία με ψαλίδια στους δρόμους, να κόβει την κουκούλα και τα γάντια. Θα δούμε επίσης τα πανηγύρια που είχαν γίνει με τον κ. Παπαθεμελή και το ωράριο».

«Για την κουκούλα των Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα γίνει καμία συζήτηση; Και με αυτήν την έννοια διαφωνούμε με την ποινικοποίηση της κουκούλας», είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πολέμιος της κουκούλας Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε ένα τεστ: «Πηγαίνετε ένα βράδυ στη Μενάνδρου! Ας πάει ένας στην πλατεία Θεάτρου, ένας από εμάς! Να δούμε. Μπορεί να περπατήσει χωρίς Ασφάλεια;»

«Πήγα εγώ», πετάχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας.

«Μπορείτε; Ωραία, ελπίζω να γυρίσετε ζωντανός»!

νΚαι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χειροκροτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη μιλώντας στη Βουλή για τη σύμβαση της Ολυμπιακής. «Αφού λοιπόν χειροκρότησαν και οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι ο αρραβώνας πάει καλά. Το ευχόμαστε ολόψυχα», σχολίασε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος.

«Στην Επιτροπή σας χειροκροτήσαμε», τον κάρφωσε ο Ν. Σηφουνάκης για την αλλαγή της στάσης του κόμματός του, που αφού καταψήφισε στην επιτροπή, στην ολομέλεια δέχτηκε τη σύμβαση.

«Μα, κύριε Σηφουνάκη, δεχθείτε και μια κριτική. Ακόμα δεν κυβερνήσατε. Είναι μια καλοπροαίρετη παρατήρηση», είπε ο κ. Βελόπουλος.

«Την τούμπα δεν καταλάβαμε», επέμενε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Και εκείνος: «Επειδή είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, μου αρέσει η Τούμπα. Δεν ξέρω, εάν σε εσάς αρέσει η κωλοτούμπα…»

νΠολύ της μόδας οι άγονες γραμμές και τα ερωτήματα που γεννούν οι διαδρομές τους. Στη συζήτηση στη Βουλή για τη σύμβαση μεταβίβασης της Ολυμπιακής ο κ. Παπουτσής ρώτησε τον υπουργό ποιες είναι οι άλλες εταιρείες που θα συμμετέχουν στις άγονες γραμμές: «Συμπεριλαμβάνεται μήπως και η νέα εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα το Λονδίνο; Ανοίγετε δρόμο για τη συμμετοχή και αυτής της εταιρείας; Έχετε διασφαλίσει και γνωρίζετε ποια είναι η μετοχική σύνθεση αυτής της εταιρείας; Έχετε την επιφύλαξη ή την οποιαδήποτε σχέση μήπως υπάρχει κάποια συγγενική σχέση με κάποιο πάλι φίλιο συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας;»

νΟ υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Μπεκίρης τον προκάλεσε να του πει τι εννοεί αλλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέμενε ότι εκείνος απευθύνει το ερώτημα.

«Πρέπει να πείτε ποια εταιρεία είναι και ποια πρόσωπα είναι. Διαφορετικά θα πρέπει να ανακαλέσετε», παρενέβη ο κ. Σούρλας και εκεί άρχισε η κολοκυθιά:

Χ. Παπουτσής: «Πείτε μας το όνομά της, κύριε υφυπουργέ. Γιατί δεν το λέτε;».

Γ. Σούρλας: «Μα ο υπουργός θα το πει, κύριε Παπουτσή; Γιατί να το πει ο υπουργός;».

Χ. Παπουτσής: «Αθηναϊκές Αερογραμμές. Ρωτώ λοιπόν: Είναι σε θέση ο κύριος υφυπουργός να διαβεβαιώσει το Σώμα ότι στην περί ης ο λόγος εταιρεία, δεν συμμετέχει κανείς στο διοικητικό συμβούλιο;».

Γ. Σούρλας: «Είπατε ότι υπάρχει εταιρεία η οποία έχει συγγενικά πρόσωπα. Είσθε υποχρεωμένος να πείτε… Το αποσύρετε αυτό το ερώτημα;».

Χ. Παπουτσής: «Όχι βεβαίως. Θέλετε να διατυπώσω ξανά το ερώτημα;».

Μ. Μπεκίρης: «Να μη μεταφέρετε τότε πληροφορίες τις οποίες δεν γνωρίζετε».

Χ. Παπουτσής: «Θα ζητήσω τον λόγο επί προσωπικού».

Γ. Σούρλας: «Θα υποχρεωθώ να υψώσω τη φωνή μου. Θλίβομαι. Όχι, λυπάμαι»…


Σχολιάστε εδώ