Έως και το Συνέδριο του 2010 θα παραμείνει στη ΓΣΕΕ ο κ. Πουπάκης

Θα παραμείνω «ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος μέχρι το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το 2010» μας δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης, τον οποίο πληροφορίες φέρουν να συγκαταλέγεται στη λίστα ευρωβουλευτών της ΝΔ. Ο ίδιος ο κορυφαίος συνδικαλιστής υπογραμμίζει ότι η απόφασή του να μην αποχωρήσει από το συνδικαλιστικό κίνημα έως το 2010 υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της ενότητας της ΔΑΚΕ και περιφρούρησης της ανανέωσης και προοπτικής της παράταξης.

Ο κ. Πουπάκης διευκρινίζει ότι μέχρι στιγμής επισήμως, δεν του έχει ανακοινωθεί τυχόν υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, αν τελικώς ο κ. Πουπάκης συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τότε, αν οι συνθήκες το απαιτήσουν, μπορεί να αποχωρήσει από τη γενική γραμματεία και να παραμείνει απλό μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ – όμως πάντοτε πρόεδρος της ΔΑΚΕ – τουλάχιστον μέχρι το 2010.

Κάτι ανάλογο διαγράφεται και για τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρο, ο οποίος για λόγους ανανέωσης αποχωρεί από την προεδρία της οργάνωσης, χωρίς όμως να έχει καταλήξει ως προς την απόφαση που θα ακολουθήσει σε σχέση με το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ:

= Στην τελική ευθεία μπαίνει η αποχώρηση του Αλ. Καλύβη, αναπληρωτή προέδρου της ΓΣΕΕ από το αξίωμά του και δρομολογείται έτσι η αντικατάστασή του από τον Γ. Γαβρίλη, που προφανώς θα αναλάβει και τα ηνία της παράταξης (Αυτ. Παρέμβαση).

Ο κ. Καλύβης ζητάει εγγράφως από το προεδρείο της ΓΣΕΕ να συγκαλέσει συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης, στη διάρκεια της οποίας, μαζί με άλλα φλέγοντα προβλήματα των εργαζομένων, θα θέσει και επισήμως το θέμα της παραίτησής του και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τον συνδικαλιστή που θα λάβει τη θέση του στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η αποχώρηση του κ. Καλύβη το συντομότερο δυνατόν μοιάζει σχεδόν επιβεβλημένη, καθώς ο μέχρι τώρα γραμματέας του ΣΥΝ Ν. Χουντής τίθεται επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καλύβης θέτει υποψηφιότητα (η μοναδική μέχρι στιγμής) για την ανάληψη της γραμματείας του Συνασπισμού.


Σχολιάστε εδώ