Έχει χαθεί το μέτρο…

Κύριε Διευθυντά,
Διάβασα στο «ΠΑΡΟΝ» το δημοσίευμά σας σχετικά με τον αναπληρωτή διευθύνοντα νομικό σύμβουλο, «γαλάζιο golden boy» αθηναϊκού ξενοδοχείου, που ανήκει σε κρατικό φορέα και που παρά την οικονομική κρίση τσεπώνει 20.000 ευρώ τον μήνα, ενώ η επιχείρηση βουλιάζει στα χρέη.
Ασφαλώς δεν είναι ο μοναδικός, τα χρυσά αυτά παιδιά είναι δημιουργήματα της ελεύθερης οικονομίας και της παγκοσμιοποίησης που δυστυχώς αντί για χρυσά αυγά γεννούν κλούβια και με τις πρωτοποριακές ιδέες τους (!) έχουν συμβάλει στην κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι νέοι αυτοί είναι συνήθως παιδιά των κυβερνώντων της άρχουσας τάξης και κατά κανόνα σπουδάζουν ή μεταβαίνουν για μεταπτυχιακές σπουδές σε γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού και θεωρούνται περισπούδαστοι.
Στη χώρα μας διορίζονται σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, τράπεζες, Ταμεία κ.λπ. με παχυλούς μισθούς. Διορίζονται συνήθως όσοι ανήκουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις, οι άλλοι πρέπει να περιμένουν.
Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία καταναλωτική, υλιστική, χωρίς αρχές και αξίες. Έχει χαθεί το μέτρο. Τα ερωτήματα για τους απλούς πολίτες πολλά. Ποιος ορίζει τα ποσά που παίρνουν τα «golden boys» και με ποια κριτήρια;
Γιατί δεν παίρνουν περισσότερα; Ή μήπως δεν μπορούν να ζήσουν πολύ καλά και με πολύ λιγότερα; Πώς είναι δυνατόν ενώ βουλιάζουν τις επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν να συνεχίζουν να τσεπώνουν τα υπέρογκα ποσά τους αντί να λογοδοτούν; Η απάντηση είναι μάλλον απλή. Οι επιχειρήσεις και οι φορείς είναι κρατικοί, τα δε χρήματα που διαχειρίζονται του λαού, των φορολογουμένων και όχι των κυβερνώντων ή των προστατών τους. Εάν δούλευαν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα έφευγαν νύχτα, στο Δημόσιο όμως παραμένουν. Δυστυχώς η κρίση που περνάει σήμερα η χώρα μας είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι μόνο κρίση οικονομική, είναι κρίση κυρίως αρχών, αξιών και ηθικής κατάπτωσης. Είναι καιρός όλοι μας και κυρίως οι κυβερνώντες, όλοι οι πολιτικοί, οι διοικούντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά.
Dr Β. Αντζάκης


Σχολιάστε εδώ